Λόγια του Βαρδάρη

  • Παίζοντας στα ξέφραγα εργοτάξια του δήμου Θεσσαλονίκης
    21/07/2019 12:05

    Παίζοντας στα ξέφραγα εργοτάξια του δήμου Θεσσαλονίκης

    Ελλιπής, αν όχι ανύπαρκτη, αποδεικνύεται η φύλαξη του εργοταξίου πέριξ της πλατείας Μαβίλη στον δήμο Θεσσαλονίκης.

    Από τις φωτογραφίες του makthes.gr γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι τα στοιβαγμένα υλικά που υπάρχουν σε διάφορα σημεία δεν είναι ασφαλισμένα, πολλώ δε μάλλον αποθηκευμένα σε κλειστό χώρο, με αποτέλεσμα να αποτελούν τα πρώτα υλικά και τις... καλλιτεχνικές εμπνεύσεις περαστικών.

    Στις παρακάτω φωτογραφίες, κάποιος, ή κάποιοι, απέσπασαν τούβλα από τις παρακείμενες παλέτες και σχημάτισαν την ημερομηνία 11-9-2001, ενώ μάλλον έπαιξαν με πραγματικά τούβλα το άλλοτε δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι, Τζένγκα. Απόδειξη οι δύο πύργοι που φαίνονται στις φωτογραφίες και προφανώς παραπέμπουν στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ οι οποίοι κατέρρευσαν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001.

    Το makthes.gr απευθύνθηκε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Θανάση Παππά, ο οποίος "ένιψε τας χείρας" του, λέγοντας πως η φύλαξη των εργοταξίων είναι δουλειά των εργολάβων. Το ερώτημα εάν προβλέπονται σχετικές ρήτρες στη σύμβαση με τον εργολάβο και αν ναι ποιες ποινές επισύρουν, συνεχίζει να πλανάται στον αέρα του Βαρδάρη.

    Οπότε, εάν συμβεί κάποιο κακό στην περιοχή, ο δήμος είναι "πεντακαθαρίδης" που έλεγε και μια ψυχή...

    Ακολουθούν οι φωτογραφίες από τη συμβολή των οδών Γλάδστωνος και Καραολή και Δημητρίου:

    ergasies-erga-dimos-thessalonikis2.jpg

    ergasies-erga-dimos-thessalonikis.jpg