Λόγια του Βαρδάρη

  • Μπουτάρης - Τρεμόπουλος πήραν τις αποφάσεις τους
    09/01/2019 20:18

    Μπουτάρης - Τρεμόπουλος πήραν τις αποφάσεις τους

    Τον επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία-Αλληλεγγύη», Μιχάλη Τρεμόπουλο δέχθηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα. Η συνάντηση τους κράτησε 45’ λεπτά και η συζήτηση προφανώς περιείχε τα προβλήματα του δήμου, ζητήματα που πρέπει να διορθωθούν, όπως η διαχείριση απορριμάτων αλλά επιπλέον μίλησαν για την κακοκαιρία που έπληξε την πόλη και τις δομές που φιλοξένησαν αστέγους και ευπαθείς ομάδες. 

    Από την κουβέντα των δυο αντρών, δεν μπορούσε να λείπει το "αύριο" στην αυτοδιοίκηση της πόλης, καθώς ο Μιχάλης Τρεμόπουλος συμμετέχει στην επιτροπή διαβούλευσης για συνεργασία και κοινό υποψήφιο στο δήμο Θεσσαλονίκης. 

    Ο Γιάννης Μπουτάρης και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος μίλησαν ειλικρινά για τις σκέψεις και για τις αποφάσεις τους, που αναμένεται να ανακοινώσουν και οι δυο άμεσα, ίσως και την Δευτέρα στην γενική σύσκεψη με όλους τους εκπροσώπους των δυνάμεων που συμμετέχουν στις διαβουλεύσεις. Τα προγραμματικά, ο τρόπος που θα επιλεχθεί ο επικεφαλής και η συνέχεια - αν υπάρξει - ήταν κάποια από τα πράγματα που έπεσαν στο τραπέζι. Πάντως συμφώνησαν ότι θα είναι δύσκολο να καταλήξουν στον επικεφαλής, διότι οι περισσότεροι έχουν δηλώσει την υποψηφιότητά τους ήδη, ενώ θεωρούν πως σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η σύμπραξη, θα λειτουργήσουν θετικά οι διαβουλεύσεις στο κλίμα συνεργασίας και διακυβέρνησης του δήμου την επόμενη ημέρα των εκλογών. 

    Ο επικεφαλής της «Οικολογίας-Αλληλεγγύης», πριν αποχωρήσει από το γραφείο του δημάρχου, του χάρισε το βιβλίο του, «Τα τρία Ε (ΕΕΕ) και ο εμπρησμός του Κάμπελ - το πογκρόμ του 1931 στη Θεσσαλονίκη», γράφοντας του μια αφιέρωση. Ο Γιάννης Μπουτάρης για να τον ευχαριστήσει, στην φωτογραφία που βγήκαν, κράτησε το βιβλίο στα χέρια του.

    Ωστόσο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης φαίνεται πιστός αναγνώστης του Μιχάλη Τρεμόπουλου, καθώς το προηγούμενο βιβλίο του, «Η Θεσσαλονίκη των νερών», το αγόρασε 5 φορές! Ο κ. Τρεμόπουλος είχε την πληροφορία από βιβλιοπώλη και την επιβεβαίωσε στην συνάντηση, παίρνοντας την απάντηση «μου άρεσε πολύ και το έκανα δώρο σε πολλούς».