Λόγια του Βαρδάρη

 • Ο κορονοϊός δεν καθυστερεί το Μετρό Θεσσαλονίκης
  01/04/2020 16:57

  Ο κορονοϊός δεν καθυστερεί το Μετρό Θεσσαλονίκης

  Ο κορονοϊός και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί δεν έχει επηρεάσει προς το παρόν το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο με τα σημερινά δεδομένα αναμένεται να δοθεί προς χρήση τον Απρίλιο του 2023.

  Όπως τόνισε ο πρόεδρος της εταιρίας Νίκος Ταχιάος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη "προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα του έργου, αλλά τίποτα δεν αποκλείει ότι μπορεί να υπάρξει ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα με τον κορονοϊό. Εμείς βαδίζουμε προσηλωμένοι στο χρονοδιάγραμμα που λέει ότι το μετρό πρέπει να παραδοθεί στην πόλη και στους χρήστες του τον Απρίλιο του 2023», τόνισε ο κ. Ταχιάος.

  Όπως είπε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, «τα εργοτάξια δουλεύουν στη Βενιζέλου και στην Αγίας Σοφίας, αλλά και εκεί που δεν βλέπουμε, όπως στις σκυροδετήσεις της επιδομής των σιδηροδρομικών γραμμών». Ωστόσο, ο κ. Ταχιάος σημείωσε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού και στην παράδοσή των τρένων, καθώς το εργοστάσιο που τα κατασκευάζει είναι στην Ιταλία και έχει σταματήσει τη λειτουργία του λόγω του κορονοϊού. Τόνισε όμως, ότι αυτή η καθυστέρηση δεν επηρεάζει το συνολικό χρονοδιάγραμμα του έργου.Δείτε ακόμα