Λόγια του Βαρδάρη

  • Περιφερειακοί σύμβουλοι «απεκδύονται» τη Χρυσή Αυγή κατόπιν... εορτής
    28/10/2020 23:50

    Περιφερειακοί σύμβουλοι «απεκδύονται» τη Χρυσή Αυγή κατόπιν... εορτής

    Δήλωση... ανεξαρτητοποίησης έκαναν οι δύο περιφερειακοί σύμβουλοι στην περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με την παράταξη της «Πατριωτικής Αυγής», Αναστάσιος Ναθαναηλίδης και Παύλος Καρυπίδης.

    Μάλιστα στη δήλωση ανεξαρτητοποίησής τους, παραπέμπουν στις... «εξελίξεις στο θέμα της «Χρυσής Αυγής», προκειμένου να αιτιολογήσουν την απόσχισή τους από το «κόμμα». Προσθέτουν, δε, ότι «νιώθουμε την υποχρέωση απέναντι στους ψηφοφόρους μας και γενικότερα απέναντι στους Συμπατριώτες μας να ξεκαθαρίσουμε την θέση, αλλά και το σημερινό πολιτικό - αυτοδιοικητικό μας «στίγμα».

    Όπως λένε οι δύο ανεξάρτητοι... πια περιφερειακοί σύμβουλοι, «διαχωρίσαμε την θέση μας από την «Χ.Α» και γι’ αυτό άλλωστε ο πρώτος από εμάς (σ.σ. ο Α. Ναθαναηλίδης) δεν δέχτηκα να είμαι υποψήφιος βουλευτής μ’ αυτό το κόμμα, στις Εθνικές εκλογές του 2019».

    Δίχως να κάνουν ούτε μία αναφορά στην καταδίκη της Χ.Α. από τη Δικαιοσύνη ως εγκληματικής οργάνωσης, οι δύο περιφερειακοί σύμβουλοι σημειώνουν ότι «ουδέποτε, στην διάρκεια της θητείας μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ, δεν ακλουθήσαμε την «γραμμή» κάποιου κόμματος (και φυσικά της Χ.Α.) γι’ αυτό και όλες οι ερωτήσεις - τοποθετήσεις μας , γίνονται καθαρά και μόνον με βάση τα συμφέροντα των συμπολιτών μας και του τόπου μας».

    Επιχειρώντας να απομακρυνθούν από την εγκληματική οργάνωση, το χρίσμα της οποίας επιδείκνυαν με περηφάνεια τα προηγούμενα χρόνια, δηλώνουν ότι «σε καμία περίπτωση δεν είχαμε οικονομικές ή οποιεσδήποτε άλλες συναλλαγές ή «χορηγίες» από την Χ.Α και φυσικά ποτέ δεν συμμετείχαμε σε πράξεις βίας ή σε άλλες έκνομες πράξεις».

    Για την ιστορία παραπέμπουμε σε παλαιότερες δηλώσεις του Α. Ναθαναηλίδη, το 2017 στον τοπικό ηλεκτρονικό Τύπο της Καβάλας και ειδικότερα στο xronos.gr (δείτε ΕΔΩ), όταν έλεγε πως «συνεχίζω απρόσκοπτα να ασκώ τα καθήκοντα του περιφερειακού συμβούλου υπό την σκέπη της Χρυσής Αυγής στην οποία πιστεύω, ανήκω. Το εν λόγω δελτίο τύπου αφορά μόνο στον επικεφαλή Χρήστο Κιτσόπουλο!», τον τότε επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής», ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε καθώς διαφωνούσε «με την επιλογή των προσώπων και των τακτικών που εφαρμόζουν» στη Χρυσή Αυγή.

    * Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο Α. Ναθαναηλίδης, όπως την έχει αναρτήσει ο ίδιος στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (σ.σ. ΕΔΩ)

    Αναλυτικά ολόκληρη η δήλωση ανεξαρτητοποίησης των δύο περιφερειακών συμβούλων:

    Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της «Χρυσής Αυγής», νιώθουμε την υποχρέωση απέναντι στους ψηφοφόρους μας και γενικότερα απέναντι στους Συμπατριώτες μας να ξεκαθαρίσουμε την θέση, αλλά και το σημερινό πολιτικό - αυτοδιοικητικό μας «στίγμα».

    Για όσους μας γνωρίζουν προσωπικά, ξέρουν πως δεν είμαστε από τους ανθρώπους που αποποιούνται των ευθυνών τους και αλλάζουν θέσεις για τα πιστεύω τους. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, διαχωρίσαμε την θέση μας από την «Χ.Α» και γι’ αυτό άλλωστε ο πρώτος από εμάς δεν δέχτηκα να είμαι υποψήφιος βουλευτής μ’ αυτό το κόμμα, στις Εθνικές εκλογές του 2019.

    Ουδέποτε, στην διάρκεια της θητείας μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ, δεν ακλουθήσαμε την «γραμμή» κάποιου κόμματος (και φυσικά της Χ.Α.) γι’ αυτό και όλες οι ερωτήσεις - τοποθετήσεις μας , γίνονται καθαρά και μόνον με βάση τα συμφέροντα των συμπολιτών μας και του τόπου μας

    Σε καμία περίπτωση δεν είχαμε οικονομικές ή οποιεσδήποτε άλλες συναλλαγές ή «χορηγίες» από την Χ.Α και φυσικά ποτέ δεν συμμετείχαμε σε πράξεις βίας ή σε άλλες έκνομες πράξεις.

    Οι 6.500 ψηφοφόροι στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, μας επέλεξαν με γνώμονα την φιλοπατρία και το ανιδιοτελές ενδιαφέρον για την εξυπηρέτηση των πολιτών της περιφέρειας ΑΜΘ.

    Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε από το μετερίζι που μας έχουν κατατάξει οι Συμπολίτες μας στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, ως Ανεξάρτητοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με τις ίδιες αξίες, την ίδια ζέση και πάνω απ’ όλα με την ίδια αγάπη και διάθεση για προσφορά στους συνανθρώπους μας και στον τόπο. Οφείλουμε και εμείς με τη σειρά μου να δηλώσουμε υπεύθυνα ότι προχωράμε ως ανεξάρτητοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜ.Θ. συνεχίζοντας τα καθήκοντα μας με πλήρη ευθύνη και συνέπεια, περιφερειακός σύμβουλος της Π.Ε. Δράμας Κ. Καρυπιδης Παύλος.

    Συνεχίζοντας μαζί τον αγώνα μας για το συμφέρον των πολιτών της περιφέρειας μας!

    ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΗΣ

    ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

    ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