ΑΠΟΨΕΙΣ

Όλα στο φως

 02/08/2022 14:00

Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα μάθουμε τίποτα στο τέλος. Για αυτό το τόσο σοβαρό περιστατικό και την απόπειρα παγίδευσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Είναι ξεκάθαρα ζήτημα Δημοκρατίας να διαλευκανθεί η υπόθεση. Προφανώς και ο απλός πολίτης δε θα μάθει την πλήρη αλήθεια, όταν από πίσω μπορεί να εμπλέκονται κυκλώματα παρακολούθησης, κατασκοπείας κλπ.

Ας ελπίσουμε να μάθουν τουλάχιστον αυτοί που ξέρουν. Και να υπάρξει ένα φρένο σε όσους απεργάζονται σκοτεινές μεθόδους για να ελέγξουν τους αντιπάλους τους. Τα αντιδημοκρατικά συμβάντα αυξάνονται.

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε η παγίδευση του τηλεφώνου του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, με την χρήση του ίδιου λογισμικού που βρέθηκε στο κινητό του κ. Ανδρουλάκη. Θυμόμαστε επίσης και τις καταγγελίες του ΚΚΕ για παγίδευση του τηλεφωνικού κέντρου των κεντρικών γραφείων του.

Ο κοινός νους δεν μπορεί να τα αποδώσει σε τυχαία περιστατικά αλλά σε οργανωμένη παράνομη δράση αδιαφανών μηχανισμών. Και όπως πολύ σωστά επισημαίνει και το ΠΑΣΟΚ «άγνωστο, μέχρι στιγμής, αν πρόκειται για κρατικούς ή ιδιωτικούς».

Η Δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο. Υπονομεύεται διαρκώς την τελευταία δεκαετία και τώρα φαίνεται ότι της δίνεται η χαριστική βολή. Στον πάτο της Ευρώπης και του κόσμο η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα. Ένας Τύπος που εκτός λαμπρών εξαιρέσεων, προτιμά να απασχολείται με την σαγιονάρα στο Προεδρικό Μέγαρο παρά με την τόσο σοβαρή καταγγελία με αποδείξεις του προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος της χώρας.

Σαν ένα μακρύ χέρι της εξουσίας, παίζοντας το ρόλο αρχισυντάκτη, ζητά την απαξίωση της είδησης ώστε να μην σηκωθεί αρκετός κουρνιαχτός. Την ώρα που δεκάδες ξένα ΜΜΕ αναφέρονται με εκτενή άρθρα τους στην υπόθεση μιλούν για σκάνδαλο. Λέξη που ούτε ένα Μέσο Ενημέρωσης δεν χρησιμοποίησε στην Ελλάδα.

Η προστασία των δημοκρατικών θεσμών, της συνταγματικής τάξης και της πολιτικής ζωής αποτελεί υποχρέωση όλου του πολιτικού κόσμου. Χωρίς μισόλογα και χωρίς υπεκφυγές πρέπει να βρεθούν ποιοι κρύβονται πίσω από τις επαίσχυντες παρακολουθήσεις και την παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών.

* Δημοσιεύτηκε στη "ΜτΚ" στις 31.07.2022