Λόγια του Βαρδάρη

 • Ο οδηγός του ΟΑΣΘ που γράφει βιβλία
  27/03/2023 17:40

  Ο οδηγός του ΟΑΣΘ που γράφει βιβλία

  Το πρωί οδηγός λεωφορείου, το βράδυ συγγραφέας. Ο λόγος για τον οδηγό του ΟΑΣΘ, Βαγγέλη Κρυσταλάκο ο οποίος πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Ο ουρανός πάνω από την Βούτιδα». 

  Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα, η υπόθεση του οποίου εκτυλίσσεται στους ίδιους δρόμους τους οποίους διατρέχει καθημερινά με το λεωφορείο του ο κ. Κρυσταλάκος, «μία περιπλάνηση στην ιστορία της Θεσσαλονίκης μέσα από ένα κυνήγι θησαυρού», όπως σημειώνεται στο εξώφυλλο του βιβλίου. 

  Όπως σημείωσε ο συγγραφέας στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Κώστα Ταγγίρη η αποκάλυψη του Τύμβου Καστά, στην Αμφίπολη, του έδωσε πριν από λίγα χρόνια το πρώτο ερέθισμα για να αρχίσει η ιστορία. 

  «Έπρεπε να βρεθεί χρόνος ανάμεσα στα ρεπό και τις άδειες, για να μπορέσω να γράψω την ιστορία», ανέφερε και περιέγραψε ότι χρειάστηκαν περίπου έξι χρόνια για να τελειώσει τη συγγραφή. Ο κ. Κρυσταλάκος δώρισε το βιβλίο του στον κ. Ταγγίρη, με τον οποίο συζήτησαν για τις δυσκολίες της συγγραφής.

  *Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 25-26.03.2023