ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπόρις Μουζενίδης: "Έφυγε" από κορονοϊό ο ομογενής επιχειρηματίας - θρηνεί ο τουριστικός κόσμος για την απώλειά του

Ήταν στη Μόσχα όπου νόσησε και νοσηλεύτηκε - Υπέστη κατά πληροφορίες ανακοπή

 27/03/2021 13:12

Μπόρις Μουζενίδης: "Έφυγε" από κορονοϊό ο ομογενής επιχειρηματίας - θρηνεί ο τουριστικός κόσμος για την απώλειά του

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς λόγω επιπλοκών κορονοϊού ο Μπόρις Μουζενίδης ιδρυτής της Mouzenidis Travel και κυρίαρχος πράκτορας στον ελληνορωσικό τουρισμό.

Πριν από 10 μέρες ήταν σε έκθεση τουρισμού στη Μόσχα και πιθανότατα εκεί κόλλησε τη νόσο από επιπλοκές της οποίας άφησε την τελευταία του πνοή, με ανακοπή, σε κλινική που νοσηλευόταν.

Ο Μπόρις Μουζενίδης γεννήθηκε στη Γεωργία από Έλληνες γονείς, ποντιακής καταγωγής και επέστρεψε στην Ελλάδα σε μια εποχή που επετράπη σε ομογενείς από τις δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης να επιστρέψουν στη γενέτειρα.

Άνοιξε τουριστικό γραφείο ξεκινώντας από την οδό Μοναστηρίου και με όπλο τη γνώση της γλώσσας και της κουλτούρας αρχίζει να μετακινεί προς Ελλάδα για διακοπές και πίσω στη Ρωσία όλο και περισσότερους Ρώσους τουρίστες.

Αργότερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εγκαταστάθηκε ο «Όμιλος Μουζενίδης». Το 2013, κάνει βήμα εισόδου στις πτήσεις τσάρτερ και με την Ellinair υπάρχουν σεζόν που μετακινεί μέχρι και 1 εκατομμύριο τουρίστες στην Ελλάδα.

O όμιλος Μουζενίδη ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 1995 Δραστηριοποιείται σε 16 χώρες της ιδιαίτερης ανατολικής αγοράς. Απασχολεί συνολικά 1.700 εργαζομένους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

H αεροπορική του ομίλου Μουζενίδη Ellinair ιδρύθηκε το 2013, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε τη δραστηριότητα της με τη διενέργεια τόσο προγραμματισμένων, όσο και ναυλωμένων πτήσεων με δίκτυο προορισμών σε 40 πόλεις.

Με ανακοίνωσή τους στην επίσημη σελίδα του ομίλου στο Facebook, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Ομίλου Μουζενίδη εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του Μπόρις Μουζενίδη, ο οποίος είχε γεννηθεί το 1961. «Ο πρόεδρός μας υπήρξε πάντοτε για όλους μας πηγή έμπνευσης για το έργο που ξεκίνησε και εκτελούσε πιστά όλα τα χρόνια της πορείας του. Η αγάπη του για την Ελλάδα και το όραμά του μάς δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο του» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Θρηνεί ο τουριστικός κόσμος για την απώλειά του 

Βαρύ πένθος έχει σκεπάσει τον τουριστικό κόσμο της χώρας, μετά τον θάνατο του Μπόρις Μουζενίδη, του ανθρώπου που έχτισε μία αυτοκρατορία, αλλάζοντας τις ισορροπίες στο τουριστικό γίγνεσθαι. Μεταξύ αυτού και φορείς της Χαλκιδικής, αφού ο εκλιπών συνέδεσε το όνομά του με το τουριστικό προϊόν του γειτονικού νομού.

«Τεράστια απώλεια ο θάνατός του, ήταν ευεργέτης του ελληνικού τουρισμού, ιδιαίτερα για τις πρώην χώρες της ΕΣΣΔ», επεσήμανε στο makthes.gr ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της ΠΟΞ και των ξενοδόχων της Χαλκιδικής.

«Ο θάνατός του είναι ένα τεράστιο πλήγμα για τον τουρισμό, ήταν ένας άνθρωπος που βοήθησε την Χαλκιδική, ήταν ένα τεράστιο κεφάλαιο για τον τουρισμό από την Ρωσία οραματιστής, έχτισε μία αυτοκρατορία, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει», σημείωσε ο Γιάννης Κουφίδης, πρόεδρος του επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

«Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος και χαρακτήρας, ευεργέτησε την Χαλκιδική, την ωφέλησε πολλαπλά, πρόσφερε στον τόπο του. Είχε χτίσει μια ολόκληρη αυτοκρατορία, γεννούσε συνεχώς νέες ιδέες, χάσαμε έναν εξαιρετικό φίλο και επιχειρηματία, νοιαζόταν για τους ανθρώπους και τους εργαζομένους του», ανέφερε ο Γιάννης Γιώργος, αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής.


