ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπάσκετ: Ομαδικά πυρά κατά Γουλιέλμου στη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη Άρη

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ δέχτηκε σφοδρή κριτική για όσα ανέφερε για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ομάδας

 17/07/2019 00:07

Μπάσκετ: Ομαδικά πυρά κατά Γουλιέλμου στη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη Άρη

Νίκος Παππάς

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η έκτακτη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη Άρη με θέμα την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ομάδα μπάσκετ. Οι τοποθετήσεις του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Δημήτρη Γουλιέλμου, που μεταξύ άλλων, πρότεινε τη μαζική αγορά διαρκείς και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τη συμμετοχή του κόσμου, ώστε να αρθούν τα ban από τη ΦΙΜΠΑ, προκάλεσαν σφοδρή κριτική από το σύνολο των παριστάμενων, με τον ΑΣ να αποφασίζει την επίσπευση του οικονομικού ελέγχου της ΚΑΕ πριν τη γενική συνέλευση της ερχόμενης Δευτέρας.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε από τους Δημήτρη Γουλιέλμο και Χρήστο Γρόλλιο ότι ναυάγησε το θέμα της παραχώρησης του Παλέ στον Άρη, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση διέκοψε τις συζητήσεις εξαιτίας των οφειλών της ΚΑΕ προς το Αλεξάνδρειο και της αντίδρασης από τα ΕΑΚ Θεσσαλονίκης.

Επίσης, ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Λευτέρης Αρβανίτης επανέλαβε τη βούλησή του να αναλάβει ξανά τις τύχες της εταιρείας.

Γουλιέλμος: «Πληρώνω οφειλές τρίτων, που έρχονται και μου κάνουν υποδείξεις»

Στην αρχική του ομιλία ο Δημήτρης Γουλιέλμος παρέθεσε αριθσμούς, προανήγγειλε διαρκείας και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και επιτέθηκε σε όσους, όπως ανέφερε, δημιούργησαν τα χρέη και τώρα εμφανίζονται για να του ασκήσουν κριτική. Αναλυτικά όσα είπε:

«Στη διάρκεια αυτής της χρονιάς πληρώθηκαν πολλά περισσότερα απ' όσα περιμέναμε. Ήταν χρονιά με αρνητικό ρεκόρ εσόδων. Παραλάβαμε μία ομάδα που για πολλά χρόνια δεν είχε χορηγίες. Ήταν η πρώτη χρονιά που μειώσαμε σημαντικά τις οφειλές της ΚΑΕ με μεγάλο κομμάτι των χρημάτων να πηγαίνει στην τρέχουσα χρήση, στη σεζόν 2018-19. Όλα αυτά έγιναν με σκληρή δουλειά, διαπραγμάτευση, τάξη. Έχουν γίνει μία σειρά ενέργειες για το ban. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με ban, γι’ αυτό κάνουμε προσπάθειες για να το σπάσουμε. Ζούμε σε μια παράξενη χρονιά, που είναι άγνωστο πόσες ομάδες θα παίξουν, πόσες θα πέσουν, πόσες θα προβιβαστούν, υπάρχει γενικότερα μία ασάφεια για την επόμενη χρονιά που επηρεάζει και εμάς. Παλεύουμε κάθε μέρα, έρχονται υποψήφιοι χορηγοί που μας ρωτούν αν και με ποιες συνθήκες θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Υπάρχουν πολλοί διακανονισμοί που πληρώνονται από μας, παρόλο που δεν δημιουργήθηκαν κατά τη δική μας θητεία. Αυτά δεν είναι μικρά ποσά, μόνο οι ρυθμίσεις της εφορίας είναι 17,5 χιλιάδες ευρώ το μήνα. Η εύκολη λύση θα ήταν να επιλέξω τη διοίκηση πρωτοδικείου, που να μην έχει ευθύνες ή να ψάξω για μία ενδιάμεση λύση. Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν τέτοιες λύσεις που θα βλάψουν το προφίλ του Άρη. Σήμερα βαραίνουν την ομάδα αποφάσεις άλλων, που επιβάρυναν την ομάδα με υπέρογκα συμβόλαια.

Είναι αδιανόητο να πληρώνω οφειλές από τρίτους και να έρχονται αυτοί οι τρίτοι να μου κάνουν υποδείξεις. Ας έρθουν να τις πληρώσουν. Η πάγια θέση μας είναι το μπάσκετ του Άρη να ξαναγίνει μια οικογένεια. Ευχαριστώ όλους τους χορηγούς της ομάδας και βοήθησαν την ομάδα. Αντιμετώπισα μία εκπληκτική αμφισβήτηση σχετικά με το αν θα υπάρχει ομάδα. Τελικά η ομάδα τα κατάφερε με ένα ποσό 5,5 εκατ. ευρώ σε υποχρεώσεις, ένα τρελό ποσό. Μέχρι να εμφανιστώ στον Άρη, ποτέ δεν είχα αντιμετωπίσει τις συμπεριφορές που αντιμετωπίζω, δεν με είχαν αμφισβητήσει ενώ πληρώνω τις δικές τους υποχρεώσεις. Έχω αλλάξει τη ζωή μου, δίνω την περιουσία μου, ούτε ο Θεός δεν τα θέλει αυτά τα πράγματα.

Στο πρόσωπο του Σούλη Μαρκόπουλου βρήκα έναν άνθρωπο που κάνει πράγματα πριν τα χρειαστεί η ομάδα. Καλύπτει τις ανάγκες πριν δημιουργηθούν. Ο Άρης χτίζεται σιγά σιγά, δεν είναι τίποτα εύκολο και αυτονόητο. Κάνω κι εγώ λάθος επιλογές. Όπως είναι ο Άρης, δε θα επιστρέψει σ' αυτό που βρήκα εγώ. Θα το λέω ξανά και ξανά γιατί εγώ ξέρω τι πέρασα. Δεν θα επιστρέψει ο Άρης σε θέση υποβιβασμού, χρεωμένος παντού, με κλειστά γραφεία, με οκτώ ban, δεν θα ταξιδεύει η ομάδα μόνο με το λεωφορείο, δεν θα ξαναφτάσει να τη θεωρούν όλοι υποβιβασμένη.

Από αύριο θα βγουν τα εισιτήρια διαρκείας και περιμένουμε τη στήριξη του κόσμου, για να κλείσουμε τις τρύπες μας άμεσα και να σπάσουμε το ban, αν γίνεται και να το ξοφλήσουμε. Θα ανοίξω μέσα στην εβδομάδα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ώστε όποιος θέλει με ελάχιστο ποσό 1.000 ευρώ να πάρει μετοχές. Όποιος βάλει χρήματα, όλα αυτά τα χρήματα θα πάνε μόνο στο ban. Αν μαζέψουμε παραπάνω, θα διατεθούν προς το συνολικό ποσό της οφειλής των ban.

Δεν πιστεύω στις απότομες βελτιώσεις. είμαι άνθρωπος της μεθοδικότητας. Πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος για να ξαναγίνει ο Άρης ‘αυτοκράτορας’, είναι να ξυθούμε μόνοι μας. Πολυμετοχικότητα, οικογένεια, να αγαπηθούμε όλοι μαζί. Σήμερα από τα 5,5 εκατομμύρια που παρέλαβα, με πολλούς τρόπους και πολλές τεχνικές, η οφειλή είναι κάτω από 3 εκατομμύρια. Και πάλι το νούμερο είναι εξωπραγματικό. Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και πράγματα που γίνονται και λέγονται. Υπάρχουν πολλά σ' αυτούς τους 18 μήνες, που δεν λέγονται για το καλό της ομάδας».

Γρόλλιος: «Δεν ακούμε απαντήσεις, αλλά ευχολόγια»

Ο πρώτος που εξέφρασε αντιρρήσεις για τα λεγόμενα του Γουλιέλμου ήταν ο νομικός εκπρόσωπος του ΑΣ Άρης Χρήστος Γρόλλιος:

«Οι διοικήσεις του Άρης πληρώνουν λάθη προηγούμενων, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται αυτό σαν δικαιολογία. Υπήρχαν συζητήσεις με τους κ.κ. Αρβανίτη και Καπάζογλου, τελικά ανέλαβε ο κ. Γουλιέλμος τις μετοχές από την οικογένεια Λάσκαρη. Ο κ. Γουλιέλμος γνώριζε τις υποχρεώσεις που υπήρχαν. Η ΚΑΕ είναι μία ανώνυμη εταιρία, αλλά είναι ο κόσμος της. Επί ημερών Γουλιέλμου μπήκε ένα ποσό. Ο ΑΣ έχει δικαίωμα να πληροφορηθεί συγκεκριμένα οικονομικά πράγματα για την ΚΑΕ Άρης. Θα πρέπει καλόπιστα να είναι γνώστης αυτών, για να γνωρίζει, γιατί, αν υπάρξει μία κρίσιμη στιγμή, ο Ερασιτέχνης θα κληθεί να βρει μία λύση. Και θα πρέπει να προλάβει το πρόβλημα, γιατί το βλέπει μπροστά του. Δεν ακούμε απαντήσεις, αλλά ευχολόγια. Ακούμε για λύση των ban εδώ και μήνες. Πώς μπορείς να επιλέξεις αθλητές, όταν είναι λίγοι οι διαθέσιμοι και σου ζητούν περισσότερα χρήματα; Έτσι αυξάνεται το μπάτζετ. Τα ξαναζούμε αυτά, είναι ένα deja vu.

Ο κάτοχος του 90% των μετοχών δεν μπορεί να καλεί τον κόσμο να πάρει διαρκείας για να άρει τα ban. Εγώ περιμένω να ακούσω κάτι συγκεκριμένο γιατί είναι πολύ κρίσιμο το θέμα για την ομάδα. Δεν είναι μόνο τα ban. Ο ΑΣ ενδιαφέρεται να μάθει αν είναι πληρωμένη η ομάδα, αν τηρούνται οι διακανονισμοί, τα μισθώματα, αν ο Λευτέρης Μποχωρίδης θα αποχωρήσει, τι μπάτζετ θα έχει το αγωνιστικό, ποιες είναι οι σκέψεις του, ποιο είναι το μέλλον του Άρη. Πρέπει να μάθουμε αν άτομα τα οποία συναλάσσονται με την ΚΑΕ, όχι μόνο οι αθλητές, πληρώνονται κανονικά;

Μετά χαράς ακούω ότι τα 5,5 εκατομμύρια έγιναν 3 εκατομμύρια, εύχομαι να είναι έτσι. Πολλές φορές πρέπει να κάνουμε πράγματα για να ζητήσουμε και αναφέρομαι στα διαρκείας. Είπατε κ. Γουλιέλμο ότι όσα βάλετε, θα βάλω κι εγώ κι αυτά μου θυμίζουν αυτά που έλεγε κάποιος παράγοντας του ποδοσφαίρου. Εσείς είστε μεγαλομέτοχος. Η αγωνία μας είναι να μη δημιουργηθούν προβλήματα. Αν καθίσουμε όλοι μαζί, μπορούμε να βρούμε μια λύση. Σας καλέσαμε κ. Γουλιέλμο ως ΑΣ Άρης για να δεσμευτείτε όχι αόριστα, αλλά για να μας πείτε τα βήματα των επόμενων μηνών, με την προοπτική να μη μεγαλώνουν τα προβλήματα της ομάδας. Δεν πρέπει να μας φοβίζει μία λύση διοίκησης πρωτοδικείου».

Ζεϊμπέκης: «Δεν θα υπάρχει ομάδα σε ένα μήνα»

Ο πρώην παίκτης και διοικητικό στέλεχος του Άρη Νίκος Ζεϊμπέκης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου απευθυνόμενος προς τον Γουλιέλμο: «Την ομάδα την παραλάβατε απ' αυτούς που αν δεν ήταν, δεν θα υπήρχε Άρης. Ήταν εδώ και θα είναι και άμα φύγετε εσείς. Δεν θα υπάρχει ομάδα σε ένα μήνα, θέλουμε απαντήσεις σε θέματα που καίνε. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο αυτοί που αγαπάμε και ανησυχούμε για τον Άρη, όταν μαζευόμαστε για έναν καφέ για να δούμε τι συμβαίνει, γινόμαστε πραξικοποιηατίες και αντάρτες, διοίκηση του βουνού. Δεν θέλω να θίγετε κανέναν που αγαπάει τον Άρη, είτε μπορεί να δώσει ένα, είτε 500 ευρώ.

Σας αφήσαμε ένα χρόνο, ακούσαμε ό,τι είπατε στη συνέντευξη Τύπου και φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε την ομάδα να σωθεί τελευταία αγωνιστική. Παρόλα αυτά, αντί να ανησυχήσουμε, υπήρχε εφησυχασμός. Όλοι αποχωρούν, ρυθμίσεις, ενοίκια, εξώδικα και εσείς λέτε ότι όλα είναι καλά. Ακούστηκε κάτι για ΑΦΜ. Ξεχάστε το. Ο Άρης είναι ο λαός του και πρέπει να λογοδοτείτε. Δεν είμαστε αντάρτες, ούτε πραξικοπηματίες».

Αρβανίτης: «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε λύση»

Ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Λευτέρης Αρβανίτης έβαλε με τη σειρά του κατά του Γουλιέλμου: «Άκουσα με προσοχή το μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ και πρέπει να πω ότι κάποια πράγματα δεν τα γνωρίζει ή δεν του τα είπαν καλά. Το 2012 με 5,5 εκατομμύρια ευρώ χρέη αναλάβαμε ως διοίκηση πρωτοδικείου και τα καταβάσαμε στα 3,2 που παραδώσαμε στον κ. Λάσκαρη.

Δηλώνω στον πρόεδρο του ΑΣ ότι στην επόμενη συνέλευση εγώ προσωπικά και η ομάδα που με βοηθά, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε ώστε να ανταπεξέλθει η ομάδα. Υπάρχουν 10 άτομα ως δ.σ. και ως προσφορά με περιφερειακό ρόλο. Υπάρχει η εμπειρία των προηγούμενων ετών, που λύσαμε οκτώ μπαν χωρίς λεφτά, χωρίς μεγαλομέτοχο. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε λύση εφόσον αδυνατεί να ανταπεξέλθει ο μεγαλομέτοχος. Ο ίδιος λέει ότι μπορεί, όμως πρέπει να μας δώσει κάποιες απαντήσεις. Πρώτο και σημαντικότερο να οριστεί κάποια ημερομηνία για την άρση του ban.

Στη συνέλευση της 22ας Ιουλίου να έχουμε το αποτέλεσμα του οικονομικού ελέγχου του Ερασιτέχνη στην ΚΑΕ Άρης. Ακούσαμε κάποια νούμερα, εγώ δεν τα εμπιστεύομαι, περιμένουμε τον ΑΣ. Εγώ δε χρησιμοποίησα ποτέ ως δικαιολογία τα χρέη, παρότι δεν ήμουν μεγαλομέτοχος. Ο κ. Γουλιέλμος το έκανε και είναι ένα ατόπημα που δεν πρέπει να ξανακάνει».

Ψηφίδης: «Θα ακολουθήσω την πρόταση Αρβανίτη»

Ο πρόεδρος του ΑΣ Γιάννης Ψηφίδης συντάχθηκε με όσα είχε πει ο Λευτέρης Αρβανίτης: «Μμέχρι τη γενική συνέλευση της Δευτέρας, θα ζητήσουμε την οικονομική κατάσταση της ΚΑΕ, για να την ανακοινώσουμε. Μέσα στα θέματα της συνέλευσης είναι ‘αποφάσεις για την ΚΑΕ Άρης’. Αύριο το πρωί θα ακολουθήσω την πρόταση του κ. Αρβανίτη. Θα ζητήσουμε την οικονομική θέση της ΚΑΕ, για να την παρουσιάσουμε στις 22 Ιουλίου».

Οι απαντήσεις του Γουλιέλμου

Αμέσως μετά ο Δημήτρης Γουλιέμος κλήθηκε να απαντήσει σε όσα του καταλογίστηκαν:

«Πληρώνουμε υποχρεώσεις από το 2004. Η πρώτη διοίκηση που με πληρωμές μειώνει το χρέος της ΚΑΕ δεν είναι η διοίκηση του άρθρου 99. Όσο για το ban, ήταν 1.650.000 ευρώ όταν το ανέλαβα. Για να εξοφλήσουμε πλήρως τα ban, γίνεται με 500-550 χιλιάδες ευρώ. Κάποιοι δεν έχουν κάνει ακόμα κούρεμα τις απαιτήσεις τους. Όσο για τα λεφτά που χρειάζονται φέτος για να σπάσουμε το ban, θα έφταναν 250.000 ευρώ. Από αυτά εγώ ως διοίκηση έχω τα μισά χρήματα. Η εμπειρία της φετινής χρονιάς μας έδειξε ότι με ban, οι παίκτες κάνουν ό,τι θέλουν.

Πριν πάρω τις μετοχές, υπήρχαν δύο κινήσεις του ΑΣ και η ομάδα Καπάζογλου. Είχαν κάνει μία πρόταση στον κ. Λάσκαρη, που δεν ήθελε να παραδώσει τις μετοχές. Τελικά τις πήρα εγώ. Κάθε μία ομάδα είχαν πει ότι έχουν κάποια έσοδα για να συνεισφέρουν στην ομάδα. Η ομάδα Καπάζογλου έλεγε ότι θα είχε 350.000 το χρόνο, τους φώναξα την πρώτη μέρα και τους είπα να κάνουμε μία συμφωνία για να είμαστε μαζί. Όσο τα είδατε εσείς, άλλο τόσο τα είδα κι εγώ.

Ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει πριν έρθει ο κόουτς Μαρκόπουλος. Υπάρχει προπονητικό τιμ. Δεν θα κάνω εγώ τον σχεδιασμό της ομάδας. Ο κόουτς επικοινωνεί και με Έλληνες και με ξένους παίκτες. Το ότι δεν έχουν πάρει δημοσιότητα οι διαπραγματεύσεις, είναι για να ολοκληρωθούν με το καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα για την ΚΑΕ. Το μπάτζετ της ΚΑΕ για το καθαρά αγωνιστικό είναι 500.000 ευρώ.

Τα οικονομικά στοιχεία της ΚΑΕ εννοείται ότι μπορεί να τα πάρει ο ΑΣ. Σε πολλά οικονομικά στοιχεία υπάρχει ρήτρα εμπιστευτικότητας, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν κοινή γνώσει. Τα λογιστικά στοιχεία μπορεί να τα πάρει ο ΑΣ, αλλά οι συναλλασσόμενοι μαζί μας, μας απαγορεύουν να τα αναφέρουμε.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης επιθυμεί να μείνει στην ομάδα. Έχει κίτρινο αίμα και στο τέλος θα δει την αλήθεια. Κανένας παίκτης πλην 1-2, πέρσι δεν δέχτηκε να κάνει κλειστό συμβόλαιο. Με τον Τολιόπουλο είχαμε συμφωνήσει ότι θα παίξει για ακόμα μία χρονιά, όμως η ΑΕΚ του έκανε τη διπλάσια πρόταση. Αν έρθει μία πρόταση η οποία είναι πολύ υψηλή και επιλέξει ο παίκτης να πάει σε άλλη ομάδα, δεν μπορούμε να τον εμποδίσουμε.

