ΑΠΟΨΕΙΣ

Όλα στην Ελλάδα ένα μαγαζάκι…

 29/01/2023 08:00

Μετά από χρόνια στην εξαρτημένη εργασία το αποφάσισα. Θα αλλάξω σελίδα: Θα ανοίξω Γραφείο Πρωτότοκης! Πρωτότοκης Κωνσταντίνου (τυχαίνει ο πατήρ να είχε και το ίδιο όνομα με τον τέως και όλο μας έλεγε ότι τον είχε γνωρίσει και πόσο ευγενικός και απλός άνθρωπος ήταν και δώσ’ του και του απαντούσα εγώ εκείνα που μαθαίναμε τότε στο σχολείο και άναβε και κόρωνε που η κόρη του αντιμιλούσε!).

Τώρα αν με ρωτάτε τι θα κάνω στο γραφείο αυτό, δεν ξέρω ακόμη να σας απαντήσω. Μήπως ξέρει άραγε ο «εμπνευστής» μου;

Και μια που δεν είμαι ούτε της εξουσίας ούτε των πολλών χρημάτων σκέφτομαι να επικεντρωθώ στις φιλανθρωπίες.

Τώρα, ποιος θα μπορούσε να με χρηματοδοτήσει γι’ αυτό; Όλα υπό σκέψη είναι.

Δέχομαι πάντως προσφορές. Ένα μάρκετινγκ πια είναι η ζωή μας και δεν την προλαβαίνουμε…

Όλο και κάποιο Ταμείο θα βρεθεί να συνδράμει, όλο και κάποιο πρόγραμμα ευρωπαϊκό, όλο και καμιά πόρτα θα ανοίξει. Πάσα προσφορά δεκτή, αρκεί να μην είναι από το…. Κατάρ! (είναι πολύ της μόδας τον τελευταίο καιρό και εμένα μου αρέσει το ρετρό).

«Αρκεί να τρουπώσω» που έλεγε και ο Κώστας Βουτσάς σε μία παλιά ελληνική κινηματογραφική κωμωδία.

«Στην Ελλάδα αν τρουπώσεις τότε βολεύτηκες», συμπλήρωνε. Πόσο δεν έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε μέχρι σήμερα;

Επανέρχομαι στο Γραφείο Πρωτότοκης. Τι δηλαδή λείπει περισσότερο από εμένα; Απλός πολίτης ο ένας, απλή πολίτης και η άλλη. Να μην σας πω κιόλας ότι σε μία πρόσφατη επέμβαση που μου έκαναν προσπαθούσαν να μου βρουν με το ζόρι φλέβες (με κατατρύπησαν) και ήταν όλες γαλάζιες, το είπε και η γιατρός μου.

Θα μου πείτε όλα για μία κορώνα γίνονται. Και εγώ δεν την έχω. Αλλά χρόνια τώρα στο επάγγελμα έμαθα από κορόνες μουσικές και από τις άλλες, εκείνες που ξεκινάει το αφεντικό να μπινελικώνει και ακούγεται ως το επόμενο τετράγωνο.

Πέρα από το επάγγελμα όμως άκουσα πολύ και στην προσωπική μου ζωή αυτό που λένε «Εγώ θα σ’ έχω κορώνα στο κεφάλι μου». Μπορεί βέβαια στο τέλος να μην είδα ούτε την κορώνα ούτε το κεφάλι αισθάνθηκα και εγώ όμως στιγμιαία μία μικρή βασίλισσα ή έστω πριγκίπισσα. Τι όχι;

Και τώρα είμαι ανοιχτή σε προτάσεις. Δηλώνω επικεφαλής Γραφείου Πρωτότοκης. Άλλωστε, όλα στην Ελλάδα ένα μαγαζάκι δεν είναι;


*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 22.01.2023