Μονόλογοι

O "γαλάζιος" που ξενύχιασε κόσμο για μια σέλφι με τον Μητοτάκη, ο... Καλαματιανός του Ανδρουλάκη και τα γηπεδικά συνθήματα στην Τούμπα

16/06/2022 15:45

Τι ακούν τα αυτιά μου από τα πολιτικά «πηγαδάκια» της Θεσσαλονίκης, άλλο να το... ακούτε κι εσείς κι άλλο να σας το περιγράφω.


Μαθαίνω που λέτε πως «γαλάζιος» Θεσσαλονικιός στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο «Ποσειδώνιο», πάτησε επί... ζωντανών προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό του Μητσοτάκη για την αναμνηστική φωτογραφία. Είδαν που λέτε οι συνάδελφοί του τι έκανε για ένα κλικ και του σχολίασαν: «Πρόσεχε, μας ξενύχιασες». Κι ακόμα να φανταστείτε δεν έπιασαν ούτε οι ζέστες, ούτε μπήκαμε σε... καυτή προεκλογική περίοδο.


Και ξεκίνησαν τις λαϊκές οι υποψήφιοι και οι φερόμενοι ως υποψήφιοι, τους βλέπει η γυναίκα μου και μου σχολιάζει: «Μήπως να γίνεις κι εσύ υποψήφιος να πας να αγοράσεις και καμιά ντομάτα»; Τι να της απαντήσεις, τώρα...


Με τους δημοσιογράφους τα είπε στο πόδι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην πόλη. Όταν τον ρωτήσαμε για τις δηλώσεις που έκανε από τα Γιαννιτσά πως το «παιχνίδι είναι για τρεις» και ποιος είναι ο εκλογικός στόχος του κόμματός του απάντησε ότι «δεν υπάρχει στόχος αλλά το καλύτερο». Όταν δε του είπαν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ εάν το τανγκό είναι χορός για δυο τι είδος θα χορέψει ο ίδιος τώρα σχολίασε: «Θα τους χορέψουμε Καλαματιανό» για να πεταχτεί ένας ΠΑΣΟΚος να συμπληρώσει «και στο... ταψί».


Από αναβολή σε αναβολή πάει η συγκρότηση της πράσινης νομαρχιακής επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης λόγω απουσίας... εγκυκλίου. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκρότηση του οργάνου θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας. Ώρα ΠΑΣΟΚ βλέπετε, δεν αγχώνονται.


Στο τετ α τετ που είχαν Ανδρουλάκης και Ζέρβας, ο οποίος βρέθηκε στην Τούμπα για να εποπτεύσει τα έργα ασφαλτόστρωσης που πραγματοποιούνται στην περιοχή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τον ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας και το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ. «ΠΑΟΚ, ΠΑΣΟΚ, ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ» ακούστηκε να φωνάζει μιας «πράσινη» ντουντούκα που συνόδευε τον Ανδρουλάκη. Αν θέλετε την ταπεινή μου άποψη, το τετ α τετ το εξέλαβα ως... «γέφυρα». Δημοτικές εκλογές κοντοζυγώνουν, άλλωστε.


Άλλη «πράσινη ντουντούκα» μου ανέφερε ότι ο υποψήφιος... υποψήφιος βουλευτής που έκοψε «καλημέρες» τις άρχισε ξανά. Με το καλό να αρχίσει και τις «καληνύχτες»...


Μαθαίνω πάντως πως σύντομα θα γίνει γνωστό κάτι που θα ταράξει τα στάσιμα πασοκικά νερά της πόλης. Οσονούπω, δεν θα πω περισσότερα ακόμα ούτε με βραστά αυγά στις μασχάλες.


Ακούω επίσης ότι γνωστός αυτοδιοικητικός από τη Βόρεια Ελλάδα ζήτησε από τον Μητσοτάκη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και... κόπηκε. Με τρόπο βέβαια, ξέρετε...


Πρώην δήμαρχος δήμου της δυτικής Θεσσαλονίκης δέχεται κρούσεις και το σκέφτεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος ξανά. Πρόκειται για δυο φορές... πρώην έτσι για να σας βοηθήσω λίγο. Υποσχέθηκε να το έχω αποκλειστικό. Οψόμεθα.



O… ανθηρόστομος