Αν δεν πιστεύετε ότι δίνω και τη ζωή μου για αυτή την ομάδα, να μην πάρετε διάρκειας. Είμαι εργάτης της ομάδας. Η απάντηση στον Μαρκόπουλο ήταν ότι κατά 90% θα σπάσει το ban. Δεν μπορώ να δεσμευθώ για ημερομηνία του ban. Δεν εξαρτάται μόνο από μένα, αλλά και από τους παίκτες».

gs-as.jpg

Σχετικά Άρθρα

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η έκτακτη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη Άρη με θέμα την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ομάδα μπάσκετ. Οι τοποθετήσεις του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Δημήτρη Γουλιέλμου, που μεταξύ άλλων, πρότεινε τη μαζική αγορά διαρκείς και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τη συμμετοχή του κόσμου, ώστε να αρθούν τα ban από τη ΦΙΜΠΑ, προκάλεσαν σφοδρή κριτική από το σύνολο των παριστάμενων, με τον ΑΣ να αποφασίζει την επίσπευση του οικονομικού ελέγχου της ΚΑΕ πριν τη γενική συνέλευση της ερχόμενης Δευτέρας.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε από τους Δημήτρη Γουλιέλμο και Χρήστο Γρόλλιο ότι ναυάγησε το θέμα της παραχώρησης του Παλέ στον Άρη, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση διέκοψε τις συζητήσεις εξαιτίας των οφειλών της ΚΑΕ προς το Αλεξάνδρειο και της αντίδρασης από τα ΕΑΚ Θεσσαλονίκης.

Επίσης, ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Λευτέρης Αρβανίτης επανέλαβε τη βούλησή του να αναλάβει ξανά τις τύχες της εταιρείας.

Γουλιέλμος: «Πληρώνω οφειλές τρίτων, που έρχονται και μου κάνουν υποδείξεις»

Στην αρχική του ομιλία ο Δημήτρης Γουλιέλμος παρέθεσε αριθσμούς, προανήγγειλε διαρκείας και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και επιτέθηκε σε όσους, όπως ανέφερε, δημιούργησαν τα χρέη και τώρα εμφανίζονται για να του ασκήσουν κριτική. Αναλυτικά όσα είπε:

«Στη διάρκεια αυτής της χρονιάς πληρώθηκαν πολλά περισσότερα απ' όσα περιμέναμε. Ήταν χρονιά με αρνητικό ρεκόρ εσόδων. Παραλάβαμε μία ομάδα που για πολλά χρόνια δεν είχε χορηγίες. Ήταν η πρώτη χρονιά που μειώσαμε σημαντικά τις οφειλές της ΚΑΕ με μεγάλο κομμάτι των χρημάτων να πηγαίνει στην τρέχουσα χρήση, στη σεζόν 2018-19. Όλα αυτά έγιναν με σκληρή δουλειά, διαπραγμάτευση, τάξη. Έχουν γίνει μία σειρά ενέργειες για το ban. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με ban, γι’ αυτό κάνουμε προσπάθειες για να το σπάσουμε. Ζούμε σε μια παράξενη χρονιά, που είναι άγνωστο πόσες ομάδες θα παίξουν, πόσες θα πέσουν, πόσες θα προβιβαστούν, υπάρχει γενικότερα μία ασάφεια για την επόμενη χρονιά που επηρεάζει και εμάς. Παλεύουμε κάθε μέρα, έρχονται υποψήφιοι χορηγοί που μας ρωτούν αν και με ποιες συνθήκες θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Υπάρχουν πολλοί διακανονισμοί που πληρώνονται από μας, παρόλο που δεν δημιουργήθηκαν κατά τη δική μας θητεία. Αυτά δεν είναι μικρά ποσά, μόνο οι ρυθμίσεις της εφορίας είναι 17,5 χιλιάδες ευρώ το μήνα. Η εύκολη λύση θα ήταν να επιλέξω τη διοίκηση πρωτοδικείου, που να μην έχει ευθύνες ή να ψάξω για μία ενδιάμεση λύση. Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν τέτοιες λύσεις που θα βλάψουν το προφίλ του Άρη. Σήμερα βαραίνουν την ομάδα αποφάσεις άλλων, που επιβάρυναν την ομάδα με υπέρογκα συμβόλαια.

Είναι αδιανόητο να πληρώνω οφειλές από τρίτους και να έρχονται αυτοί οι τρίτοι να μου κάνουν υποδείξεις. Ας έρθουν να τις πληρώσουν. Η πάγια θέση μας είναι το μπάσκετ του Άρη να ξαναγίνει μια οικογένεια. Ευχαριστώ όλους τους χορηγούς της ομάδας και βοήθησαν την ομάδα. Αντιμετώπισα μία εκπληκτική αμφισβήτηση σχετικά με το αν θα υπάρχει ομάδα. Τελικά η ομάδα τα κατάφερε με ένα ποσό 5,5 εκατ. ευρώ σε υποχρεώσεις, ένα τρελό ποσό. Μέχρι να εμφανιστώ στον Άρη, ποτέ δεν είχα αντιμετωπίσει τις συμπεριφορές που αντιμετωπίζω, δεν με είχαν αμφισβητήσει ενώ πληρώνω τις δικές τους υποχρεώσεις. Έχω αλλάξει τη ζωή μου, δίνω την περιουσία μου, ούτε ο Θεός δεν τα θέλει αυτά τα πράγματα.

