Λόγια του Βαρδάρη

  • Παρέμβαση Κώστα Καραμανλή
    19/05/2022 13:38

    Παρέμβαση Κώστα Καραμανλή

    Δημόσια παρέμβαση ύστερα από καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην πρωθυπουργός δυόμισι χρόνια ύστερα από την τελευταία του ομιλία θα τοποθετηθεί σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας, με αφορμή τη συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή».

    Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 1η Ιουνίου και σε αυτήν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη στη δίνη μεγάλων αλλαγών».
    Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού ο κ. Καραμανλής σπανίως παρεμβαίνει στα δρώμενα και στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και γιατί η ομιλία του γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς συμπίπτει με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ενδιαφέρον θα έχει η προσέγγιση που θα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός στη σύγκρουση, η θέση που θα πάρει απέναντι στη Ρωσία, αλλά και οι αναφορές του για τις ελληνικές εξελίξεις εν μέσω οικονομικής και ενεργειακής κρίσης.

    Να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που ο πρώην πρωθυπουργός τοποθετήθηκε δημόσια με συνολική ομιλία ήταν το Νοέμβριο του 2019 σε εκδήλωση στο Λονδίνο, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα είχε μιλήσει σε εκδήλωση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη για τα εθνικά θέματα. Επίσης τον περσινό Απρίλιο είχε απαντήσει με δήλωσή του σε άρθρο του Κώστα Σημίτη που αφορούσε τα ελληνοτουρκικά.