Συλλυπητήρια δήλωση Γ. Γ. ΕΟΤ

Με αφορμή τον αδόκητο χαμό του ιδρυτή του Ομίλου Μουζενίδη και μεγάλου οραματιστή του ελληνορωσικού τουρισμού, Μπόρις Μουζενίδη ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Ο αναπάντεχος χαμός του Μπόρις Μουζενίδη είναι απώλεια για τη χώρα μας και πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό. Αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό! Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους και συνεργάτες του".

Συλλυπητήριο μήνυμα ΣΕΤΕ

Σε συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΕΤΕ, του ΙΝΣΕΤΕ και της Marketing Greece για τον θάνατο του Mπόρις Μουζενίδη αναφέρεται: "Η οικογένεια του ΣΕΤΕ, το διοικητικό συμβούλιο και τα στελέχη του οργανισμού, το ΙΝΣΕΤΕ και η Marketing Greece εκφράζουμε τα ειλικρινή και βαθιά μας συλλυπητήρια για τον θάνατο του Μπόρις Μουζενίδη, στην οικογένεια, τους οικείους και τους συνεργάτες του. Aυτοδημιούργητος, ξεδίπλωσε την επιχειρηματική δράση του σε σειρά δραστηριοτήτων στον χώρο του τουρισμού, αναπτύσσοντας ένα περιφερειακό δίκτυο σε πολλές χώρες με κέντρο αναφοράς την Ελλάδα. Η πορεία του συνδέθηκε άρρηκτα με την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας και ιδιαίτερα με την καλλιέργεια των τουριστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Ο Μπόρις Μουζενίδης θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων μας για την πολυσήμαντη προσφορά του".

Δήλωση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρη Τάσιου 

«Με απέραντη θλίψη και οδύνη πληροφορήθηκα τον πρόωρο χαμό του αγαπημένου μου φίλου Μπόρις Μουζενίδη, εξαίρετου ανθρώπου και εμβληματικού συνεργάτη που υπερασπίστηκε με πάθος την τουριστική μας ανάπτυξη, κάτι για το οποίο η Ελλάδα, η επιχειρηματική μας κοινότητα και όλοι οι άνθρωποι του χώρου θα είμαστε πάντοτε ευγνώμονες. Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψει κανείς όσα νιώθει μπροστά στο άκουσμα μιας τέτοιας τεράστιας απώλειας. Με την πρωτοπορία του, τη μεθοδική δουλειά και την επιμονή του κατάφερε να χτίσει γερά θεμέλια για τον κλάδο και να επεκτείνει μοναδικά επενδυτικά σχέδια, δημιουργώντας μια ισχυρή αλυσίδα στην υπηρεσία των ταξιδιών και της φιλοξενίας. Αυτοδημιούργητος, ανήσυχος και πολυπράγμων βρισκόταν πάντα ένα βήμα μπροστά από την εποχή του, κατάφερνε να ανοίγει καινούργιους επιχειρηματικούς δρόμους και να σφυρηλατεί ακόμα περισσότερο τους δεσμούς που έχει αναπτύξει η χώρα μας με τη Ρωσία, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προσέλκυση επισκεπτών.

Θα μας λείψει πολύ στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Θα μας λείψουν το όραμά του και οι άοκνες προσπάθειές του για την τουριστική μας εξέλιξη. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και εγώ προσωπικά, εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικείους του και στον Όμιλο Μουζενίδη», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Μπόρις Μουζενίδη. Ενός αυτοδημιούργητου επιχειρηματία με διορατικότητα και τόλμη, στον οποίο ο ελληνικός τουρισμός οφείλει πολλά και κυρίως το άνοιγμα της ρωσικής αγοράς. Η μεγάλη προσφορά του έγραψε σελίδες επιτυχιών στη σύγχρονη τουριστική ιστορία της χώρας, ιδίως στην Βόρεια Ελλάδα. Είναι μια μεγάλη απώλεια που μας βυθίζει στο πένθος. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του» αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμα το Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος για την απώλεια του Μπόρις Μουζενίδη.

