Λόγια του Βαρδάρη

  • Ο Ταχιάος, η ζαχαροπλαστική και ο... Φρανκ Άντεργουντ
    15/12/2018 16:10

    Ο Ταχιάος, η ζαχαροπλαστική και ο... Φρανκ Άντεργουντ

    Μια νοσταλγική ανάρτηση γεμάτη... γλύκα αλλά και "House of Cards" έκανε ο Νίκος Ταχιάος στο facebook. 

    Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης της ΝΔ ανέφερε πως φίλος του κατάφερε να βρει και να του χαρίσει μια σπάνια κάρτα από ζαχαροπλαστείο που διατηρούσε η οικογένεια της μητέρας του, δηλώνοντας ταυτόχρονα την αγάπη του για τη ζαχαροπλαστική. 
    "Ο Παναγιώτης ο Καραμόσχος το αφεντικό της «Μακεδονικής Εταιρίας Τεχνικών Μελετών» με την οποία συνεργάζομαι τα τελευταία πέντε χρόνια, μου έκανε ένα εξαιρετικό δώρο για να «εγκαινιάσει» την υποψηφιότητά μου. 
    Βρήκε σε δημοπρασία και "χτύπησε" αυτήν την κάρτα από το φημισμένο ζαχαροπλαστείο που η οικογένεια της μητέρας μου διατηρούσε στην Θεσσαλονίκη ήδη από τις αρχές του προηγουμένου αιώνα, στην οικοδομή της Εγνατίας που έχει γίνει γνωστή από το «παπούτσι του Καρύδα».
    Σε αυτήν την κληρονομιά πρέπει να οφείλω την αγάπη μου για την ζαχαροπλαστική, την τέχνη που είναι η μία από τις δύο δραστηριότητες που μου «αδειάζουν το μυαλό». Η άλλη είναι το στίλβωμα των παπουτσιών κι αν κρίνω από μία σκηνή σε ένα από τα λιγοστά επεισόδια του House of Cards που είδα, δεν είμαι ο μοναδικός. Και ο Φρανκ Άντεργουντ το ίδιο χούϊ είχε" έγραψε ο υποψήφιος.

    Και μιας και ο Φρανκ Άντεργουντ, τον οποίο υποδύθηκε με επιτυχία πριν κοπεί λόγω σεξουαλικού σκανδάλου, ο Κέβιν Σπέισι, παίζει πολύ σε πολιτικά και όχι μόνο στάτους, να θυμίσουμε σε κάθε υποψήφιο και εν ενεργεία πολιτικό, πως ο πρώην χαρακτήρας της σειράς - φαινόμενο, έγινε δημοφιλής σε σημείο που να τον "μπερδεύουν" με τον πραγματικό πλανητάρχη, ακριβώς γιατί ήταν ένας πολιτικός με όλα εκείνα τα στοιχεία που δε θα ήθελε κανείς μα κανείς πολίτης να έχουν οι πολιτικοί του.