Μονόλογοι

Ο πυρετός διεργασιών για να βρεθεί ο... αντιΖέρβας, ο ρόλος του «παλιού» και οι «πράσινες» γκρίνιες για τη φιέστα στο Μέγαρο

20/10/2022 11:26

Αυξάνονται οι συναντήσεις, άλλες μυστικές κι άλλες φανερές που γίνονται από νυν δημοτικούς συμβούλους και πρώην αυτοδιοικητικούς και έχουν ως θέμα... συζήτησης τις επικείμενες δημοτικές εκλογές του 2023.

Ατζέντα συγκεκριμένη δεν υπάρχει αλλά άλλοτε δυο δυο, άλλοτε τρεις τρεις παράγοντες της αυτοδιοίκησης που κατείχαν ή κατέχουν σήμερα κάποια θέση αναλύουν τις απόψεις τους και ψάχνουν να δουν εάν υπάρχει... πρόσφορο έδαφος, ώστε να δημιουργηθεί μια παράταξη που θα μπορούσε στις επόμενες δημοτικές κάλπες που θα «στηθούν» να διεκδικήσει με αξιώσεις την καρέκλα που κάθεται σήμερα ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.


Σε πολλές από αυτές, μαθαίνει ο «ανθηρόστομος», πως συμμετέχει επειδή προσκαλείται και ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο οποίος πρόσφατα έκανε εμφάνιση στην εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Κάθισε μάλιστα πίσω πίσω ίσως γιατί δεν ήθελε να έρθει τετ α τετ με τον Ζέρβα και τον Μπουτάρη που κάθονταν στην πρώτη θέση και τους χώριζαν οι Καϊτεζίδης και Γκιουλέκας.


Λογικό να δέχεται κρούσεις ο Αβραμόπουλος από διάφορες μπάντες. Έμπειρος είναι, πολιτικό ον είναι, κόσμο που τον ακολουθεί έχει, και ήταν ένας εκ των δημιουργών της «Πρωτοβουλίας» που έφερε τα πάνω κάτω στο παρελθόν στο δήμο Θεσσαλονίκης και συνέβαλε στο να αλλάξει χέρια η διοίκηση του κεντρικού δήμου. Υπενθυμίζω για τους παλιούς και για να μαθαίνουν οι νεότεροι ότι ο Μπουτάρης είχε κερδίσει τον τότε υποψήφιο της ΝΔ, Κώστα Γκιουλέκα για μερικές δεκάδες ψήφους.


Αρκετοί λοιπόν θα τον ήθελαν μαζί τους ή έστω στο πλευρό τους. Εκείνο που τονίζει ο Αβραμόπουλος, ο οποίος επίσης υπενθυμίζω το 2019 επέλεξε να μην είναι υποψήφιος με κάποιο συνδυασμό βλέποντας τι... έφερνε η απλή αναλογική του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι «θα πρέπει να αλλάξει σελίδα ο δήμος Θεσσαλονίκης καθώς τα προβλήματα γιγαντώνονται και δεν γίνεται κάτι για να λυθούν αυτά».


Μαθαίνω ότι έχει ήδη συναντηθεί για καφέ με τους Τζακόπουλο, Ρακκά και Δρόσο Τσαβλή, ενώ συνομιλεί και με υπηρεσιακούς παράγοντες και εργαζόμενους του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στην πρόσφατη πάντως συνάντηση που έγινε στο «Β» και στην οποία συμμετείχαν Πέγκας, Κουράκης, Καλφακάκου, Ορφανός κ.ά. δεν παραβρέθηκε, ούτε όμως προσκλήθηκε.

Απεναντίας συμμετείχε σε μια πρόσφατη συνάντηση στην Τούμπα, όπου μάθαμε πως συμμετείχαν επίσης ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης και ο Γιώργος Αβαρλής.


Πολλές γκρίνιες στο τοπικό ΠΑΣΟΚ από την παρουσία «συντρόφων» στην εκδήλωση Ζέρβα. Και οι γκρίνιες προέκυψαν από το γεγονός ότι η ΝΔ σχεδόν... αγκάλιασε το Ζέρβα. Ήταν εκεί στις πρώτες πρώτες θέσεις ο Ιωακείμοβιτς, οι βουλευτές της ΝΔ, οι πρώην πρόεδροι της Διοικούσας Επιτροπής και πολλοί άλλοι. Όπως μου μετέφεραν ούτε στα κεντρικά άρεσε η εικόνα των ΠΑΣΟΚων να βρίσκονται πλάι πλάι σε Νεοδημοκράτες, την ώρα δε που το κόμμα βάλλει κατά της κυβέρνησης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.


Υπάρχουν μάλιστα και μια δυο περιπτώσεις «πράσινων» που φοβήθηκαν από το τόσο... «γαλάζιο» και κάνουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις για να είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη».

Ξέρετε, η πόλη είναι μικρή κι ο «ανθηρόστομος» ακούει, βλέπει, καταγράφει και μεταφέρει...


O… ανθηρόστομος