ΓΕΥΣΕΙΣ

Οι συνταγές της Σαρακοστής από τον Λευτέρη Λαζάρου: Γαρίδες κρασάτες με ντοματίνια

Μια ξεχωριστή συνταγή από τον βραβευμένο σεφ

 12/04/2019 10:48

Οι συνταγές της Σαρακοστής από τον Λευτέρη Λαζάρου: Γαρίδες κρασάτες με ντοματίνια

me-tomatinia.png

ΥΛΙΚΑ

12 γαρίδες καλής ποιότητας

60γρ. λευκό ξηρό κρασί

4γρ. αλάτι

2γρ. πιπέρι

5γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

3γρ. ξύσμα λεμόνι

70γρ. ελαιόλαδο

100γρ. ζωμό λαχανικών, ανάλατο

8 τοματίνια κομμένα στη μέση

20γρ. βούτυρο παγωμένο, σε κύβους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και κρατάμε πάνω στο σώμα την ουρά και το κεφάλι. Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε το έντερο.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρασί, τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να ζεσταθούν. Στη συνέχεια βάζουμε το ελαιόλαδο, τα τοματίνια, τις γαρίδες, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε τις γαρίδες να ψηθούν για 2’ από τη μία μεριά και στη συνέχεια με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας τις γυρνάμε από την άλλη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 2’. Μόλις είναι έτοιμες, βάζουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ξύσμα λεμόνι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά ώστε να ζελάρει η σάλτσα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε μια πιατέλα τις γαρίδες.

Στολίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.


me-tomatinia.png

ΥΛΙΚΑ

12 γαρίδες καλής ποιότητας

60γρ. λευκό ξηρό κρασί

4γρ. αλάτι

2γρ. πιπέρι

5γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

3γρ. ξύσμα λεμόνι

70γρ. ελαιόλαδο

100γρ. ζωμό λαχανικών, ανάλατο

8 τοματίνια κομμένα στη μέση

20γρ. βούτυρο παγωμένο, σε κύβους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και κρατάμε πάνω στο σώμα την ουρά και το κεφάλι. Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε το έντερο.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρασί, τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να ζεσταθούν. Στη συνέχεια βάζουμε το ελαιόλαδο, τα τοματίνια, τις γαρίδες, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε τις γαρίδες να ψηθούν για 2’ από τη μία μεριά και στη συνέχεια με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας τις γυρνάμε από την άλλη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 2’. Μόλις είναι έτοιμες, βάζουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ξύσμα λεμόνι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά ώστε να ζελάρει η σάλτσα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε μια πιατέλα τις γαρίδες.

Στολίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία