Λόγια του Βαρδάρη

 • Οι προτάσεις του Ανδρέα Παπαμιμίκου για την στήριξη των επιχειρήσεων που "χτύπησε" ο κορονοϊός
  24/03/2020 16:47

  Οι προτάσεις του Ανδρέα Παπαμιμίκου για την στήριξη των επιχειρήσεων που "χτύπησε" ο κορονοϊός

  Θετικά κρίνει, όπως τον ακούσαμε να λέει πρόσφατα τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης και τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν λόγω κορονοϊού, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

  Ο γνωστός ο δικηγόρος και ιδρυτής της εταιρείας Rhetor πήγε και ένα βήμα παραπέρα αναλύοντας σε δημοσιογράφο τις προτάσεις του για την στήριξη της πραγματικής οικονομίας μετά την κρίση.

  Ανάφερε μεταξύ άλλων, πως ο κάθε επιχειρηματίας χρειάζεται να έχει δυνατό σύμμαχο του την πολιτεία. “Αν και είναι αρκετά νωρίς εκτιμώ πως κράτος και επιχειρήσεις πρέπει να πάνε χέρι-χέρι” έλεγε χαρακτηριστικά. .

  Συμπλήρωνε πως «οι επιχειρήσεις χρειάζονται χρόνο και το κράτος καλείται να τον δώσει αλλά και να επιβάλλει δίκαια τον καταμερισμό των προβλημάτων”

  Για το φλέγον θέμα των επιταγών ο κ. Παπαμιμίκος προτείνει επιταγές που φέρουν ημερομηνία λήξης έως 30 Απριλίου να παραταθεί η λήξη τους υποχρεωτικά έως την 30η Σεπτεμβρίου

  Τέλος, ζητά μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη στο 50% από σήμερα μέχρι 30/9 ώστε όταν ανοίξει η αγορά να αναθερμανθεί γρήγορα η κατανάλωση.


Δείτε ακόμα