Λόγια του Βαρδάρη

  • Οι "ετοιμοπόλεμοι" του... Ε.Σ.Υ.
    17/04/2020 15:04

    Οι "ετοιμοπόλεμοι" του... Ε.Σ.Υ.

    Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δεν συνηθίζει να αναφέρεται και μάλιστα ονομαστικά σε συνεργάτες και ανθρώπους που "έχουν βάλει πλάτη" υπηρεσιακώς στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Εστιάζει κυρίως σε μέτρα, σε πρόστιμα και σε εκκλήσεις προς τους πολίτες. Όμως για τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ (Υγειονομικής Περιφερειακής Ενότητας) Δημήτρη Τσαλικάκη έκανε εξαίρεση. Τον ευχαρίστησε δημόσια στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου -στις έξι κάθε απόγευμα- για τη διαχείριση των κρουσμάτων στον Εχίνο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr, ενώ στάλθηκαν στρατιωτικοί γιατροί, λόγω κακοκαιρίας δεν έφτασαν ποτέ, εν αντιθέσει με τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας του ΕΣΥ που έστειλε ο κ. Τσαλικάκης και "τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο". Οι άνθρωποι του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποδείχθηκαν πιο… εκπαιδευμένοι και "ετοιμοπόλεμοι" στα δύσκολα της περιοχής και της υγειονομικής κρίσης. Η παρέμβαση αυτή του διοικητή όπως μαθαίνουμε έσωσε την κατάσταση κάτι που δεν ξέχασε ο υφυπουργός.

    Να θυμίσουμε ότι ο κ. Τσαλικάκης -με αρμοδιότητα σε νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης- έχει μεγάλη εμπειρία από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αφού υπήρξε διοικητής της 4ης ΥΠΕ και επί κυβέρνησης… ΣΥΡΙΖΑ! Θεωρείται "Καραμανλικός" και υπερασπιστής του ΕΣΥ με συνέργειες από τον ιδιωτικό τομέα.

    (Στη φωτογραφία ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δ. Τσαλικάκης με τον διοικητή του ΑΧΕΠΑ Π. Παντελιάδη στην αυτοψία των... νέων κρεβατιών ΜΕΘ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο)

    Μελ. Καρ.