Λόγια του Βαρδάρη

  • Ο Σιμόπουλος, η Αχτσιόγλου, οι Συριζαίοι που δουλεύουν και οι... κομισάριοι
    25/02/2020 17:28

    Ο Σιμόπουλος, η Αχτσιόγλου, οι Συριζαίοι που δουλεύουν και οι... κομισάριοι

    Συριζαίους που... δούλεψαν και κομισάριους (επιτρόπους) "επιστράτευσε" ο βουλευτής της ΝΔ Α' Θεσσαλονίκης, Στράτος Σιμόπουλος για να απαντήσει στην εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου προκειμένου να της απαντήσει σε όσα εκείνη ισχυρίστηκε κατά την συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην Βουλή. 

    Ο κ. Σιμόπουλος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε ανελέητα στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τώρα προσπαθεί να διαστρεβλώσει τις θέσεις της κυβέρνησης και της ΝΔ. 

    "Οι ελάχιστοι συνάδελφοι της από τον ΣΥΡΙΖΑ που έχουν κάποτε σηκώσει το πρωί το κεπέγκι ή το στόρι του μαγαζιού τους ή έβαλαν το κλειδί στην πόρτα του γραφείου τους θα της εξηγήσουν πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στραγγάλιζαν τους μικρομεσαίους διότι η αξιολόγηση τους εξαρτάτο από τον αριθμό των παραβάσεων που βεβαίωναν. Έτσι εστρέφοντο κατά δικαίων και αδίκων" σχολίασε και συνέχισε ότι με την αιτιολογημένη απόλυση ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας δεν θα έκανε προσλήψεις από την στιγμή που θα έπρεπε να εξηγήσει κατόπιν στην επιθεώρηση εργασίας την οποιαδήποτε απόφαση και πολύ σωστά η σημερινή κυβέρνηση κατήργησε τη σχετική ρύθμιση. Ανέφερε χαρακτηριστικά «Τι λέτε; Πάλι καλά που δε θεσμοθετήσατε στις διαδικασίες απόλυσης να εμπλέκεται και κομισάριος.»

    Κατέληξε τέλος, με την επισήμανση ότι στο χώρο των κατασκευών δεν μπορεί να υπάρχει συνευθύνη εργοδότη, εργολάβου και υπεργολάβων για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στα έργα.