Στο πρόσωπο του Σούλη Μαρκόπουλου βρήκα έναν άνθρωπο που κάνει πράγματα πριν τα χρειαστεί η ομάδα. Καλύπτει τις ανάγκες πριν δημιουργηθούν. Ο Άρης χτίζεται σιγά σιγά, δεν είναι τίποτα εύκολο και αυτονόητο. Κάνω κι εγώ λάθος επιλογές. Όπως είναι ο Άρης, δε θα επιστρέψει σ' αυτό που βρήκα εγώ. Θα το λέω ξανά και ξανά γιατί εγώ ξέρω τι πέρασα. Δεν θα επιστρέψει ο Άρης σε θέση υποβιβασμού, χρεωμένος παντού, με κλειστά γραφεία, με οκτώ ban, δεν θα ταξιδεύει η ομάδα μόνο με το λεωφορείο, δεν θα ξαναφτάσει να τη θεωρούν όλοι υποβιβασμένη.

Από αύριο θα βγουν τα εισιτήρια διαρκείας και περιμένουμε τη στήριξη του κόσμου, για να κλείσουμε τις τρύπες μας άμεσα και να σπάσουμε το ban, αν γίνεται και να το ξοφλήσουμε. Θα ανοίξω μέσα στην εβδομάδα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ώστε όποιος θέλει με ελάχιστο ποσό 1.000 ευρώ να πάρει μετοχές. Όποιος βάλει χρήματα, όλα αυτά τα χρήματα θα πάνε μόνο στο ban. Αν μαζέψουμε παραπάνω, θα διατεθούν προς το συνολικό ποσό της οφειλής των ban.

Δεν πιστεύω στις απότομες βελτιώσεις. είμαι άνθρωπος της μεθοδικότητας. Πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος για να ξαναγίνει ο Άρης ‘αυτοκράτορας’, είναι να ξυθούμε μόνοι μας. Πολυμετοχικότητα, οικογένεια, να αγαπηθούμε όλοι μαζί. Σήμερα από τα 5,5 εκατομμύρια που παρέλαβα, με πολλούς τρόπους και πολλές τεχνικές, η οφειλή είναι κάτω από 3 εκατομμύρια. Και πάλι το νούμερο είναι εξωπραγματικό. Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και πράγματα που γίνονται και λέγονται. Υπάρχουν πολλά σ' αυτούς τους 18 μήνες, που δεν λέγονται για το καλό της ομάδας».

Γρόλλιος: «Δεν ακούμε απαντήσεις, αλλά ευχολόγια»

Ο πρώτος που εξέφρασε αντιρρήσεις για τα λεγόμενα του Γουλιέλμου ήταν ο νομικός εκπρόσωπος του ΑΣ Άρης Χρήστος Γρόλλιος:

«Οι διοικήσεις του Άρης πληρώνουν λάθη προηγούμενων, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται αυτό σαν δικαιολογία. Υπήρχαν συζητήσεις με τους κ.κ. Αρβανίτη και Καπάζογλου, τελικά ανέλαβε ο κ. Γουλιέλμος τις μετοχές από την οικογένεια Λάσκαρη. Ο κ. Γουλιέλμος γνώριζε τις υποχρεώσεις που υπήρχαν. Η ΚΑΕ είναι μία ανώνυμη εταιρία, αλλά είναι ο κόσμος της. Επί ημερών Γουλιέλμου μπήκε ένα ποσό. Ο ΑΣ έχει δικαίωμα να πληροφορηθεί συγκεκριμένα οικονομικά πράγματα για την ΚΑΕ Άρης. Θα πρέπει καλόπιστα να είναι γνώστης αυτών, για να γνωρίζει, γιατί, αν υπάρξει μία κρίσιμη στιγμή, ο Ερασιτέχνης θα κληθεί να βρει μία λύση. Και θα πρέπει να προλάβει το πρόβλημα, γιατί το βλέπει μπροστά του. Δεν ακούμε απαντήσεις, αλλά ευχολόγια. Ακούμε για λύση των ban εδώ και μήνες. Πώς μπορείς να επιλέξεις αθλητές, όταν είναι λίγοι οι διαθέσιμοι και σου ζητούν περισσότερα χρήματα; Έτσι αυξάνεται το μπάτζετ. Τα ξαναζούμε αυτά, είναι ένα deja vu.