Τη θλίψη τους εκφράζουν Τζιτζικώστας και Ζέρβας

Τη θλίψη του για το θάνατο του Μπόρις Μουζενίδη εκφράζει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. “Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα σήμερα την αιφνίδια απώλεια του Μπόρις Μουζενίδη, ενός καλού φίλου και σπουδαίου ανθρώπου και επιχειρηματία, με ανεκτίμητη συνεισφορά στον ελληνικό τουρισμό. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του”.

Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. “Εκτός από σπουδαίος επιχειρηματίας, που απογείωσε τον ελληνικό τουρισμό, ο Μπόρις Μουζενίδης υπήρξε ένας άνθρωπος με τεράστια κοινωνική προσφορά. Επί σειρά ετών στήριξε απλόχερα πλήθος κοινωνικών δράσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης και σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της τουριστικής ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης προσέφερε τη δυνατότητα σε χιλιάδες συμπολιτών μας να συμμετάσχουν σε προγράμματα εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας για τον τουρισμό, τα οποία πραγματοποιούνταν από τον Δήμο με αποκλειστική δωρεά του Ομίλου Μουζενίδη”.

Όμιλος Sani/Ikos: Άνθρωπος με όραμα, εργατικότητα και εξαιρετικές ικανότητες

"Άνθρωπο με όραμα, εργατικότητα και εξαιρετικές ικανότητες", χαρακτηρίζει τον ιδρυτή και πρόεδρο του Ομίλου Μουζενίδη ο Όμιλος Sani/Ikos με τον οποίο ο εκλιπών συνεργάστηκε επί σχεδόν 25 χρόνια όπως αναφέρει η ανακοίνωση. "Διέβλεψε με ακρίβεια τις προκλήσεις των καιρών και με έδρα τη Θεσσαλονίκη δραστηριοποιήθηκε με εντιμότητα, συνέπεια και μεγάλη επιτυχία σε τομείς που ώθησαν την ανάπτυξη της Ελλάδας, πατρογονικής του εστίας που αγάπησε και τίμησε με την παρουσία και την επιχειρηματική του δράση", τονίζει μεταξύ άλλων ο όμιλος.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου

Τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μπόρις Μουζενίδη εκφράζει και η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου. Στη συνέχεια τονίζει ότι ο εκλιπών ήταν ένας άνθρωπος που "το όνομά του συνδέθηκε με τον ελληνικό Τουρισμό, που εργάστηκε σκληρά και μεθοδικά γι αυτόν αναπτύσσοντας μέσω των επιχειρήσεών του, πλούσια τουριστική δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα.Ο απρόσμενος θάνατός του αποτελεί μεγάλη απώλεια και πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό".

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς λόγω επιπλοκών κορονοϊού ο Μπόρις Μουζενίδης ιδρυτής της Mouzenidis Travel και κυρίαρχος πράκτορας στον ελληνορωσικό τουρισμό.

Πριν από 10 μέρες ήταν σε έκθεση τουρισμού στη Μόσχα και πιθανότατα εκεί κόλλησε τη νόσο από επιπλοκές της οποίας άφησε την τελευταία του πνοή, με ανακοπή, σε κλινική που νοσηλευόταν.

Ο Μπόρις Μουζενίδης γεννήθηκε στη Γεωργία από Έλληνες γονείς, ποντιακής καταγωγής και επέστρεψε στην Ελλάδα σε μια εποχή που επετράπη σε ομογενείς από τις δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης να επιστρέψουν στη γενέτειρα.

Άνοιξε τουριστικό γραφείο ξεκινώντας από την οδό Μοναστηρίου και με όπλο τη γνώση της γλώσσας και της κουλτούρας αρχίζει να μετακινεί προς Ελλάδα για διακοπές και πίσω στη Ρωσία όλο και περισσότερους Ρώσους τουρίστες.

Αργότερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εγκαταστάθηκε ο «Όμιλος Μουζενίδης». Το 2013, κάνει βήμα εισόδου στις πτήσεις τσάρτερ και με την Ellinair υπάρχουν σεζόν που μετακινεί μέχρι και 1 εκατομμύριο τουρίστες στην Ελλάδα.

O όμιλος Μουζενίδη ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 1995 Δραστηριοποιείται σε 16 χώρες της ιδιαίτερης ανατολικής αγοράς. Απασχολεί συνολικά 1.700 εργαζομένους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

H αεροπορική του ομίλου Μουζενίδη Ellinair ιδρύθηκε το 2013, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε τη δραστηριότητα της με τη διενέργεια τόσο προγραμματισμένων, όσο και ναυλωμένων πτήσεων με δίκτυο προορισμών σε 40 πόλεις.

