Λόγια του Βαρδάρη

  • Όλα του "γάμου" δύσκολα
    18/12/2018 09:57

    Όλα του "γάμου" δύσκολα

    Εκεί που από την "ομάδα των πέντε" εκπέμπονταν κλίμα ενότητας, ομοψυχίας και αποφασιστικότητας, ξάφνου συννέφιασαν τα πάντα σε χρόνο ανύποπτο.

    Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στον δήμο Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα, 17/12, η συζήτηση έφτασε στην έγκριση του προϋπολογισμού των Κ.ΑΠ.Η. του δήμου για το 2019. Θέμα το οποίο δεν ελλοχεύει κινδύνους για τριβές θα σκεφτεί κάποιος, όμως δύο από τους "πέντε", τον Ανδρέα Κουράκη και τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο αποτέλεσε εστία σύγκρουσης. Το πρώτο (;) καβγαδάκι θα έλεγε κανείς. Όταν ο πρώτος ψήφισε λευκό, ο δεύτερος άνοιξε το μικρόφωνο και ζήτησε "να μας πει ο κ. Κουράκης γιατί ψήφισε λευκό", θυμίζοντας ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια ψήφιζαν θετικά.

    Αν και ο κ. Κουράκης προσφέρθηκε να... αιτιολογήσει την απόφασή του, εντούτοις δεν έδωσε συνέχεια. Η εικόνα που έμεινε όμως ήταν η γλώσσα του σώματος του κου Κουράκη η οποία δεν μπορούσε να κρύψει τον "εσωτερικό βρασμό".

    Εύλογα λοιπόν προκύπτει το ερώτημα αν οι "πέντε" θα παραμείνουν τόσοι και μετά την Παρασκευή, οπότε η "Πρωτοβουλία" του Γ. Μπουτάρη θα επιλέξει τον διάδοχο καθώς οι δυνάμεις του "προοδευτικού" χώρου θα κληθούν ή να αποδεχθούν τον "διάδοχο", ή να προτείνουν δικό τους πρόσωπο, ή να συνεχίσουν αυτόνομοι.

    Πάντως επειδή οι "μακροχρόνιοι γάμοι" είναι συνηθισμένοι σε καβγαδάκια, μπορεί η... κόντρα για τα Κ.ΑΠ.Η. να μη σημαίνει τίποτα. Άλλωστε Π. Αβραμόπουλος και Α. Κουράκης είναι δύο εκ των ιδρυτών της "Πρωτοβουλίας" και συμπορεύονται χρόνια, δεν μπορεί τα θεμέλια της σχέσης τους να είναι σαθρά... μπορεί;