Μονόλογοι

Οι ιδιωτικές συναντήσεις του Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη, η επίσπευση της εκλογής "πράσινου" γραμματέα, η... έρευνα των ντόπιων για τον ιθύνοντα νου της περιοδείας και η αποχώρηση Καρανικόλα

14/06/2022 15:21

Στη Θεσσαλονίκη έφτασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης εδώ και λίγη ώρα και από ό,τι μαθαίνω η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει ιδιωτικές συναντήσεις. Το αρχικό πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στην Περαία σήμερα το απόγευμα, η επίσκεψη ωστόσο ακυρώθηκε για άγνωστο ακόμα λόγο.

Κατά τα λοιπά, αύριο ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα βρίσκεται στα Γιαννιτσά για ομιλία και την Πέμπτη το πρωί θα περιοδεύσει στην Τούμπα. Οι «πράσινες ντουντούκες» μου λένε ότι θα ξεκινήσει από την Λαμπράκη και θα κατηφορίσει προς το Πολιτιστικό Κέντρο, όπου θα πιει καφέ με «πράσινα» στελέχη.


Η επίσκεψη Ανδρουλάκη όπως είναι λογικό επισπεύδει και τις κομματικές διαδικασίες στο τοπικό ΠΑΣΟΚ. Μαθαίνω ότι η συγκρότηση της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης θα γίνει με διαδικασίες fast track. Βγαίνει η εγκύκλιος, μαζεύονται οι σύντροφοι και εκλέγουν γραμματέα και αναπληρωτή γραμματέα, ώστε η υποδοχή του προέδρου την Πέμπτη να γίνει θεσμικά.


Για γραμματέας όπως έχει γράψει πολλές φορές η «ΜτΚ» και το makthes.gr «κλείδωσε» ο πρώτος σε σταυρούς Ευρ. Ελευθεριάδης. Η έκπληξη έρχεται για την θέση του αναπληρωτή γραμματέα. Και λέμε έκπληξη γιατί φαίνεται πως έχει γίνει σχετική πρόταση στον Γιάννη Πιτσιώρα, δικηγόρο και πρώην γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης Καλαμαριάς, ο οποίος είναι φίλος και υποστηρικτής του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο Πιτσιώρας υπενθυμίζουμε πως «έπαιζε» ως υποψήφιος... γραμματέας πριν «στηθούν» οι κάλπες στις 8 Μαΐου και υποστηριζόταν από μια ομάδα «Ανδρουλακικών» στελεχών της πόλης.

Μόλις γίνει η συγκρότηση του οργάνου θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη δράση κατά της ακρίβειας.


Πάντως, μαθαίνω ότι ορισμένοι τοπικοί «πράσινοι» αναζήτησαν ποιος και γιατί οργάνωσε την περιοδεία Ανδρουλάκη στην Τούμπα και απάντηση δεν πήραν. Προφανώς, θα περίμεναν να ερωτηθούν από τη Χαριλάου Τρικούπη 50. Προς το παρόν περιμένουν ακόμα στο ακουστικό τους...

Και δεν είναι ένας και δυο οι παραπάνω «πράσινοι». Ήδη μετράω τρεις...


Κι ενώ οι πόρτες στο ΠΑΣΟΚ άνοιξαν και υποδέχονται παλιούς ψηφοφόρους που επιστρέφουν, ο επί χρόνια συνεργάτης της Γεννηματά, Σπύρος Καρανικόλας που διετέλεσε αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του κόμματος πήρε το καπελάκι του κι έφυγε. Έστειλε μάλιστα επιστολή στον Ανδρουλάκη λέγοντας πως παραιτείται από μέλος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Καρανικόλας στο παρελθόν ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου. Στη συνέχεια διετέλεσε συνεργάτης της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, ενώ όσο εκείνη ζούσε και δεν είχε αποσυρθεί από την κούρσα διεκδίκησης της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε πως στηρίζει την υποψηφιότητα Λοβέρδου και μάλιστα είχε οριστεί από τον πρώην υπουργό ως εκπρόσωπός του στα ΜΜΕ πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών ανάδειξης αρχηγού. 

Τώρα αποχωρεί με τις «πράσινες ντουντούκες» να σχολιάζουν πως έβαλε πλώρη για... Πειραιώς μεριά.


O… ανθηρόστομος