Με ανακοίνωσή τους στην επίσημη σελίδα του ομίλου στο Facebook, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Ομίλου Μουζενίδη εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του Μπόρις Μουζενίδη, ο οποίος είχε γεννηθεί το 1961. «Ο πρόεδρός μας υπήρξε πάντοτε για όλους μας πηγή έμπνευσης για το έργο που ξεκίνησε και εκτελούσε πιστά όλα τα χρόνια της πορείας του. Η αγάπη του για την Ελλάδα και το όραμά του μάς δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο του» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Θρηνεί ο τουριστικός κόσμος για την απώλειά του 

Βαρύ πένθος έχει σκεπάσει τον τουριστικό κόσμο της χώρας, μετά τον θάνατο του Μπόρις Μουζενίδη, του ανθρώπου που έχτισε μία αυτοκρατορία, αλλάζοντας τις ισορροπίες στο τουριστικό γίγνεσθαι. Μεταξύ αυτού και φορείς της Χαλκιδικής, αφού ο εκλιπών συνέδεσε το όνομά του με το τουριστικό προϊόν του γειτονικού νομού.

«Τεράστια απώλεια ο θάνατός του, ήταν ευεργέτης του ελληνικού τουρισμού, ιδιαίτερα για τις πρώην χώρες της ΕΣΣΔ», επεσήμανε στο makthes.gr ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της ΠΟΞ και των ξενοδόχων της Χαλκιδικής.

«Ο θάνατός του είναι ένα τεράστιο πλήγμα για τον τουρισμό, ήταν ένας άνθρωπος που βοήθησε την Χαλκιδική, ήταν ένα τεράστιο κεφάλαιο για τον τουρισμό από την Ρωσία οραματιστής, έχτισε μία αυτοκρατορία, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει», σημείωσε ο Γιάννης Κουφίδης, πρόεδρος του επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

«Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος και χαρακτήρας, ευεργέτησε την Χαλκιδική, την ωφέλησε πολλαπλά, πρόσφερε στον τόπο του. Είχε χτίσει μια ολόκληρη αυτοκρατορία, γεννούσε συνεχώς νέες ιδέες, χάσαμε έναν εξαιρετικό φίλο και επιχειρηματία, νοιαζόταν για τους ανθρώπους και τους εργαζομένους του», ανέφερε ο Γιάννης Γιώργος, αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής.


Συλλυπητήρια δήλωση Γ. Γ. ΕΟΤ

Με αφορμή τον αδόκητο χαμό του ιδρυτή του Ομίλου Μουζενίδη και μεγάλου οραματιστή του ελληνορωσικού τουρισμού, Μπόρις Μουζενίδη ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Ο αναπάντεχος χαμός του Μπόρις Μουζενίδη είναι απώλεια για τη χώρα μας και πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό. Αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό! Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους και συνεργάτες του".

Συλλυπητήριο μήνυμα ΣΕΤΕ

Σε συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΕΤΕ, του ΙΝΣΕΤΕ και της Marketing Greece για τον θάνατο του Mπόρις Μουζενίδη αναφέρεται: "Η οικογένεια του ΣΕΤΕ, το διοικητικό συμβούλιο και τα στελέχη του οργανισμού, το ΙΝΣΕΤΕ και η Marketing Greece εκφράζουμε τα ειλικρινή και βαθιά μας συλλυπητήρια για τον θάνατο του Μπόρις Μουζενίδη, στην οικογένεια, τους οικείους και τους συνεργάτες του. Aυτοδημιούργητος, ξεδίπλωσε την επιχειρηματική δράση του σε σειρά δραστηριοτήτων στον χώρο του τουρισμού, αναπτύσσοντας ένα περιφερειακό δίκτυο σε πολλές χώρες με κέντρο αναφοράς την Ελλάδα. Η πορεία του συνδέθηκε άρρηκτα με την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας και ιδιαίτερα με την καλλιέργεια των τουριστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Ο Μπόρις Μουζενίδης θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων μας για την πολυσήμαντη προσφορά του".

