Μονόλογοι

Ο νέος "πράσινος" που πήρε ζεστά το ρόλο του, οι wannabe υποψήφιοι, οι επιδεικτικές αποχωρήσεις στο δημοτικό συμβούλιο και ο αιρετός με τη... λάθος κόμη

29/06/2022 13:53

Μαθαίνω, ότι ο νέος γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Α’ Θεσσαλονίκης, Ευρυβιάδης Ελευθεριάδης μπήκε με... όρεξη. Από τη μια το Thessaloniki Pride όπου το κόμμα είχε το δικό του περίπτερο κι από την άλλη οι συνεδριάσεις. Πριν καλά καλά κλείσει μήνα στην θέση του γραμματέα, η Νομαρχιακή συνεδρίασε ξανά για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες την περασμένη Δευτέρα. Λένε, οι «πράσινες ντουντούκες» μου επίσης πως θα συνεδριάζουν κάθε βδομάδα...


Τι άλλο θα δουν τα ματάκια μου σε αυτή την προεκλογική περίοδο, που καλώς ή κακώς ξεκίνησε νωρίς, ακόμα και αν ο Μητσοτάκης δεν ανακοίνωσε εκλογές. Οι ενδιαφερόμενοι ξεκίνησαν συναντήσεις κι επαφές. Λογικό. Όπως επίσης λογικό να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους στο κόμμα με το οποίο επιθυμούν να πολιτευτούν.

Εκείνο που δεν μπορώ να κατανοήσω είναι ότι ορισμένοι έχουν... κατεβάσει μολύβια και κάνουν... λευκή απεργία, αφήνοντας στην άκρη οτιδήποτε άλλο δεν σχετίζεται με εκλογές.

Γίνομαι συγκεκριμένος. Διάβαζα πρόσφατα για την... μεγάλη πόρτα που διάβηκε (όπως θα έλεγε και η καφετζού μου) ενδιαφερόμενος και πιθανολογούμενος υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης. Βρέθηκε λοιπόν στο γραφείο θεσμικού παράγοντα της πόλης (ο οποίος μας απασχόλησε στο πρόσφατο παρελθόν για την απόφασή του να πάει κόντρα στα κακώς κείμενα που ταλαιπωρούν τον χώρο του εδώ και δεκαετίες). Συναντήθηκαν, φωτογραφήθηκαν οι δυο τους και στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα πληροφορηθήκαμε πως διατηρούν φιλικές σχέσεις. Υπενθυμίζω πως ο δεύτερος πρόσφατα πήγε στον γάμο του πρώτου.

Αναρωτιέμαι: ως πότε ορισμένοι θα χτίζουν πολιτικές καριέρες στις... πλάτες των κατά την γνώμη τους πετυχημένων ανθρώπων; Και οι τελευταίοι, αρέσκονται να φωτογραφίζονται στο πλευρό υποψηφίων... υποψηφίων βουλευτών, χωρίς να κρατούν αποστάσεις και ισορροπίες; Απορία...


Έμαθα ότι το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης συνεδρίασε δια ζώσης αποκλειστικά το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Την ώρα που μιλούσε ο Ζέρβας... έσκασαν πυροτεχνήματα. Όχι για την τοποθετησή του, όπως μπορείτε να φανταστείτε αλλά επειδή παράλληλα έξω από το δημαρχείο βρισκόταν σε εξέλιξη άλλη εκδήλωση που έκλεισε... εντυπωσιακά.

Την ώρα πάντως που ο Ζέρβας βρισκόταν στο βήμα, ο Τσαβλής αποχώρησε από την αίθουσα επιδεικτικά. Κάτι αντίστοιχο έκανε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης όταν τοποθετούνταν εκ μέρους της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» η Έλλη Χρυσίδου.


Έμαθα επίσης πως ένας αιρετός, γνωστός κυρίως στο κέντρο της πόλης, πρόσφατα έβαψε τα μαλλιά του, αλλά του βγήκαν λίγο πιο σκούρα από ό,τι ήθελε. Όχι ακριβώς κομοδινί. Απευθείας, σκέφτηκα έναν άλλο αιρετό, πιο γνωστό από τον πρώτο, που λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του 2019 είχε πάει στο κομμωτήριο για ένα... φρεσκάρισμα απλώς, αλλά φεύγοντας είχε το χρώμα της κεφαλής 25χρονου. Τότε μου λένε οι συνεργάτες του το έκρυβαν, να μην πολυκυκλοφορεί μέχρι να ξεβάψει. Πήγε για μαλλί και βγήκε... κουρεμένος και βαμμένος.


Πυρ και μανία με την Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης έγινε ο αρχιτέκτονας της Νέας Παραλίας και του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, Πρόδρομος Νικηφορίδης με αφορμή αναφορά που έγινε στο πρόσωπό του κατά τη διάρκεια εκπομπής από δημοσιογράφο του καναλιού Ο αρχιτέκτονας κατήγγειλε το περιστατικό στο facebook βάζοντας στο στόχαστρό του τη διοίκηση Ζέρβα. «Το ότι η διοίκηση Ζέρβα τα κάνει συστηματικά θάλασσα δεν φταίνε οι άλλοι. Η ευθύνη τους ανήκει 100% και όσο και να προσπαθήσουν δεν θα καταφέρουν να πείσουν τους Θεσσαλονικείς για το αντίθετο. Το ότι με στοχοποιούν προσωπικά με τιμά ιδιαίτερα» έγραψε ο Νικηφορίδης. Επίσης προχώρησε σε καταγγελία στο ΕΣΡ.


O… ανθηρόστομος