Ο κάτοχος του 90% των μετοχών δεν μπορεί να καλεί τον κόσμο να πάρει διαρκείας για να άρει τα ban. Εγώ περιμένω να ακούσω κάτι συγκεκριμένο γιατί είναι πολύ κρίσιμο το θέμα για την ομάδα. Δεν είναι μόνο τα ban. Ο ΑΣ ενδιαφέρεται να μάθει αν είναι πληρωμένη η ομάδα, αν τηρούνται οι διακανονισμοί, τα μισθώματα, αν ο Λευτέρης Μποχωρίδης θα αποχωρήσει, τι μπάτζετ θα έχει το αγωνιστικό, ποιες είναι οι σκέψεις του, ποιο είναι το μέλλον του Άρη. Πρέπει να μάθουμε αν άτομα τα οποία συναλάσσονται με την ΚΑΕ, όχι μόνο οι αθλητές, πληρώνονται κανονικά;

Μετά χαράς ακούω ότι τα 5,5 εκατομμύρια έγιναν 3 εκατομμύρια, εύχομαι να είναι έτσι. Πολλές φορές πρέπει να κάνουμε πράγματα για να ζητήσουμε και αναφέρομαι στα διαρκείας. Είπατε κ. Γουλιέλμο ότι όσα βάλετε, θα βάλω κι εγώ κι αυτά μου θυμίζουν αυτά που έλεγε κάποιος παράγοντας του ποδοσφαίρου. Εσείς είστε μεγαλομέτοχος. Η αγωνία μας είναι να μη δημιουργηθούν προβλήματα. Αν καθίσουμε όλοι μαζί, μπορούμε να βρούμε μια λύση. Σας καλέσαμε κ. Γουλιέλμο ως ΑΣ Άρης για να δεσμευτείτε όχι αόριστα, αλλά για να μας πείτε τα βήματα των επόμενων μηνών, με την προοπτική να μη μεγαλώνουν τα προβλήματα της ομάδας. Δεν πρέπει να μας φοβίζει μία λύση διοίκησης πρωτοδικείου».

Ζεϊμπέκης: «Δεν θα υπάρχει ομάδα σε ένα μήνα»

Ο πρώην παίκτης και διοικητικό στέλεχος του Άρη Νίκος Ζεϊμπέκης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου απευθυνόμενος προς τον Γουλιέλμο: «Την ομάδα την παραλάβατε απ' αυτούς που αν δεν ήταν, δεν θα υπήρχε Άρης. Ήταν εδώ και θα είναι και άμα φύγετε εσείς. Δεν θα υπάρχει ομάδα σε ένα μήνα, θέλουμε απαντήσεις σε θέματα που καίνε. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο αυτοί που αγαπάμε και ανησυχούμε για τον Άρη, όταν μαζευόμαστε για έναν καφέ για να δούμε τι συμβαίνει, γινόμαστε πραξικοποιηατίες και αντάρτες, διοίκηση του βουνού. Δεν θέλω να θίγετε κανέναν που αγαπάει τον Άρη, είτε μπορεί να δώσει ένα, είτε 500 ευρώ.

Σας αφήσαμε ένα χρόνο, ακούσαμε ό,τι είπατε στη συνέντευξη Τύπου και φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε την ομάδα να σωθεί τελευταία αγωνιστική. Παρόλα αυτά, αντί να ανησυχήσουμε, υπήρχε εφησυχασμός. Όλοι αποχωρούν, ρυθμίσεις, ενοίκια, εξώδικα και εσείς λέτε ότι όλα είναι καλά. Ακούστηκε κάτι για ΑΦΜ. Ξεχάστε το. Ο Άρης είναι ο λαός του και πρέπει να λογοδοτείτε. Δεν είμαστε αντάρτες, ούτε πραξικοπηματίες».

Αρβανίτης: «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε λύση»

Ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Λευτέρης Αρβανίτης έβαλε με τη σειρά του κατά του Γουλιέλμου: «Άκουσα με προσοχή το μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ και πρέπει να πω ότι κάποια πράγματα δεν τα γνωρίζει ή δεν του τα είπαν καλά. Το 2012 με 5,5 εκατομμύρια ευρώ χρέη αναλάβαμε ως διοίκηση πρωτοδικείου και τα καταβάσαμε στα 3,2 που παραδώσαμε στον κ. Λάσκαρη.

Δηλώνω στον πρόεδρο του ΑΣ ότι στην επόμενη συνέλευση εγώ προσωπικά και η ομάδα που με βοηθά, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε ώστε να ανταπεξέλθει η ομάδα. Υπάρχουν 10 άτομα ως δ.σ. και ως προσφορά με περιφερειακό ρόλο. Υπάρχει η εμπειρία των προηγούμενων ετών, που λύσαμε οκτώ μπαν χωρίς λεφτά, χωρίς μεγαλομέτοχο. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε λύση εφόσον αδυνατεί να ανταπεξέλθει ο μεγαλομέτοχος. Ο ίδιος λέει ότι μπορεί, όμως πρέπει να μας δώσει κάποιες απαντήσεις. Πρώτο και σημαντικότερο να οριστεί κάποια ημερομηνία για την άρση του ban.

Στη συνέλευση της 22ας Ιουλίου να έχουμε το αποτέλεσμα του οικονομικού ελέγχου του Ερασιτέχνη στην ΚΑΕ Άρης. Ακούσαμε κάποια νούμερα, εγώ δεν τα εμπιστεύομαι, περιμένουμε τον ΑΣ. Εγώ δε χρησιμοποίησα ποτέ ως δικαιολογία τα χρέη, παρότι δεν ήμουν μεγαλομέτοχος. Ο κ. Γουλιέλμος το έκανε και είναι ένα ατόπημα που δεν πρέπει να ξανακάνει».

