ΑΠΟΨΕΙΣ

Μήπως είναι αόμματοι;

 12/03/2019 12:00

Μερικά στελέχη που προέρχονται από το χώρο της κεντροαριστεράς -λίγα ευτυχώς- αρχίζουν να επανακαθορίζουν τη σχέση τους με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ επί τέσσερα χρόνια ασκούσαν σκληρή κριτική, τόσο στα πεπραγμένα του όσο και στον τρόπο διακυβέρνησής του, σήμερα δεν χαμηλώνουν απλώς τους τόνους, αλλά κάνουν και ένα βήμα παραπάνω.

Αρχίζουν να βρίσκουν θετικά στο έργο της τετραετίας και εγκωμιάζουν τον πρωθυπουργό.

Είναι τυφλοί τα τ’ ώτα, τον τε νουν, τα τ’ όμματα;

Δεν βλέπουν πως μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ «τρούπωσε» το πιο διεφθαρμένο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ; Δεν βλέπουν πως οι παλαιοπασόκοι διεκπεραιώνουν όλη την τρέχουσα κυβερνητική εργασία;

Δεν βλέπουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβέρνησε με την ακραία λαϊκιστική δεξιά επί τέσσερα χρόνια; Και δεν αντιλήφθηκαν ακόμα πως το διαζύγιο υπήρξε όχι συναινετικό, αλλά εικονικό; Πως ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά με τους βουλευτές - easing των ΑΝΕΛ; Τόση τύφλα;

Τέλος, δεν βλέπουν πως οι λεγόμενοι «πρόθυμοι», πλην ελαχίστων περιπτώσεων, είναι ρετάλια του ΠΑΣΟΚ; Ανθρωπάκια που πριν από δύο μήνες εξύβριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα είναι υπουργοί του; Δεν βλέπουν πως οι «γεφυροποιοί», επειδή δεν έχουν πού αλλού να πάνε, κατέληξαν, ευτελιζόμενοι, στον ΣΥΡΙΖΑ;

Απάντηση: επειδή όλα αυτά είναι τόσο κραυγαλέα, τόσο οφθαλμοφανή, αποκλείεται να μην τα βλέπουν.

Κάποιοι κάνουν πως δεν τα βλέπουν. Έχουν πάρει την απόφασή τους να συνεργασθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ άνευ όρων, επειδή είναι η μοναδική τους επιλογή. Τυχοδιώκτες της πολιτικής, χωρίς ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα, χωρίς ηθικούς φραγμούς. Όμοιος ομοίω αεί πελάζει.

Ή κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι.

Κάποιοι άλλοι πιστεύουν πως με την παρουσία τους θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ. Θα την κάνουν μετριοπαθέστερη, πιο σοσιαλδημοκρατική. Πρόκειται περί καλοπροαίρετων ανθρώπων, με έντονο το στοιχείο της αφέλειας. Δεν διδάχτηκαν από τα παθήματα του Αλαβάνου, του Λαφαζάνη, της Κωνσταντοπούλου.

Πιστεύουν πως θα εξημερώσουν το θηρίο. Πολύ σύντομα θα πέσουν από τα σύννεφα, αλλά ουδείς θα τους λυπηθεί. Δεν ήξεραν; Ας ρώταγαν.

Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, πιο πονηροί, που διαχωρίζουν τον Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα, υποστηρίζουν, έχει βαρίδια που εμποδίζουν τον πρωθυπουργό να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς του. Του δημιουργούν προβλήματα. Ας τον βοηθήσουμε!

Ο Αλέξης μαθαίνει. Αυτό είναι το μοτίβο τους.

Μα γιατί δεν διώχνει τα βαρίδια; Ποιος τον εμποδίζει; Εσωκομματικά είναι πανίσχυρος. Όμως δεν τους διώχνει, γιατί τον εκφράζουν. Για τον ίδιο λόγο που συγκυβέρνησε αρμονικά επί τέσσερα χρόνια με τον Καμμένο, συγκυβερνά και με όλους αυτούς που με τη χυδαιότητά τους υποβαθμίζουν καθημερινά την πολιτική ζωή του τόπου.

Ο Αλ. Τσίπρας είναι ίδιος με αυτούς. Τελεία και παύλα.

Τελικά, όλοι αυτοί οι «πρόθυμοι» και οι γεφυροποιοί, απολιθώματα του παρελθόντος, μαζί με τους παλαιοπασόκους έχουν καταντήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να εκπροσωπεί το πιο παλιό από το παλιό. Και όχι μόνο αυτό.

Τον κατάντησαν να είναι το χειρότερο παλιό, καμουφλαρισμένο με την προβιά του Αλέξη. Ευτυχώς γνωριζόμαστε όλοι πλέον και νέα απάτη δεν περνά.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 10 Μαρτίου 2019

Δημοφιλείς Απόψεις