Λόγια του Βαρδάρη

  • Ο Βελόπουλος «ξέχασε;» την αυτοδιοίκηση
    20/06/2020 10:55

    Ο Βελόπουλος «ξέχασε;» την αυτοδιοίκηση

    Την ανησυχία του για τον τρόπο με τον οποίο έχει σχεδιαστεί ο ποδηλατόδρομος στην παραλία της Θεσσαλονίκης θέλησε να εκφράσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, καταθέτοντας μάλιστα ερώτηση... προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.

    Παρότι η παραλία της Θεσσαλονίκης είναι έργο του δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος για τη συντήρηση και τη λειτουργία της, ο Κ. Βελόπουλος επέλεξε να φέρει το θέμα στη Βουλή και να ζητήσει από τον υπουργό να λάβει μέτρα.

    Μάλιστα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επικαλείται διαμαρτυρίες πολιτών οι οποίοι περπατούν στην παραλία και εκφράζουν τις διαμαρτυρίες τους για τον τρόπο συνύπαρξης με τα ποδήλατα.

    Ιδού η ερώτηση του Κ. Βελόπουλου:

    «Κύριε Υπουργέ,

    σύμφωνα με διαμαρτυρίες πολιτών, οι οποίοι κατεβαίνουν για περίπατο στην παραλία της Θεσσαλονίκης, όπου κατά μήκος της υπάρχει και ποδηλατόδρομος με σχεδόν αόρατη οριοθέτηση. Καθώς περπατούν και πριν καλά-καλά το καταλάβουν, βρίσκονται στο ενδιάμεσο οριογραμμών του παραλιακού δρόμου, ανάμεσα σε ποδήλατα, μικροάμαξες και ηλεκτρικά πατίνια. Η δημιουργία αυτής της χάραξης διόδου, εντός του πεζόδρομου της παραλιακής, με δύο κίτρινες γραμμές παράλληλες στη θάλασσα, οριοθετεί έναν νοητό ποδηλατόδρομο και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια, τόσο των οδηγών όσο και των πεζών.

    Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτάται ο κος Υπουργός:

    Ποια μέτρα προτίθεσθε να λάβετε, προκειμένου να διαφυλάξετε την ασφάλεια των πεζών, αλλά και των οδηγών ποδηλάτων της Θεσσαλονίκης, στον παραλιακό της δρόμο;».