Μονόλογοι

Oι υποψήφιοι που... φέσωσαν συνεργάτες, το «κλεμμένο» πρόγραμμα και η ανιψιά του Μητροπολίτη

21/03/2023 08:00

Περπάτησε αρκετά ο «ανθηρόστομος» η αλήθεια είναι τις τελευταίες ημέρες, είδε κόσμο, βρέθηκε σε «πηγαδάκια».

Σε ένα από αυτά (δημοσιογραφικό-πολιτικό ήταν), συζητούσαν για τους υποψήφιους των προηγούμενων εκλογών που δεν εκλέχτηκαν και άφησαν... φέσια σε προμηθευτές και συνεργάτες. Και δεν είναι ένας και δυο. Το τι άκουσαν τα αυτιά του «ανθηρόστομου» δεν περιγράφεται. 

Πήγαν οι άνθρωποι να ζητήσουν τα χρήματά που συμφώνησαν για τις υπηρεσίες που παρείχαν και έφυγαν με τα μούτρα κατεβασμένα. Ένας δε, από ότι μου είπαν λυπήθηκε τον υποψήφιο με τον οποίο συνεργαζόταν, όταν ο τελευταίος του ζήτησε... δανεικά.


Όμως στα «πηγαδάκια» δεν άκουσα μόνο ονόματα υποψηφίων στις προηγούμενες εκλογές αλλά και υποψηφίων βουλευτών των επικείμενων εκλογών. Πήρε το αυτί μου για έναν πολιτευτή, καθώς και στο παρελθόν δοκιμάστηκε στην εθνική κάλπη αλλά απέτυχε, ο οποίος από ό,τι κατάλαβα- με μισόλογα μιλούσαν κι αυτοί οι αναθεματισμένοι των... πηγαδακίων- έχει τάξει λαγούς με πετραχήλια σε Θεσσαλονικείς που τον πίστεψαν, τον βοήθησαν αλλά ακόμα τους έχει στο... περίμενε! Όταν δε, συνειδητοποίησαν ότι αποφάσισε να συνεργαστεί με... Αθηναίους έγιναν Τούρκοι. Και με το δίκιο τους οι άνθρωποι.


Καλά έλεγε η γιαγιά μου πως οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους...


Μου λένε τώρα, για έναν υποψήφιο δήμαρχο δήμου του νομού ο οποίος επενδύει στην εικόνα του και μόνο. Πρόσφατα τον αναζήτησα στο διαδίκτυο για να δω τι υπόσχεται στους συμπολίτες του εάν εκλεγεί δήμαρχος και με ποιο πρόγραμμα διεκδικεί την ψήφο των δημοτών. Και διαπιστώνω πως δεν έχει πρόγραμμα. Για την ακρίβεια αυτά που έχει δηλώσει πως θα κάνει, τα έχει ήδη ανακοινώσει προ ετών άλλος υποψήφιος στην ίδια περιοχή. Θα μου πείτε, παρθενογένεση στην πολιτική δεν υπάρχει...


Ψάχνουν οι σύντροφοι στο ΠΑΣΟΚ να βρουν το λόγο της επίσκεψης του Νίκου Ανδρουλάκη στην Νέα Μηχανιώνα. Ρώτησα έναν στενό του συνεργάτη εάν πήγε εκεί για να ενισχύσει κάποια υποψηφιότητα συγκεκριμένη και μου δήλωσε άγνοια. Ρώτησα έναν άλλο «σύντροφο», σίγουρος εγώ πήγα να τον ψαρώσω, «εσένα ήρθε να βοηθήσει;» και μου απάντησε πως δεν έχει καμία σχέση με εκείνα τα μέρη...


Πάντως, ο Ανδρουλάκης στη Θέρμη μαθαίνω πως έφαγε το μεσημέρι και ήπιε ουζάκι με τον δήμαρχο της περιοχής Θεόδωρο Παπαδόπουλο, του οποίου ήταν άλλωστε καλεσμένος.


Στη Β΄ Θεσσαλονίκης η σφαγή των ΠΑΣΟΚων καλά κρατεί. Καλημέρα δεν έλεγαν έτσι κι αλλιώς, ωστόσο η ατμόσφαιρα για όποιον πηγαίνει στις κομματικές εκδηλώσεις μυρίζει μπαρούτι.


Μαθαίνω πως μούδιασαν οι «γαλάζιοι» βουλευτές της Α’ Θεσσαλονίκης όταν έμαθαν πως στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα της Φεβρωνίας Τύρη. 

Πρόκειται για την ανιψιά, κόρη του αδερφού του, του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κκ. Βαρνάβα, ιδιαίτερα αγαπητού κληρικού όχι μόνο στον κόσμο της δυτικής Θεσσαλονίκης αλλά σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Δικαίως και αγχώθηκαν οι «γαλάζιοι»!


O… ανθηρόστομος