Λόγια του Βαρδάρη

  • Οι ευρωπαίοι φίλοι του Απόστολου Τζιτζικώστα
    18/09/2020 16:24

    Οι ευρωπαίοι φίλοι του Απόστολου Τζιτζικώστα

    Την εκτίμηση των ευρωπαίων αξιωματούχων, στο πρόσωπο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, προέδρου της ΕΝ.ΠΕ και προέδρου της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε, Απόστολου Τζιτζικώστα, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το κοινό που συμμετείχε στο πάνελ εκδήλωσης «Η Ευρώπη των Περιφερειών: Ο Δρόμος για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάκαμψη», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum, όσο και οι ομιλητές που παρενέβησαν διαδικτυακά. 

    Τόσο η ευρωπαία Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων. Ελίζα Φερέϊρα, όσο και ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Ρηνανίας – Βεσταφαλίας, Άρμιν Λάσετ, τον οποίο μάλιστα η Άγκελα Μέρκελ προωθεί για τη θέση του Καγκελάριου, μίλησαν με τα καλύτερα για τον κ. Τζιτζικώστα στο πλαίσιο των παρεμβάσεων τους, γεγονός που δείχνει τη πολύ καλή και γόνιμη συνεργασία που έχει ο περιφερειάρχης πολλούς ευρωπαίους αξιωματούχους. Μια σχέση που χτίστηκε από την επομένη κιόλας της ανάληψης των καθηκόντων του στη θέση του προέδρου της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε, στην οποία μάλιστα εξελέγη για πρώτη φορά έλληνας πολιτικός.

    Πάντως ιδιαιτέρως κολακευτικά ήταν και τα σχόλια του περιφερειάρχη για τους ευρωπαίους φίλους του. «Ο ρόλος των Περιφερειών είναι κομβικός, καθώς οι Περιφέρειες της Ευρώπης είναι αυτές που μετατρέπουν τους απρόσωπους ευρωπαϊκούς πόρους σε μετρήσιμο έργο για τους πολίτες. Άλλωστε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, έχει αγωνιστεί σκληρά για να υπερασπιστεί την πολιτική συνοχής» ανέφερε από το βήμα του Thessaloniki Helexpo Forum o κ. Τζιτζικώστας.