Λόγια του Βαρδάρη

 • Νέα μέτρα ελάφρυνσης των επαγγελματιών προ των πυλών από τον δήμο Θεσσαλονίκης
  21/04/2020 16:34

  Νέα μέτρα ελάφρυνσης των επαγγελματιών προ των πυλών από τον δήμο Θεσσαλονίκης

  Απαλλαγή από την καταβολή τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, για το διάστημα που διαρκεί η υγειονομική κρίση και τα καταστήματα είναι κλειστά με απόφαση του κράτους, προανήγγειλε ο "τσάρος" του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Κούπκας μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο οποίος σημείωσε πως η μείωση των εσόδων λόγω της πανδημίας τον Μάρτιο αγγίζει το 60% σε σχέση με τον Φεβρουάριο. 

  Όπως είπε ο κ. Κούπκας στο radio North 98 fm "Ήδη στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο αποφασίσαμε πλήρη απαλλαγή όλων των δημοτικών τελών, τέλη που αφορούν καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό. Το μέτρο αφορά όλους τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος, για όσες επιχειρήσεις υποχρεωτικά - με κρατική εντολή - είναι κλειστές. Όλη σχεδόν η αγορά του δήμου Θεσσαλονίκης συμπεριλαμβάνεται σε αυτό το μέτρο. Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο συνεχίζουμε με την απόφαση ολοκληρωτικής και πάλι απαλλαγής από την καταβολή τελών κατάληψης κοινόχρηστου χώρου. Θέλουμε να πάρουμε μια απόφαση που θα αφορά σε όλο το χρονικό διάστημα στο οποίο ισχύουν οι σχετικοί περιορισμοί. Στην πραγματικότητα, είναι σαν να λέμε ότι όλοι αυτοί οι επαγγελματίες που έχουν αιτηθεί άδειες κατάληψης κοινόχρηστου χώρου δεν θα καταβάλλουν μια δόση ίσως και περισσότερο. Παρατείνουμε επίσης τις υπόλοιπες δόσεις, που είναι τέσσερις: η καταληκτική ημερομηνία για την πρώτη δόση ορίζεται στις 30.06.2020, τη δεύτερη δόση στις 30.09.2020 και την Τρίτη δόση στα τέλη του χρόνου.»

  Τα παραπάνω μέτρα, όπως εξήγησε ο κ. Κούπκας, είναι ορισμένα από εκείνα που έλαβε και θα λάβει ο δήμος σε μια προσπάθεια να στηρίξει τους Θεσσαλονικείς κατοίκους και επαγγελματίες. 


Δείτε ακόμα