Δήλωση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρη Τάσιου 

«Με απέραντη θλίψη και οδύνη πληροφορήθηκα τον πρόωρο χαμό του αγαπημένου μου φίλου Μπόρις Μουζενίδη, εξαίρετου ανθρώπου και εμβληματικού συνεργάτη που υπερασπίστηκε με πάθος την τουριστική μας ανάπτυξη, κάτι για το οποίο η Ελλάδα, η επιχειρηματική μας κοινότητα και όλοι οι άνθρωποι του χώρου θα είμαστε πάντοτε ευγνώμονες. Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψει κανείς όσα νιώθει μπροστά στο άκουσμα μιας τέτοιας τεράστιας απώλειας. Με την πρωτοπορία του, τη μεθοδική δουλειά και την επιμονή του κατάφερε να χτίσει γερά θεμέλια για τον κλάδο και να επεκτείνει μοναδικά επενδυτικά σχέδια, δημιουργώντας μια ισχυρή αλυσίδα στην υπηρεσία των ταξιδιών και της φιλοξενίας. Αυτοδημιούργητος, ανήσυχος και πολυπράγμων βρισκόταν πάντα ένα βήμα μπροστά από την εποχή του, κατάφερνε να ανοίγει καινούργιους επιχειρηματικούς δρόμους και να σφυρηλατεί ακόμα περισσότερο τους δεσμούς που έχει αναπτύξει η χώρα μας με τη Ρωσία, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προσέλκυση επισκεπτών.

Θα μας λείψει πολύ στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Θα μας λείψουν το όραμά του και οι άοκνες προσπάθειές του για την τουριστική μας εξέλιξη. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και εγώ προσωπικά, εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικείους του και στον Όμιλο Μουζενίδη», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Μπόρις Μουζενίδη. Ενός αυτοδημιούργητου επιχειρηματία με διορατικότητα και τόλμη, στον οποίο ο ελληνικός τουρισμός οφείλει πολλά και κυρίως το άνοιγμα της ρωσικής αγοράς. Η μεγάλη προσφορά του έγραψε σελίδες επιτυχιών στη σύγχρονη τουριστική ιστορία της χώρας, ιδίως στην Βόρεια Ελλάδα. Είναι μια μεγάλη απώλεια που μας βυθίζει στο πένθος. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του» αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμα το Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος για την απώλεια του Μπόρις Μουζενίδη.

Τη θλίψη τους εκφράζουν Τζιτζικώστας και Ζέρβας

Τη θλίψη του για το θάνατο του Μπόρις Μουζενίδη εκφράζει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. “Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα σήμερα την αιφνίδια απώλεια του Μπόρις Μουζενίδη, ενός καλού φίλου και σπουδαίου ανθρώπου και επιχειρηματία, με ανεκτίμητη συνεισφορά στον ελληνικό τουρισμό. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του”.

Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. “Εκτός από σπουδαίος επιχειρηματίας, που απογείωσε τον ελληνικό τουρισμό, ο Μπόρις Μουζενίδης υπήρξε ένας άνθρωπος με τεράστια κοινωνική προσφορά. Επί σειρά ετών στήριξε απλόχερα πλήθος κοινωνικών δράσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης και σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της τουριστικής ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης προσέφερε τη δυνατότητα σε χιλιάδες συμπολιτών μας να συμμετάσχουν σε προγράμματα εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας για τον τουρισμό, τα οποία πραγματοποιούνταν από τον Δήμο με αποκλειστική δωρεά του Ομίλου Μουζενίδη”.

Όμιλος Sani/Ikos: Άνθρωπος με όραμα, εργατικότητα και εξαιρετικές ικανότητες

"Άνθρωπο με όραμα, εργατικότητα και εξαιρετικές ικανότητες", χαρακτηρίζει τον ιδρυτή και πρόεδρο του Ομίλου Μουζενίδη ο Όμιλος Sani/Ikos με τον οποίο ο εκλιπών συνεργάστηκε επί σχεδόν 25 χρόνια όπως αναφέρει η ανακοίνωση. "Διέβλεψε με ακρίβεια τις προκλήσεις των καιρών και με έδρα τη Θεσσαλονίκη δραστηριοποιήθηκε με εντιμότητα, συνέπεια και μεγάλη επιτυχία σε τομείς που ώθησαν την ανάπτυξη της Ελλάδας, πατρογονικής του εστίας που αγάπησε και τίμησε με την παρουσία και την επιχειρηματική του δράση", τονίζει μεταξύ άλλων ο όμιλος.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου

Τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μπόρις Μουζενίδη εκφράζει και η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου. Στη συνέχεια τονίζει ότι ο εκλιπών ήταν ένας άνθρωπος που "το όνομά του συνδέθηκε με τον ελληνικό Τουρισμό, που εργάστηκε σκληρά και μεθοδικά γι αυτόν αναπτύσσοντας μέσω των επιχειρήσεών του, πλούσια τουριστική δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα.Ο απρόσμενος θάνατός του αποτελεί μεγάλη απώλεια και πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό".

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία