Λόγια του Βαρδάρη

 • Όταν ο αντιπεριφερειάρχης συνάντησε το δήμαρχο
  29/07/2020 19:00

  Όταν ο αντιπεριφερειάρχης συνάντησε το δήμαρχο

  Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρι Μπίλλιας είχε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης στο δημαρχείο, συζητώντας για την πορεία των έργων της ΠΚΜ στα όρια του δήμου Δέλτα, αλλά και την ανάγκη κατασκευής νέων έργων στην περιοχή.

  Συγκεκριμένα συζήτησαν τις εργασίες ανάπλασης και διάνοιξης της ενωτικής οδού Σίνδου που διασχίζει τη ΒΙΠΕΘ και η κατασκευή κόμβου για την σύνδεση με την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, ένα έργο, που επι χρόνια βρίσκεται… στις καλένδες.

  Από τον συγκεκριμένο δρόμο καθημερινά περνούν εκατοντάδες φορτηγά βαρέως τύπου προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση, η ολοκλήρωση του έργου θα αποσυμφορήσει το οδικό δίκτυο της δυτικής Θεσσαλονίκης και θα διευκολύνει την πρόσβαση οχημάτων στη ΒΙΠΕΘ και την παλιά εθνική οδό.

  Ως ένα έργο άμεσης προτεραιότητας κρίθηκε και η έναρξη εργασιών στην επαρχιακή οδό Χαλάστρας Κυμίνων στη στροφή στο ύψος των παλιών σφαγείων όπου έχουν σημειωθεί πολλά θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα λόγω της απότομης κλήσης και της έλλειψης ορατότητας για τους οδηγούς στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

  Επίσης συζητήθηκε η ανάγκη ολοκλήρωσης των αντιπλημμυρικών έργων στο παραλιακό μέτωπο του Καλοχωρίου ώστε το χειμώνα να μην «δούμε τις εικόνες που είδαμε πέρυσι κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων που προκάλεσε ο «Γηρυόνης».


Δείτε ακόμα