Λόγια του Βαρδάρη

  • Πέταξαν στεφάνια από το μνημείο του Ολοκαυτώματος κάτω από τη «μύτη» της αστυνομίας (φωτ.)
    29/01/2023 17:01

    Πέταξαν στεφάνια από το μνημείο του Ολοκαυτώματος κάτω από τη «μύτη» της αστυνομίας (φωτ.)

    Ένα αν μη τι άλλο περίεργο περιστατικό σημειώθηκε σήμερα, Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, μετά το πέρας της εκδήλωσης για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

    Αφότου εκφωνήθηκαν οι ομιλίες των εκπροσώπων της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εβραϊκής κοινότητας και μετά την κατάθεση των στεφάνων στο μνημείο του Ολοκαυτώματος πέριξ της πλατείας Ελευθερίας κάποιοι πέταξαν ορισμένα στεφάνια στο πλάι και έστρεψαν τα υπόλοιπα με τις κορδέλες να «κοιτούν» προς τα μέσα. 

    Το εντυπωσιακό γεγονός είναι ότι από χθες μέχρι και σήμερα μετά την εκδήλωση η αστυνομία είναι διαρκώς παρούσα αλλά κανείς δεν είδε κανέναν να προβαίνει σε αυτή την πράξη. Μάλιστα, πηγές της στήλης αναφέρουν ότι σε ερώτηση που έκαναν για το συμβάν σε παρόντες αστυνομικούς έλαβαν την απάντηση «δεν ξέρω, εγώ τώρα ανέλαβα». 

    Είναι τουλάχιστον απογοητευτικό, λίγα λεπτά μετά τις ομιλίες οι οποίες έστελναν το μήνυμα «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ», να καταγράφονται τέτοιες ενέργειες και μάλιστα μπροστά στα μάτια των δυνάμεων της καταστολής.

    Το έτερο ερώτημα που δημιουργεί προβληματισμό είναι εάν αυτοί που γύρισαν τα στεφάνια ανάποδα και πέταξαν κάποια άλλα μακριά από το μνημείο θεώρησαν ότι πρόκειται για... πλάκα ή αν έχουμε άλλο ένα περιστατικό ρατσισμού και εν προκειμένω αντισημιτισμού. 

    Δείτε τις φωτογραφίες:

    stefania-anapoda-vevilosi-mnimeio-olokaytomatos-2023d.png


    stefania-anapoda-vevilosi-mnimeio-olokaytomatos-2023.png
    stefania-anapoda-vevilosi-mnimeio-olokaytomatos-2023b.png
    stefania-anapoda-vevilosi-mnimeio-olokaytomatos-2023c.png