ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Τσίπρας εφαρμόζει τις μεθόδους Όρμπαν

 11/03/2019 12:00

Τα κυβερνητικά στελέχη και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ αντιμετώπισαν με μεγάλη νευρικότητα την απόφαση Μητσοτάκη να κινηθεί κατά του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας κ. Όρμπαν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ).

Στη σχετική επιστολή που έστειλε ο κ. Μητσοτάκης, υπογράμμισε ότι τις μεθόδους Όρμπαν χρησιμοποιούν και άλλοι στην Ε.Ε. και στην Ελλάδα, οι οποίοι πρέπει να κληθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Μέχρι σήμερα οι διαχειριστές του ιδεολογικού, πολιτικού σουπερμάρκετ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ συνήθιζαν να καταγγέλλουν την ανοχή που έδειχνε το ΕΛΚ στον Όρμπαν, αντιγράφοντας, στο μέτρο του δυνατού, ορισμένες από τις μεθόδους του.

Στο σχετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με το οποίο καταδικάζεται η μέθοδος Όρμπαν και υποστηρίχτηκε από όλους τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, συνοψίζονται ορισμένες από τις απαράδεκτες πλευρές της πολιτικής Όρμπαν ως εξής:

- Βίαιες φραστικές επιθέσεις κατά των πολιτικών αντιπάλων του

- Συστηματική προσπάθεια προσωπικής μείωσής τους, ακόμη και με fake news

- Μετατροπή της κρατικής τηλεόρασης και του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων σε κομματικούς μηχανισμούς, με ειδίκευση στην καταγγελία των αντιπάλων της κυβέρνησης

- Συστηματικές παρεμβάσεις σε βάρος της δικαιοσύνης και των ΜΜΕ

- Δημιουργία εμποδίων στη δημιουργία μεγάλου ιδιωτικού ΑΕΙ στην Ουγγαρία

- Διαπλοκή και διαφθορά με δημόσιο και ευρωπαϊκό χρήμα

Το «κατηγορώ» της κυβέρνησης Όρμπαν, το οποίο προσυπέγραψαν και οι τρεις ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσε να είχε γραφεί κατά του Τσίπρα, του Καμμένου, του Πολάκη, της Θάνου, του Νίκου Παππά, του Καλογρίτσα και άλλων πρωταγωνιστών του δημόσιου βίου επί ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχόλιο που δημοσίευσε η «Αυγή» εκφράστηκε με τον καλύτερο τρόπο η αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτοβουλία Μητσοτάκη κατά Όρμπαν. Θα ενισχυθεί, υποστηρίζει ο αρθρογράφος, η δυναμική που προσπαθεί να αναπτύξει η κ. Γεννηματά στην Ε.Ε. κατά της κυβέρνησης Τσίπρα, με το σκεπτικό ότι σε πολλά θέματα, από τον τρόπο που μεταχειρίζεται τους πολιτικούς αντιπάλους της μέχρι τη συνεργασία με τον Μαδούρο, κινείται εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το ποτήρι ξεχείλισε σε ό,τι αφορά το ΕΛΚ όταν ο Όρμπαν ξεκίνησε προσωπική εκστρατεία δυσφήμησης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκ των ηγετών του ΕΛΚ κ. Γιουνκέρ στη βάση fake news, σύμφωνα με το οποίο προωθεί κρυφό σχέδιο μεγάλης αύξησης προσφύγων και μεταναστών στην Ε.Ε.

Αυτή η δολοφονία χαρακτήρα σε βάρος του Γιουνκέρ που επιχειρεί ο Όρμπαν είναι πολιτική ρουτίνα για Τσίπρα και συνεργάτες με σταθερό στόχο τον Μητσοτάκη.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 9/10 Μαρτίου 2019

Δημοφιλείς Απόψεις