Μονόλογοι

Οι «γαλάζιοι» που πήγαν μαζικά στη φιέστα Ζέρβα, οι Καραμανλικοί που απείχαν και η κεντροαριστερά που είχε ηχηρή απουσία

12/10/2022 08:00

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο για το δήμο Θεσσαλονίκης, μετά και την επίσημη ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Ζέρβα για νέα διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκο.

Ο «ανθηρόστομος» δεν πήγε στο Μέγαρο αλλά έμαθε από άλλους που πήγαν αλλά και από εκείνους που δεν... πήγαν.

Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» η Νέα Δημοκρατία. Μπορεί όχι επίσημα, αλλά στις πρώτες θέσεις κάθονταν σχεδόν όλοι οι βουλευτές της Α’ Θεσσαλονίκης (απουσίαζε η Έλενα Ράπτη, δικαιολογημένα απούσα μαθαίνω) ο Ζήσης Ιωακείμοβιτς, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης, ο Θόδωρος Μητράκας πρόεδρος ΔΕΕΠ Α’ Θεσσαλονίκης αλλά και οι πρώην πρόεδροι της Διοικούσας Τάσος Σπηλιόπουλος και Μηνάς Σαμαντζίδης, ο οποίος τώρα συμμετέχει κατά κάποιο τρόπο και στη διοίκηση μέσω ΔΕΠΘΕ.


«Πάρα πολλοί γαλάζιοι» σχολίαζαν στα «πηγαδάκια» οι μετρημένοι στα δάχτυλα ΠΑΣΟΚοι. Η κεντροαριστερά είχε μηδαμινή συμμετοχή. Πέραν από τους αντιδημάρχους αλλά και όσους θα είναι μαζί με τον νυν δήμαρχο υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, μου μετέφεραν ότι δεν υπήρξε παρουσία βουλευτή ή προβεβλημένου στελέχους της Χαριλάου Τρικούπη. Απουσίαζε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης ενώ παραβρέθηκαν ένα δυο μέλη του οργάνου, προσωπικά κι όχι εκπροσωπώντας το όργανο.


Ούτε ΣΥΡΙΖΑίους είδαν. Ίσως, αναρωτιέται ο «ανθηρόστομος», αυτό είναι το αποτέλεσμα της επιλογής του να συνομιλεί μόνο με το... γκουβέρνο, όπως έλεγε και ο προκάτοχός του και να κόψει κάθε γέφυρα επικοινωνίας με την αντιπολίτευση.


Δεν είδαν οι φίλοι της στήλης ούτε γνωστούς «Καραμανλικούς» αν και προσκλήθηκαν. Ούτε άλλους φερόμενους ως διεκδικητές από το «γαλάζιο» στρατόπεδο, ονόματα δεν λέμε.


Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, επειδή με ρωτήσατε στο inbox, ήταν στο εξωτερικό. Έψαξα κι έμαθα. Δικαιολογημένα απών επομένως.

Μπροστά μπροστά και ο γλύπτης Κώστας Γεωργίου. Είναι γνωστές άλλωστε οι καλές προσωπικές σχέσεις που διατηρεί με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα. Υπενθυμίζεται πως ακριβώς μπροστά από το δημαρχείο έχει τοποθετηθεί το γλυπτό του Meteoron.


Φυσικά, ξεκίνησαν και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης του δήμου. «Κατέρρευσε ο μύθος περί ακομμάτιστου και υπερκομματικού δημάρχου. Εναγκαλισμοί και ευλογίες από τη ΝΔ για τη φιέστα Ζέρβα» σχολίασε μεταξύ άλλων σε δήλωσή της η υποψήφια δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.


O… ανθηρόστομος