Λόγια του Βαρδάρη

  • «Όπου λαλούν πολλά κοκόρια…»
    09/07/2020 19:03

    «Όπου λαλούν πολλά κοκόρια…»

    Δεν διέψευσε τις πληροφορίες της στήλης ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου που θέλουν τον πρόεδρο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Κυριάκο Λουφάκη να είναι σε μόνιμη αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της "Thessaloniki International Technology Center" (Τhess-INTEC) Νίκο Ευθυμιάδη. Σε συνάντηση που είχε σήμερα με τους δημοσιογράφους, με αφορμή τη συμπλήρωση του ενός χρόνου από τη διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ, ο κ. Καράογλου απέφυγε να διαψεύσει την κόντρα και μίλησε για κοινές προσπάθειες των δύο αντρών.

    Όπως μαθαίνουμε ο πετυχημένος επιχειρηματίας, πρόεδρος της ομάδας του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, δεν τα βρίσκει με τον «Καραμανλικό» πρόεδρο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ) τον οποίο είχε διορίσει η πρώην υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και εν συνεχεία διατήρησε ο νυν υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θ. Καράογλου και η κυβέρνηση ΝΔ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr, ο κ. Καράογλου συνδέεται φιλικά με τον κ. Λουφάκη όμως χωρίς δεύτερη κουβέντα στηρίζει 100% -ως υπουργός και μέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη- τον κ. Ευθυμιάδη που γνωρίζει καλύτερα το αντικείμενο. Η ύπαρξη των δύο φορέων ανάπτυξης της καινοτομίας και τεχνολογίας έχει προβληματίσει αρκετούς παράγοντες της Θεσσαλονίκης που δηλώνουν στη στήλη «όπου λαλούν πολλά κοκόρια, αργεί να ξημερώσει». Άλλοι μιλούν για… «κοκορομαχίες άνευ αντικειμένου» στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας τη στιγμή που είναι το μόνο που δεν χρειάζεται. Όπως μαθαίνουμε ο υπουργός Θ. Καράογλου δεν έχει πει την τελευταία κουβέντα στο σήριαλ της διένεξης των δύο ανδρών, όμως σίγουρα θα έχει πολλά επεισόδια ενόψει της ΔΕΘ και των εξαγγελιών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Να σημειωθεί ότι στα 500 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα μπορούσε να φτάσει σε βάθος δεκαετίας το ύψος των επενδύσεων, που θα πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα στον χώρο του διεθνούς τεχνολογικού κέντρου της Θεσσαλονίκης. Όπως είχε δηλώσει ο κ. Ευθυμιάδης στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «…υπολογίζουμε από την ημέρα που θα σχηματοποιηθεί το χρηματοδοτικό σχήμα θα χρειαστούμε δύο χρόνια, συνεπώς μιλάμε για τέλος του 2020»

    Μελ. Καρ.