Λόγια του Βαρδάρη

  • Πλατεία Χρηματιστηρίου: "Φρένο" στα μηχανάκια
    30/07/2020 17:43

    Πλατεία Χρηματιστηρίου: "Φρένο" στα μηχανάκια

    "Στοπ" στη διέλευση μηχανών πάνω από τα συντριβάνια της πλατείας Χρηματιστηρίου έβαλε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις φθορές που προκαλούν τα δίκυκλα που περνούν από το σημείο. 

    Οι πινακίδες τοποθετήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, καθώς όπως αναφέρει στο makthes.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μάκης Κυριζίδης τα συντριβάνια καταστράφηκαν. 

    Ο ίδιος μάλιστα σημειώνει πως τα συντριβάνια στην περιοχή... στέρεψαν επειδή ο σχετικός διαγωνισμός είχε "μπλοκάρει" και πως η νέα διοίκηση μεριμνά ώστε να αποκτήσουν ξανά νερό. 

    Η πλατεία Χρηματιστηρίου αναβαθμίστηκε και παραδόθηκε στους πολίτες το 2016. Στο παρελθόν οι υπαίθριοι ανεμιστήρες και τα συντριβάνια έκλεβαν κυριολεκτικά την παράσταση. 

    Το έργο «βιοκλιματική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής Πλατείας Χρηματιστηρίου», που ξεκίνησε επί αντιδημαρχίας Ανδρέα Κουράκη, περιελάμβανε καίριες παρεμβάσεις σε ένα σημαντικό τμήμα του παλιού εμπορικού και επιχειρηματικού κέντρου της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς, Εγνατία, Ίωνος Δραγούμη, Τσιμισκή και Δωδεκανήσου.