Λόγια του Βαρδάρη

  • Όταν ο Σημίτης ήπιε... ενάμισι ποτηράκι κρασί
    19/03/2019 10:24

    Όταν ο Σημίτης ήπιε... ενάμισι ποτηράκι κρασί

    Είχε και συνέχεια βραδινή η χτεσινή παρουσία του Κώστα Σημίτη στη Θεσσαλονίκη. Ο πρώην πρωθυπουργός μετά το τέλος της απογευματινής  ομιλίας του στο «Κapsis» παρακάθισε σε δείπνο που έγινε προς τιμή του, όπου και ξέφυγε λίγο από τα καθιερωμένα. Και όταν λέμε ξέφυγε εννοούμε τα δύο ποτηράκια λευκό κρασί που ήπιε κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Για την ακρίβεια –όπως έλεγε με… σημιτική ακρίβεια ένας εκ των συνδαιτημόνων - ένα και μισό!

    Κατά τα λοιπά ο πρώην πρωθυπουργός διηγήθηκε πολλές ιστορίες της ελληνικής παθογένειας από την περίοδο που ήταν υπουργός βιομηχανίας και παιδείας, όπως αυτή με τις πιέσεις που του ασκούσαν πρυτάνεις και ιερείς της περιοχής για τη δημιουργία πανεπιστημίου στη βόρεια Ελλάδα. Παρουσία μεταξύ των άλλων πολλών παλιών αλλά και νεότερων κομματικών στελεχών, όπως οι Χρήστος  Παπαστεργίου, Χρόνης Μακρίδης, Δημήτρης Κατσαντώνης, Ηλίας Ρίγανης, Κώστας Χαριτωνίδης, Αργύρης Αργυριάδης και Γιώργος Δρέντζιος, οι γιατροί Ευθύμης Χατζηθεόκλητος και Γιώργος Τρελόπουλος, ο Αντώνης Σαουλίδης, καθώς και οι  κυρίες Σούλα Μερεντίτη, Πόπη Γερακούδη, Γκέλυ Βαλταδώρου και  η Ολυμπία Αποστόλου που έκανε την παρουσίαση την εκδήλωσης.

    Όλα αυτά σε ένα δείπνο με διάφορους μεζέδες, πίτσες αλλά και φρέσκο ψάρι που έγινε στο «Garbo» στα Λαδάδικα το οποίο ξεκίνησε γύρω στις 9.30, με την ομήγυρη να αποχωρεί πριν τα μεσάνυχτα.