Λόγια του Βαρδάρη

  • Όλοι ίσοι στον θάνατο
    15/12/2018 18:39

    Όλοι ίσοι στον θάνατο

    Παρελθόν θα αποτελεί ο διαχωρισμός των νεκρών σε α', β' και γ' κατηγορία στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Όπως ενημέρωσε ο δημοτικός σύμβουλος Ανέστης Τελίδης, το μεσημέρι της Πέμπτης "μαζί με τα άλλα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης, τον Τριαντάφυλλο Κουσαγιαννίδη και την Ιωάννα Αλεξιάδου εισηγηθήκαμε και εγκρίθηκε, για πρώτη φορά σε κοιμητήριο αστικού κέντρου, η κατάργηση των διακριτών κατηγοριών ταφής στα Δυτικά Κοιμητήρια της πόλης.

    Το καθεστώς που κατέτασσε τους τάφους σε ''προνομιακούς'' (Α Κατηγορίας, κοντά στις εισόδους και τον κοιμητηριακό ναό) και μη (Β & Γ) αποτελούσε μια προσβολή για την μνήμη των ανθρώπων καθώς ''επέκτεινε'' την ταξική διαφοροποίηση ακόμα και μετά θάνατον, στον τόπο τελευταίας κατοικίας. Επιπλέον η διαφοροποίηση του ύψους του τέλους δεν ανταποκρινόταν στην υποχρέωση τήρησης της Αρχής της Ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών κατά παράβαση των προβλέψεων του σχετικού αναγκαστικού νόμου.

    Με την συνδρομή και των υπηρεσιακών στελεχών του φορέα το Δυτικό Κοιμητήριο Θεσσαλονίκης θα είναι το πρώτο που θα παρέχει όλες τις θέσεις τριετούς ταφής με ίδιο τέλος το οποίο θα ανταποκρίνεται στην κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του φορέα διαχείρισης."