Λόγια του Βαρδάρη

 • Οι συμβουλές του Βαρτζόπουλου…
  05/04/2020 13:00

  Οι συμβουλές του Βαρτζόπουλου…

  Ενδιαφέρουσες οι συμβουλές που δίνει ένας ειδικός για την καραντίνα. Ο λόγος για τον γαλάζιο βουλευτή της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρη Βαρτζόπουλο, ο οποίος συνδυάζει δύο στοιχεία. Πρώτον, έμεινε στο σπίτι του και πέρασε εθελοντική καραντίνα, καθώς είχε συνεργασία με τον βουλευτή Χρήστο Κέλλα, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Και δεύτερον, είναι γιατρός ψυχίατρος. Οπότε γνωρίζει τα της ψυχής, αλλά και την ψυχολογία που έχει κάποιος που μένει κλεισμένος στο σπίτι.

  Τι λέει λοιπόν, σε παρέμβασή του για την ψυχολογία όταν μένουμε σπίτι ο ψυχίατρος; Κατηγοριοποιεί δύο είδη ανθρώπων. Τον αγχώδη που όταν μένει στο σπίτι με το φόβο του ιού απ΄ έξω «εμφανίζει όλα τα γνωστά σωματικά φαινόμενα που συνιστούν το συναίσθημα του φόβου, όπως σφιξίματα, ξηροστομία, ζαλάδες. Ο αγχώδης υποφέρει πραγματικά, αλλά δεν κινδυνεύει γιατί δεν πρόκειται να παραβεί τις υποδείξεις των αρχών», σημειώνει.

  Για τον υπερκινητικό, όπως σημειώνει ο κ. Βαρτζόπουλος, τα πράγματα δυσκολεύουν. «Προσπαθεί ο ίδιος να προλάβει ή να μετριάσει την αναπόφευκτη απραξία. Είναι αυτός που δεν θα παραβεί κατ΄ ανάγκη το νόμο, αλλά θα κάνει τα πάντα για να κινηθεί. Τζόκινγκ, βόλτα το σκύλο, θα πάει στη δουλειά και στο σουπερ μάρκετ. Πάντως μπορεί να αυτοσυγκρατηθεί με λίγη προσπάθεια, οι δικοί του μπορούν να τον μαζέψουν επιτυχώς με τρόπο και το κράτος φυσικά με το στανιό», επισημαίνει.

  Ενδιαφέρον έχει και το επιμύθιο του γαλάζιου βουλευτή: «Ο εγκλεισμός στο σπίτι δεν υπάρχει περίπτωση να φέρει κάτι καινούργιο σε εμάς ή στους ανθρώπους μας. Τα όποια φαινόμενα είτε προς τον αγχώδη/φοβικό πόλο είτε προς τον δυσφορικό/υπερκινητικό πόλο είναι γνωστά και σε εμάς και στους δικούς μας από γεννησημιού. Απλώς τώρα μπορεί λιγάκι να φουντώσουν. Αρα υπομονή, προσοχή και όλα σύντομα θα έρθουν στα συγκαλά τους», καταλήγει.


Δείτε ακόμα