Ψηφίδης: «Θα ακολουθήσω την πρόταση Αρβανίτη»

Ο πρόεδρος του ΑΣ Γιάννης Ψηφίδης συντάχθηκε με όσα είχε πει ο Λευτέρης Αρβανίτης: «Μμέχρι τη γενική συνέλευση της Δευτέρας, θα ζητήσουμε την οικονομική κατάσταση της ΚΑΕ, για να την ανακοινώσουμε. Μέσα στα θέματα της συνέλευσης είναι ‘αποφάσεις για την ΚΑΕ Άρης’. Αύριο το πρωί θα ακολουθήσω την πρόταση του κ. Αρβανίτη. Θα ζητήσουμε την οικονομική θέση της ΚΑΕ, για να την παρουσιάσουμε στις 22 Ιουλίου».

Οι απαντήσεις του Γουλιέλμου

Αμέσως μετά ο Δημήτρης Γουλιέμος κλήθηκε να απαντήσει σε όσα του καταλογίστηκαν:

«Πληρώνουμε υποχρεώσεις από το 2004. Η πρώτη διοίκηση που με πληρωμές μειώνει το χρέος της ΚΑΕ δεν είναι η διοίκηση του άρθρου 99. Όσο για το ban, ήταν 1.650.000 ευρώ όταν το ανέλαβα. Για να εξοφλήσουμε πλήρως τα ban, γίνεται με 500-550 χιλιάδες ευρώ. Κάποιοι δεν έχουν κάνει ακόμα κούρεμα τις απαιτήσεις τους. Όσο για τα λεφτά που χρειάζονται φέτος για να σπάσουμε το ban, θα έφταναν 250.000 ευρώ. Από αυτά εγώ ως διοίκηση έχω τα μισά χρήματα. Η εμπειρία της φετινής χρονιάς μας έδειξε ότι με ban, οι παίκτες κάνουν ό,τι θέλουν.

Πριν πάρω τις μετοχές, υπήρχαν δύο κινήσεις του ΑΣ και η ομάδα Καπάζογλου. Είχαν κάνει μία πρόταση στον κ. Λάσκαρη, που δεν ήθελε να παραδώσει τις μετοχές. Τελικά τις πήρα εγώ. Κάθε μία ομάδα είχαν πει ότι έχουν κάποια έσοδα για να συνεισφέρουν στην ομάδα. Η ομάδα Καπάζογλου έλεγε ότι θα είχε 350.000 το χρόνο, τους φώναξα την πρώτη μέρα και τους είπα να κάνουμε μία συμφωνία για να είμαστε μαζί. Όσο τα είδατε εσείς, άλλο τόσο τα είδα κι εγώ.

Ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει πριν έρθει ο κόουτς Μαρκόπουλος. Υπάρχει προπονητικό τιμ. Δεν θα κάνω εγώ τον σχεδιασμό της ομάδας. Ο κόουτς επικοινωνεί και με Έλληνες και με ξένους παίκτες. Το ότι δεν έχουν πάρει δημοσιότητα οι διαπραγματεύσεις, είναι για να ολοκληρωθούν με το καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα για την ΚΑΕ. Το μπάτζετ της ΚΑΕ για το καθαρά αγωνιστικό είναι 500.000 ευρώ.

Τα οικονομικά στοιχεία της ΚΑΕ εννοείται ότι μπορεί να τα πάρει ο ΑΣ. Σε πολλά οικονομικά στοιχεία υπάρχει ρήτρα εμπιστευτικότητας, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν κοινή γνώσει. Τα λογιστικά στοιχεία μπορεί να τα πάρει ο ΑΣ, αλλά οι συναλλασσόμενοι μαζί μας, μας απαγορεύουν να τα αναφέρουμε.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης επιθυμεί να μείνει στην ομάδα. Έχει κίτρινο αίμα και στο τέλος θα δει την αλήθεια. Κανένας παίκτης πλην 1-2, πέρσι δεν δέχτηκε να κάνει κλειστό συμβόλαιο. Με τον Τολιόπουλο είχαμε συμφωνήσει ότι θα παίξει για ακόμα μία χρονιά, όμως η ΑΕΚ του έκανε τη διπλάσια πρόταση. Αν έρθει μία πρόταση η οποία είναι πολύ υψηλή και επιλέξει ο παίκτης να πάει σε άλλη ομάδα, δεν μπορούμε να τον εμποδίσουμε.

Αν δεν πιστεύετε ότι δίνω και τη ζωή μου για αυτή την ομάδα, να μην πάρετε διάρκειας. Είμαι εργάτης της ομάδας. Η απάντηση στον Μαρκόπουλο ήταν ότι κατά 90% θα σπάσει το ban. Δεν μπορώ να δεσμευθώ για ημερομηνία του ban. Δεν εξαρτάται μόνο από μένα, αλλά και από τους παίκτες».

gs-as.jpg

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιλέξτε Κατηγορία