Λόγια του Βαρδάρη

  • Όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι...
    08/12/2018 09:46

    Όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι...

    Προσήλθαν για να... προσέλθουν οι εκπρόσωποι δημοτικών και πολιτικών παρατάξεων στη συνάντηση την οποία διοργάνωσε την Πέμπτη, 6/12, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με σκοπό τη συναπόφαση για το πρόσωπο που θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

    Αυτό γιατί στα "πηγαδάκια" που σχηματίστηκαν πριν την έναρξη της συνάντησης η πλειοψηφία των παριστάμενων διατύπωνε την άποψη πως ούτε καν "αχνοφαίνεται φως στο τούνελ".

    Από τη μία ορισμένοι έριχναν την ευθύνη του διαγραφόμενου αδιεξόδου στις προσωπικές φιλοδοξίες τις οποίες εμφανίζουν κάποιοι εντός της "Πρωτοβουλίας" και από την άλλη μία μερίδα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παίζει σε "διπλό ταμπλό": στο ένα με το χρίσμα στην Κ. Νοτοπούλου και στο άλλο με την "Ανοιχτή Πόλη" η οποία έχει προσκολληθεί τον τελευταίο αρκετό καιρό στην "Πρωτοβουλία".

    Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ στη συνάντηση, ο υποψήφιος περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Χρ. Παπαστεργίου, αποχώρησε απο τη συνάντηση καταγγέλλοντας την παρουσία εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ διότι όπως είπε οι προσπάθειες σύμπλευσης δεν πρέπει να αφορούν κόμματα που έχουν υποδείξει κομματικό υποψήφιο.

    Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμφανίστηκε στη συνάντηση σαν άλλος "Φάνης Μπαστούνης". Αντιθέτως έλαβε πρόσκληση κανονικά από την άρχουσα παράταξη. Ο Γ. Μπουτάρης ερωτηθείς εάν θεωρεί πρόβλημα την αποχώρηση του ΚΙΝΑΛ από τη σύσκεψη της Πέμπτης, απάντησε αστειευόμενος: "Θα το μπαλώσουμε".

    Και εκεί που φαινόταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει έδαφος και παραμερίζεται από τις υπόλοιπες δυνάμεις, ένας από τους παριστάμενους στη συνάντηση, μετά το τέλος της, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Κ. Νοτοπούλου να αποτελέσει το πρόσωπο κοινής αποδοχής στέλνοντας μήνυμα πως αν κάποιος δυσαρεστείται, μπορεί να αποχωρήσει από τις προσπάθειες σύγκλισης που επιχειρεί ο Γ. Μπουτάρης.
    Πάντως, ο ίδιος άνθρωπος έσπευσε να συμπληρώσει ότι με υπουργό για υποψήφιο, δεν μπορείς να ελπίζεις σε νίκη.

    Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ "έμπασε" το όνομα της Κ. Νοτοπούλου στη λίστα με τα ονόματα των εν δυνάμει υποψηφίων για το δήμο Θεσσαλονίκης και υπό την "ομπρέλα" της κεντροαριστεράς, απομένει να φανεί αν το εγχείρημα Μπουτάρη έχει μέλλον.

    Κοντός ψαλμός αλληλούια... Μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου ο δήμαρχος θέλει να ανακοινώσει τον κατ' ουσίαν διάδοχό του. Ειδάλλως, γνωρίζει καλά πως θα αρχίσει η "αποψίλωση" της Πρωτοβουλίας από ενδιαφερόμενους στα πέριξ.