Μονόλογοι

Ποιος ΚΑΤΑΡ-άστηκε την Εύα Καϊλή; (φωτ.)

09/12/2022 21:19

Την 1η Νοεμβρίου, δεκαεννέα μόλις ημέρες πριν την έναρξη του πιο αμφιλεγόμενου (και παράξενου, εδώ που τα λέμε, μιας και Μουντιάλ χειμωνιάτικα δεν είναι Μουντιάλ) Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Εύα Καϊλή άφηνε πίσω της τη μουντάδα των Βρυξελλών και πετούσε προς άλλες πολιτείες, εξωτικές και θερμές... Ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Θεσσαλονικιά ευρωβουλευτής πήγε στον Κόλπο για να συζητήσει, λέει, πώς θα προοδεύσει σε θέματα εργασιακών σχέσεων το Κουβέιτ και το Κατάρ. 

Στο τελευταίο είχε συναντήσεις με υπουργούς και άλλους αξιωματούχους και τους ευχήθηκε και καλή επιτυχία στη διοργάνωση και όλα καλά κι όλα ωραία.

katar.jpg


Η είδηση έπαιξε στα ψιλά σε όλα τα ΜΜΕ και η ζωή συνεχίστηκε για την Εύα απρόσκοπτα...


Έλα, όμως, που λίγες μέρες αργότερα, κατάφερε να προκαλέσει περισσότερες ειρωνείες και από τότε με τον παππού που τον έφαγαν οι κομμουνιστές... Γιατί, βγήκε και είπε πως κακώς γίνεται τόση φασαρία για το Κατάρ (εννοώντας και τα εμπάργκο από εταιρείες μέχρι ποδοσφαιριστές σαν τον Καντονά και φυσικά φιλάθλους) γιατί, λέει, είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά ζητήματα (ή τουλάχιστον θα γίνει). Προφανώς, αφού ανέλαβε και η ίδια να επιτηρεί την πρόοδό του...


Σε αντίθεση με το ταξίδι της που πέρασε ως είδηση σε όλα τα ΜΜΕ, αλλά μέχρι εκεί, το ανέκδοτο με το Κατάρ που ήταν στην ίδια λέξη με τα «δικαιώματα» και με την καλή την έννοια, έπαιξε ακριβώς έτσι... ως ανέκδοτο και δεν ήταν λίγοι οι ΠΑΣόκοι που απαιτούσαν μέσω σόσιαλ τη διαγραφή της.

Ε λίγο το «με διαβάλλουν και δεν εννοούσα αυτό» της Εύας, λίγο που ο Ανδρουλάκης έχει και σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί, πέρασε στο ντούκου.


Και το βράδυ της Παρασκευής, ο «ανθηρόστομος» και η λοιπή χώρα έπαθαν σαν τον ντετέκτιβ στους «Συνήθεις υπόπτους» όταν κατάλαβε πως είχε τον Κάιζερ Σόζε, τον διάβολο τον ίδιο, μπροστά του και τον άφησε να φύγει... 

Η Εύα Καϊλή διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ, η αστυνομία του Βελγίου μπούκαρε στο σπίτι της και έπιασε τον σύντροφό της για το σκάνδαλο με τη δωροδοκία αξιωματούχων των Βρυξελλών και η ίδια καλείται για ανάκριση.


Για την ιστορία, ένας ευρωβουλευτής δε μπορεί να συλληφθεί εκτός εάν πιαστεί επ' αυτοφώρω, οπότε αυτό ίσως και να εξηγεί γιατί η Καϊλή θα κοιμηθεί απόψε στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες και όχι σε κάποιο ανακριτικό γραφείο.

Και όλα αυτά, την Παγκόσμια Ημέρα Διαφθοράς...


O… ανθηρόστομος