Λόγια του Βαρδάρη

  • Οι δήμαρχοι στηρίζουν το Λ. Κυρίζογλου για την προεδρία της ΚΕΔΕ
    26/08/2019 18:24

    Οι δήμαρχοι στηρίζουν το Λ. Κυρίζογλου για την προεδρία της ΚΕΔΕ

    Την… ψήφο τους στον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Λάζαρο Κυρίζογλου, για την διεκδίκηση της προεδρίας της ΚΕΔΕ έδωσαν σήμερα σχεδόν σύσσωμοι οι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκη, που συμμετείχαν στη σημερινή σύσκεψη στο ΥΜΑΘ, παρουσία του υπουργού, Θεόδωρου Καράογλου και του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου.

    Οι αιρετοί της Θεσσαλονίκης, εκδήλωσαν ανοιχτά την προτίμηση τους για το νέο πρόεδρο της ΚΕΔΕ, τονίζοντας ότι θα στηρίξουν ένθερμα της υποψηφιότητα του, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να βάλουν φρένο στα σενάρια και τις φήμες που κυοφορούνται σε έντυπα και στο διαδίκτυο, ότι η Ν.Δ προσανατολίζεται σε άλλο πρόσωπο για τη θέση του προέδρου του οργάνου.

    Το θέμα της ανάδειξης νέας ηγεσίας στην ΚΕΔΕ και των νέων μελών του Δ.Σ του συλλογικού οργάνου της Τ.Α τέθηκε στο περιθώριο της σύσκεψης από τους ίδιους τους αιρετούς της Θεσσαλονίκης, μετά το πέρας της συζήτησης των ζητημάτων των δήμων, γεγονός που άκουσε με προσοχή ο κ. Θεοδωρικάκος.

    Εξάλλου, ο κ. Κυρίζογλου έχει ήδη γνωστοποιήσει την απόφαση του να διεκδικήσει την προεδρία του οργάνου, ενώ η σημερινή δήλωση – τοποθέτηση των δημάρχων της Θεσσαλονίκης, με τους περισσότερους από τους οποίους συνεργάζεται στενά όλα αυτά τα χρόνια, αποτελεί μόνο ένα δείγμα, καθώς από όλη την Ελλάδα τα μηνύματα που δέχεται είναι κάτι παραπάνω από θετικά.