Λόγια του Βαρδάρη

  • Πέταξε... λευκή πετσέτα ο Π. Λεκάκης
    11/10/2021 23:50

    Πέταξε... λευκή πετσέτα ο Π. Λεκάκης

    Σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης θα έχει αύριο, Τρίτη, ο πρόεδρος του Σώματος, Πέτρος Λεκάκης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

    Αιτία για την έκτακτη σύσκεψη, αποτέλεσε το γεγονός ότι κάποιοι επικεφαλής παρατάξεων καταχράστηκαν τον χρόνο ομιλίας ο οποίος έχει συμφωνηθεί να αντιστοιχεί στις τοποθετήσεις τους.

    Αν και είναι σύνηθες φαινόμενο οι επικεφαλής να «ξεχνιούνται» στα μικρόφωνα, σήμερα κάποιοι ξεπέρασαν τόσο πολύ το προβλεπόμενο επτάλεπτο που μιλούσαν ακόμη και για 18 λεπτά.

    Η πιο έντονη αντιπαράθεση του Π. Λεκάκη ήταν με τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Σωτήρη Ζαριανόπουλο.

    Μάλιστα ο κ. Λεκάκης δήλωσε ότι έρχεται σε δύσκολη θέση όταν αναγκάζεται να διακόπτει πρώην αντιδημάρχους, ή προέδρους και πρώην ευρωβουλευτές, με αφορμή το συμβάν με τον κ. Ζαριανόπουλο, τον οποίο ο κ. Λεκάκης εγκάλεσε πολλές φορές, χωρίς όμως ο πρώτος να ολοκληρώνει την ομιλία του.

    «Θα καλέσω αύριο τους επικεφαλής των παρατάξεων να συζητήσουμε για τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν γίνεται οι επικεφαλής των παρατάξεων να μιλούν για 20 λεπτά. Σας είχα καλέσει και στην αρχή της θητείας μου και είχαμε συμφωνήσει στα επτά λεπτά. Εάν δεν σας αρκούν, να το ξαναδούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σώματος, σε μία κίνηση που δείχνει πως μάλλον έχει... απαυδήσει από τις παραπάνω πρακτικές.