Λόγια του Βαρδάρη

  • "Πάρτε άμεσα μέτρα κ. Δήμαρχε για την στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου"
    24/04/2020 16:14

    "Πάρτε άμεσα μέτρα κ. Δήμαρχε για την στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου"

    Δέσμη μέτρων για την ανάκαμψη των επιχειρήσεων που επλήγησαν με την κρίση του κορονοϊού, πρωτοβουλία που ακολούθησαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις, κατέθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς, η παράταξή “Καλαμαριά Πρώτη Ξανά”, με επικεφαλής τον Άρη Τεμεκενίδη.

    Οι προτάσεις της δημοτικής παράταξης κατατέθηκαν, με στόχο τη στήριξη της τοπικής αγοράς και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του δήμου , θεωρώντας πως επιβάλλεται συνεργασία με τη διοίκηση για την τελική σύνθεση και η εφαρμογή τους. «Θεωρούμε ότι είναι επείγουσα και αναγκαία αυτή η δέσμη μέτρων για να προσφερθεί πολύτιμη χείρα βοηθείας στον επιχειρηματικό κόσμο της Καλαμαριάς και κατ' επέκταση στο σύνολο των εργαζομένων τους και των οικογενειών τους» επισημαίνει σε ανακοίνωση της η παράταξη.

    Η διοίκηση του δήμου δεν έκανε τίποτα

    Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της, κ. Τεμεκενίδης «δυστυχώς, και παρά τον επείγοντα χαρακτήρα του θέματος και τις λεκτικές δεσμεύσεις του δημάρχου για άμεση ενεργοποίηση των μέτρων στήριξης, δεν έχει ακόμα κατατεθεί η τελική πρόταση των μέτρων. Πολύ δε περισσότερο δεν έχει ληφθεί ακόμα καμιά απόφαση και δεν έχει εφαρμοστεί κανένα μέτρο στήριξης από την Διοίκηση»

    Προσθέτει μάλιστα σε δηκτικό ύφος πως «πολιτικά παιχνίδια και μικροπολιτικές επιδιώξεις δεν χωρούν αυτή την ώρα. Με αίσθημα ευθύνης θα στηρίξουμε την τελική πρόταση μέτρων στήριξης που θα κατατεθεί, ακόμα κι αν διαφέρει σημαντικά από την πρότασή μας, ακόμα και είναι ελλιπής, αρκεί να ξεκινήσει άμεσα η στήριξη των επιχειρήσεων, των εργαζομένων τους και των οικογενειών τους. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και να διεκδικούμε την λήψη επιπλέον μέτρων στήριξης, όπου εντοπίζουμε κενά, αδικίες και ελλείψεις. Είναι η ώρα των έργων και όχι των λόγων. Ο καθένας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του».