Μονόλογοι

Ο Τζακόπουλος υποψήφιος δήμαρχος, η «πανστρατιά» για τον Ανδρουλάκη στην Κατερίνη και οι χωρισμένοι στα ανατολικά που... ξανάσμιξαν

19/01/2023 18:58

Ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για το δήμο Θεσσαλονίκης ο Σάκης Τζακόπουλος, ο οποίος σήμερα είναι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Θεσσαλονίκης. Η ανακοίνωση έγινε σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους σε ουζερί απέναντι από το Λευκό Πύργο με αφορμή τον απολογισμό του για τα 3,5 χρόνια παρουσίας του στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Αρνήθηκε να βαθμολογήσει το έργο της διοίκησης Ζέρβα, ενώ μεταξύ άλλων αναφερόμενος στον ρόλο των κομμάτων στις δημοτικές εκλογές απάντησε ότι το δικό του κόμμα είναι «το κόμμα Θεσσαλονίκη».

Πληροφορίες της στήλης θέλουν το επόμενο εικοσαήμερο να «σκάει» και άλλη μια υποψηφιότητα για το δήμο Θεσσαλονίκης. Το όνομα του υποψηφίου δημάρχου «παίζει» μεν στα «πηγαδάκια» εδώ και καιρό, ωστόσο οι επίσημες ανακοινώσεις θα καθυστερήσουν λίγο ακόμα.


Η μισή «πράσινη» Θεσσαλονίκη ταξίδεψε μέχρι την γειτονική Κατερίνη για να ακούσει τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη στην ομιλία του. Ο «ανθηρόστομος» πληροφορείται πως σχετική κινητοποίηση υπήρξε και σε άλλους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.


Πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής στο δρόμο από Θεσσαλονίκη στην Κατερίνη είχε την δυνατότητα να συζητήσει με τους συνεπιβάτες του στο αυτοκίνητο τα κομματικά της Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης. Μαθαίνουμε πως στα αυτιά του έχουν φτάσει γκρίνιες για διάφορους.


Στις 29 Ιανουαρίου αν δεν υπάρξει νέα... καθυστέρηση αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής και να ανακοινωθούν οι υποψήφιοι βουλευτές. Οι τελευταίοι δε είναι στα... κάγκελα λόγω αυτής της καθυστέρησης, καθώς εκτιμούν ότι έχουν χάσει πολύτιμο χρόνο από την προεκλογική τους εκστρατεία. Εδώ που τα λέμε δεν έχουν κι άδικο. Από τον Ιούλιο που επρόκειτο να ανακοινωθούν, πήγαμε Αύγουστο, μετά Σεπτέμβριο, μετά Χριστούγεννα και τώρα κοντεύει να βγει και ο Ιανουάριος. Ώρα ΠΑΣΟΚ...


Χαμός έγινε, μαθαίνουμε στο party του μέλους του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και πρώην αντιδημάρχου Αντώνη Σαουλίδη με αφορμή την ονομαστική του γιορτή. Σχεδόν όλο το τοπικό ΠΑΣΟΚ πέρασε για να του ευχηθεί «χρόνια πολλά». Όσοι δεν έλαβαν πρόσκληση, μάλλον δεν του ευχήθηκαν, γιατί ξέρουμε ότι προσκάλεσε όποιον τον πήρε τηλέφωνο ή του έστειλε μήνυμα.


Δελτία τύπου για κοινοβουλευτική δραστηριότητα των βουλευτών λαμβάνουμε συνεχώς και καθημερινά. Δελτίο Τύπου όμως για... παρουσία σε κηδεία, ναι καλά διαβάσατε, πρώτη φορά. Ευτυχώς δηλαδή που μαζί με την... ενημέρωση δεν επισυνάφθηκαν και σχετικές φωτογραφίες.


Ο «ανθηρόστομος» όταν μεγαλώσει θα γίνει... προξενήτρα. Έχω ταλέντο στο να φέρνω κοντά ανθρώπους. Ακόμα κι εκείνους που ήταν κοντά και... χώρισαν. Και δεν καταβάλω και ιδιαίτερη προσπάθεια. Με διαβάζουν οι... ενδιαφερόμενοι, εκεί στα ανατολικά του νομού, και για να μου κλείσουν το στόμα... ξανα-ερωτεύονται!


O… ανθηρόστομος