ΑΠΟΨΕΙΣ

Όταν οι Πρέσπες κατέβηκαν στο Σύνταγμα

 27/01/2019 20:00

Ήταν μία μεγάλη συγκέντρωση. Κανείς δεν ξέρει πόσο μεγάλη, αλλά οι εικόνες που είδαμε, έχω την εντύπωση χωρίς τη φροντίδα του Τάσου Μπιρσίμ, συναγωνίζονται τις «λαοθάλασσες» που έφτιαχνε στις προεκλογικές συγκεντρώσεις άλλων δεκαετιών. Χιλιάδες κόσμου που διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών γιατί τη θεωρεί επιζήμια για τη χώρα ή εξαιτίας ιδεοληψιών κατέβηκε στο Σύνταγμα για να αμφισβητήσει τις αθώες (;) προθέσεις της γείτονος που αποτυπώνονται στο δικό της αναθεωρημένο Σύνταγμα.

Επειδή όμως όλες οι κυβερνήσεις έχουν την ΕΛΑΣ για να τηρεί την τάξη και η ΕΛΑΣ με τη σειρά της τα χημικά για να τη βοηθούν, και στη συγκέντρωση του Συντάγματος, την τελευταία πριν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο, έπεσαν χημικά. Συνέλληνες μην μπερδεύεστε.

Ίδια είν’ τα χημικά, δεξιά κι αριστερά. Αυτά που έπεσαν στο συλλαλητήριο της Κυριακής 20 Ιανουαρίου, όπως κι εκείνα που έπεφταν όταν αγρίευαν οι αγανακτισμένοι, όπως και αυτά που πέφτουν σε όλες τις πορείες με όλες τις κυβερνήσεις, είναι σε μεγάλο ποσοστό τους ληγμένα και στο σύνολό τους βλαπτικά για το αναπνευστικό σύστημα. Γι’ αυτό δημιουργήθηκαν άλλωστε και γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιούνται, κάποιες φορές καθ’ υπερβολή.  

Σαν τα χημικά είναι και οι συνωμοσιολογικές αναλύσεις. Αναπτύχθηκαν κι αυτές μετά τη συγκεκριμένη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και κάθε μέρα διαψεύδονται και γελοιοποιούνται. Ορισμένοι θερμοκέφαλοι πήγαν να μπουν στη Βουλή κι αυτούς καλώς του απέτρεψαν οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Όσο για τους πολιτικούς και τους τοπικούς άρχοντες που παραβρέθηκαν, ως επί το πλείστον πήγαν εκεί για δημόσιες σχέσεις. Για να μπουν στο πλάνο και φυσικά για να γεμίσουν το προφίλ τους με την αποδεικτική της αγωνιστικής τους διάθεσης και του εθνικού τους φρονήματος selfie. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι ένιωσαν την ανάγκη να διαδηλώσουν εναντίον μίας συμφωνίας με την οποία όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις και το ειδικό ένθετο που φιλοξένησε την περασμένη Κυριακή η «ΜτΚ» διαφωνεί το 70%, είδαν κόσμο κι έσπευσαν. 

Πολιτικοί, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, δημοσιογράφοι ή καλλιτέχνες είναι πιθανό να κατέβηκαν για να εκφράσουν τη διαφωνία τους ή να πήγαν για το σαματά. 

Μην τους τσουβαλιάζουμε. Άλλο ο Πέτρος Γαϊτάνος κι άλλο η Αφροδίτη Μάνου, που κάποιοι εκ γενετής στρατευμένοι έσπευσαν να χαρακτηρίσουν λίγο έως πολύ σαλεμένη επειδή τάχα «ου γαρ έρχεται μόνον το γήρας». Σίγουρα οι περισσότεροι εξ αυτών δεν ανέχονται σεξιστικό σχόλιο σε βάρος καμίας γυναίκας αρκεί να συμφωνεί σε όλα μαζί τους.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 27 Ιανουαρίου 2019