Λόγια του Βαρδάρη

  • Ο Γιώργος Κουμουτσάκος αψήφησε τον κορονοϊό και... κοινώνησε χθες σε εκκλησία του Ψυχικού
    18/09/2020 15:54

    Ο Γιώργος Κουμουτσάκος αψήφησε τον κορονοϊό και... κοινώνησε χθες σε εκκλησία του Ψυχικού

    Στον ναό της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού μετέβη χθες ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, όπου μετά το πέρας της λειτουργίας κοινώνησε χωρίς να λάβει κανένα μέτρο προφύλαξης κατά του νέου κορονοϊού. 

    Την είδηση και την φωτογραφία ανάρτησε το σάιτ Romfea.gr, το οποίο εξειδικεύεται στα εκκλησιαστικά θέματα και παρουσίασε την επιλογή του Γιώργου Κουμουτσάκου να κοινωνήσει χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης ως «απάντηση στον καθηγητή Μ. Δερμιτζάκη για την Θεία Κοινωνία».

    Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά:

    «Χθες, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου ο Καθηγητής Γενετικής κ. Δερμιτζάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι ένα από τα μέτρα που έπρεπε να εφαρμοστούν κατά της εξάπλωσης του COVID-19 ήταν να σταματήσει η Θεία Μετάληψη.

    Μια μέρα μετά ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος απάντησε στον Καθηγητή Δερμιτζάκη. Συγκεκριμένα ο κ. Κουμουτσάκος μετέβη σήμερα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, όπου παρέστη στην Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Υπουργός της Κυβέρνησης κοινώνησε κανονικά των αχράντων μυστηρίων! Η φωτογραφία είναι απάντηση σε τέτοιου είδους δηλώσεις»! 

    Ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μ. Δερμιτζάκης αναφερόμενος στα νέα μέτρα που λαμβάνονται, καθώς και στο ενδεχόμενο ενός νέου, γενικού lockdown, δήλωσε ότι «προτού σταματήσουν οι οικονομικές δραστηριότητας και κλείσουν επιχειρήσεις θα πρέπει να σταματήσει η θεία κοινωνία». Ο κ. Δερμιτζάκης, σε οξύ τόνο, υποστήριξε ότι δεν γίνεται να κλείνουν επιχειρήσεις, εστιατόρια και «να έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα στο ΑΕΠ και να μην υπάρχει ευελιξία από πλευράς της Εκκλησίας […] Το θεωρώ απαράδεκτο».