Λόγια του Βαρδάρη

  • Όταν οι δήμαρχοι χτίζουν «γέφυρες» φιλίας με τους γείτονες
    27/01/2023 17:26

    Όταν οι δήμαρχοι χτίζουν «γέφυρες» φιλίας με τους γείτονες

    Η πρόσφατη επίσκεψη – προσκύνημα της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), με επικεφαλής τον πρόεδρο, δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι τα είχε όλα. Συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας κ.κ Βαρθολομαίο, παρουσία των αιρετών στη Θεία Λειτουργία για τη γιορτή των Θεοφανείων στις 19 Ιανουαρίου - κατά το Ιουλιανό Ημερολόγιο - που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στην Τρίγλια της Ιερά Μητροπόλεως Προύσης από τον Πατριάρχη, επίσκεψη στην ιστορική Θεολογική Σχολή της Χάλκης και την μοναδική σε πνευματικούς θησαυρούς της βιβλιοθήκης της.

    Επιλέγουμε το δρόμο της φιλίας

    Ωστόσο για τον πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ κ. Καϊτεζίδη και τους συναδέλφους του, αιρετούς στην αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερη ήταν η συνάντηση στην Τρίγλια με το δήμαρχο Μουδανίων Hayri Turkyilmaz. «Χαίρομαι γιατί επιλέγουμε να ακολουθήσουμε το δρόμο της φιλίας, της συνεργασίας και της ειρήνης. Άλλωστε εμείς οι αυτοδιοικητικοί αυτό οφείλουμε να κάνουμε, να χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας και φιλίας ανάμεσα στις κοινωνίες μας», είπε ο κ. Καϊτεζίδης, απευθυνόμενος στον Τούρκο ομόλογό του.

    Δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχαριστήσει το δήμαρχο Μουδανίων για τη θερμή υποδοχή, δηλώνοντας συγκινημένος που προσκυνά έναν τόπο ιστορικό με ιστορία κοινή για τον ελληνικό και τον τουρκικό λαό. Εξέφρασε και την ικανοποίησή του για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να ονομάσει το χωριό «Τρίγλια», σε αναγνώριση της ελληνικής παρουσίας σε αυτό.

    «Ενώνουμε τις φωνές μας για να στείλουμε ένα μήνυμα δυνατό. Αν έχουμε πίστη, αγάπη και ενότητα μπορούμε να ξεπερνούμε τις καταστροφές μας και να βαδίσουμε μαζί σε ένα αύριο ειρήνης και δημιουργίας. Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν», τόνισε ο κ. Καϊτεζίδης.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψης της αντιπροσωπείας της ΠΕΔΚΜ στην Κωνσταντινούπολη, ιδιαίτερο ήταν και το προσκύνημα στη Παναγία των Βλαχερνών που εξακολουθεί ν’ αποτελεί αγαπημένο προσκύνημα όχι μόνο των Ρωμιών της Πόλης, αλλά και επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

    1111.jpg
    33.jpg
    4-7qEso.jpg
    20230118-103234.jpg