Λόγια του Βαρδάρη

  • Οι εκλογές μπορεί να βάλουν φρένο...
    03/05/2022 14:20

    Οι εκλογές μπορεί να βάλουν φρένο...

    Μπορεί σχεδόν σύσσωμη η αυτοδιοίκηση να μην αποδέχεται το σενάριο που κυοφορείται τελευταία για μετάθεση των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών την άνοιξη του 2024, ωστόσο η αγωνία των αιρετών είναι έκδηλη και ενόψει των εθνικών εκλογών. Εξάλλου, αυτό αποτυπώθηκε και στο διάλογο που είχαν οι δήμαρχοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Νεάπολης – Συκεών Λάζαρος Κυρίζογλου και Σίμος Δανιηλίδης, κατά την παρουσίαση του σχεδίου «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη» από την Βούλα Πατουλίδου, που αφορά στα έργα στις γειτονιές των δήμων.

    Την ώρα που ο κ. Κυρίζογλου μιλούσε για τα έργα του δήμου του που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, έκανε μια παρένθεση, λέγοντας πως θα πρέπει οι δήμοι να επισπεύσουν τις διαδικασίες για τα υπό ένταξη έργα, καθώς, όπως είπε, υπάρχει και ο πολιτικός χρόνος που πιέζει, αφού του χρόνου θα γίνουν και οι εθνικές εκλογές, πλην των αυτοδιοικητικών που είναι προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο του 2023.

    «Εννοείς Λάζαρε το 2022 και όχι του χρόνου», τον διέκοψε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών κ. Δανιηλίδης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση θα πάει φέτος σε εκλογές.

    “Εγώ δεν δαιμονοποιώ τίποτα και μιλώ μα βάσει τις επιταγές του Συντάγματος. Ως εκ τούτου οι εθνικές εκλογές θα γίνουν, όπως φαίνεται στη λήξη της κυβερνητικής θητείας, δηλαδή του χρόνου και οι αυτοδιοικητικές τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς” απάντησε χωρίς περιστροφές ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

    Και αυτό, όπως είπε, το αναφέρει, επειδή στην Ελλάδα σε κάθε προεκλογική περίοδο παρατηρείται.. ακαμψία, η οποία μπορεί να αποβεί σε βάρος του προγραμματισμού της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να γίνουν τα έργα στους δήμους, τα οποία έχουν ανάγκη οι πολίτες.