ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Πλημμύρισε» γεύσεις και κόσμο το Φεστιβάλ Γαστρονομίας του δήμου Δίου Ολύμπου (φωτ.)

Σήμερα Κυριακή διοργανώνεται σε Δίον και Πλαταμώνα

 18/09/2022 15:00

«Πλημμύρισε» γεύσεις και κόσμο το Φεστιβάλ Γαστρονομίας του δήμου Δίου Ολύμπου (φωτ.)

Εγκαινιάστηκε χθες, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, το πρώτο, διήμερο Φεστιβάλ Γαστρονομίας του δήμου Δίου-Ολύμπου "Olympus Food Paths". Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ έκανε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

olympus-food-path2.jpg



Υπό τη σκιά του Ολύμπου, λιλιπούτειοι μάγειρες φορώντας σκούφους μαγειρικής συμμετείχαν σε ένα βιωματικό junior σεμινάριο μαγειρικής. Ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών από ντόπιες μαγείρισσες, chefs και μέλη του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου, που μαγείρεψαν με τοπικά προϊόντα της παρολύμπιας περιοχής, ενώ διατροφολόγος εξηγούσε την διατροφική αξία των επιμέρους συστατικών των συνταγών. Παράλληλα οινοποιοί παρουσίασαν εκλεκτά τοπικά κρασιά και μυστικά οινογευσιγνωσίας.

olympus-food-path.jpg



Πλήθος κόσμου, που βρέθηκε στην πλατεία του Λιτοχώρου, είχαν την ευκαιρία να γευτούν τοπικές δημιουργίες, όπως κρεατόπιτα παρασκευασμένη με τραγί, παραδοσιακά ντολμαδάκια, ριζότο με τρούφα Ολύμπου, κεφτέδες με κουρκούτι, διάφορα τυριά, μαύρο χοίρο Ολύμπου, μουσταλευριά κ.α.

olympus-food-path3.jpg



Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας "Olympus Food Paths" συνεχίζεται σήμερα Κυριακή στο Δίον (Πλατανάκια) στις 12:00 με πικνίκ σε κτήμα ακτινιδίων και την πλατεία του Πλαταμώνα, από τις 4 το απόγευμα, με σεμινάριο μαγειρικής για παιδιά (master junior chef), παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών από ντόπιες μαγείρισσες και chefs, ενώ η βραδιά θα κλείσει με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων.

olympus-food-path4.jpg
olympus-food-path6.jpg
olympus-food-path5.jpg
olympus-food-path7.jpg
olympus-food-path8.jpg
olympus-food-path9.jpg







Εγκαινιάστηκε χθες, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, το πρώτο, διήμερο Φεστιβάλ Γαστρονομίας του δήμου Δίου-Ολύμπου "Olympus Food Paths". Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ έκανε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

olympus-food-path2.jpg



Υπό τη σκιά του Ολύμπου, λιλιπούτειοι μάγειρες φορώντας σκούφους μαγειρικής συμμετείχαν σε ένα βιωματικό junior σεμινάριο μαγειρικής. Ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών από ντόπιες μαγείρισσες, chefs και μέλη του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου, που μαγείρεψαν με τοπικά προϊόντα της παρολύμπιας περιοχής, ενώ διατροφολόγος εξηγούσε την διατροφική αξία των επιμέρους συστατικών των συνταγών. Παράλληλα οινοποιοί παρουσίασαν εκλεκτά τοπικά κρασιά και μυστικά οινογευσιγνωσίας.

olympus-food-path.jpg



Πλήθος κόσμου, που βρέθηκε στην πλατεία του Λιτοχώρου, είχαν την ευκαιρία να γευτούν τοπικές δημιουργίες, όπως κρεατόπιτα παρασκευασμένη με τραγί, παραδοσιακά ντολμαδάκια, ριζότο με τρούφα Ολύμπου, κεφτέδες με κουρκούτι, διάφορα τυριά, μαύρο χοίρο Ολύμπου, μουσταλευριά κ.α.

olympus-food-path3.jpg



Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας "Olympus Food Paths" συνεχίζεται σήμερα Κυριακή στο Δίον (Πλατανάκια) στις 12:00 με πικνίκ σε κτήμα ακτινιδίων και την πλατεία του Πλαταμώνα, από τις 4 το απόγευμα, με σεμινάριο μαγειρικής για παιδιά (master junior chef), παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών από ντόπιες μαγείρισσες και chefs, ενώ η βραδιά θα κλείσει με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων.

olympus-food-path4.jpg
olympus-food-path6.jpg
olympus-food-path5.jpg
olympus-food-path7.jpg
olympus-food-path8.jpg
olympus-food-path9.jpg







ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία