Λόγια του Βαρδάρη

  • Οι εκκλησίες να μείνουν κλειστές και οι πιστοί να #μείνουν _σπίτι  προτείνει ο Σ. Σιμόπουλος
    09/04/2020 19:04

    Οι εκκλησίες να μείνουν κλειστές και οι πιστοί να #μείνουν _σπίτι προτείνει ο Σ. Σιμόπουλος

    Τελείως κλειστές για τους πιστούς προτείνει να μείνουν οι εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα, ο βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ, Στράτος Σιμόπουλος, ο οποίος φαίνεται ότι ταυτίζεται απολύτως με την ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ν. Χαρδαλιά που ξεκαθάρισε πως «οι εκκλησίες θα είναι κλειστές».

    Με αφορμή μάλιστα την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η Ιερά Σύνοδος, ο βουλευτής σχολιάζει σε ανάρτηση του πως «με τις εκκλησίες ανοικτές όλη τη μέρα της Μεγάλης Παρασκευής το προσκύνημα του Επιταφίου είχε πάντα πολύ μεγάλες «ουρές».

    Ο κ. Σιμόπουλος αναφέρει ακόμη πως δεν κατανοεί την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου ότι θα παραμένουν ανοικτές για κάποιες ώρες, μετά τη θεία λειτουργία, για τους ιερείς, ψάλτες, το προσωπικό κλπ. «Χρειαζόταν ανακοίνωση για το θέμα; Ορισμένοι πιστοί άνετα μπορεί να την εκλάβουν, εσφαλμένα βεβαίως, ως ευκαιρία για προσέλευση, ανεξάρτητα από τη σαφή προτροπή που περιέχει να παραμείνουν στα σπίτια τους. Όσα μέτρα και να ληφθούν είναι αδύνατον να αποφευχθεί η προσέλευση, ειδικά τη Μεγάλη Παρασκευή, αν οι πιστοί γνωρίζουν ότι οι πόρτες είναι ανοικτές, και εκτός των άλλων θα δημιουργηθεί και κίνηση στους δρόμους και κυρίως στις γειτονιές» επισημαίνει ο βουλευτής..

    Απευθύνει έκκληση μάλιστα στους πολίτες «να περιφρουρήσουμε ότι πετύχαμε όλοι μαζί στη μάχη εναντίον του κορονοϊού. Καλή Ανάσταση. #ΜένουμεΣπίτι»