Μονόλογοι

Οι δύο νέοι "πράσινοι" γραμματείς της Θεσσαλονίκης, ο Παπαστεργίου που "μετράει" και η Βορειοελαδίτσσα που έγινε... στενός κορσές στον αρχηγό της

22/06/2022 13:40

Συγκροτήθηκαν λοιπόν σε σώμα οι δυο νέες Νομαρχιακές Επιτροπές του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής σε Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης. Γραμματέας στην Α’, όπως σας τα γράφαμε εδώ και καιρός -αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας άλλωστε θα πέσει να μας πλακώσει- εξελέγη ο Ευρ. Ελευθεριάδης, ενώ στην Β’ ο Κωνσταντίνος Κοκολάκης.

Στις... οικογενειακές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν είδαμε χαμόγελα και όρεξη για δουλειά. Το ελπίζουμε αν και, όπως ακούνε τα «πράσινα» αυτιά μου, υπήρξαν μικρά... παρατράγουδα από την αρχή. Για παράδειγμα τα δυο «λευκά» κατά τη σχετική ψηφοφορία στην Α’ Θεσσαλονίκης το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.


Πάντως, οι δυο νέοι γραμματείς δεδομένου ότι ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός και έχουν περάσει και δύο μήνες περίπου από τις κάλπες της 8ης Μαΐου, οπότε και εξελέγησαν τα νέα μέλη πρέπει να βιαστούν και να ξεκινήσουν άμεσα δράσεις, συναντήσεις, ζυμώσεις.


Μπορεί το όνομά του να «παίζει» για το ψηφοδέλτιο στην Α’ Θεσσαλονίκης ο Χρήστος Παπαστεργίου συνεχίζει... αυτοδιοικητικά. Την άλλη Τρίτη η παράταξή του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας «Πράξεις για τη Μακεδονία» συνδιοργανώνει με το δίκτυο «Σύγχρονοι Δημοκράτες» εκδήλωση στο δημαρχείο Ευόσμου για την ενεργειακή κρίση. Ο Παπαστεργίου πάντως δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν τον ενδιαφέρει η Βουλή, η Περιφέρεια ή και τα δύο. Φαίνεται πως θα συνεχίσει την πορεία του στην Περιφέρεια, ενώ η απροθυμία του Γιαννούλη να είναι ξανά υποψήφιος Περιφερειάρχης μπορεί να οδηγήσει κάποιους ψηφοφόρους στον Παπαστεργίου, ωστόσο, μαθαίνω από τους δημοσκόπους που τον «μετρούν» ότι τα πάει καλά. Για την ακρίβεια τα πάει... πολύ καλά στις δημοσκοπήσεις. Και μάλλον αυτά δεν τα μαθαίνω μόνο εγώ, αλλά και οι παράγοντες της Χαριλάου Τρικούπη 50 που γράφουν και σβήνουν ονόματα ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών.


Το απόλυτο χάος τις πρώτες ημέρες με την μετατροπή της 26ης Οκτωβρίου μπροστά από τα Δικαστήρια σε διπλής κατεύθυνσης. Ήξεραν πότε πήγαιναν Ζέρβας και Ταχιάος για δηλώσεις και αναμνηστικές φωτογραφίες. Σάββατο πρωί. Που η κίνηση είναι περιορισμένη.

Πληροφορίες πάντως ότι τα... φάσκελα των οδηγών το τελευταίο 48ωρο έδιναν κι έπαιρναν ελέγχονται ως ανακριβείς δεδομένων των νέων τσουχτερών προστίμων.


Αληθεύει, πως συγκεκριμένη πολιτικός της Βόρειας Ελλάδας έχει γίνει... στενός κορσές στον αρχηγό της, ο οποίος όταν την βλέπει σφίγγει τα δόντια;


Μια ακόμα εκδήλωση στο Πανόραμα για τον Θεόδωρο Καράογλου και κλείνει ο πρώτος γύρος των... μαζώξεων που διοργάνωσε το πολιτικό του γραφείο. Και μπορεί οι περισσότεροι να αραιώνουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις λόγω των... μπάνιων του λαού, ο Καράογλου ετοιμάζεται για το γάμο του γιου του Γιώργου. Ο γάμος θα γίνει τον Σεπτέμβρη μια ημέρα πριν την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, επομένως φαντάζεστε ποιοι θα παρελάσουν από τη δεξίωση. Με το καλό...


O… ανθηρόστομος