ΑΠΟΨΕΙΣ

Μήπως αντί για γραβάτα φορέσει «κίτρινο γιλέκο»;

 17/12/2018 09:02

Όταν ο πρωθυπουργός αναφερόταν , σ εκείνη την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στη σοβιετική τηλεόραση, στους   «ανθρώπους με τα γκρίζα κοστούμια» ,ασφαλώς και εννοούσε τη διεθνή ηγετική ελίτ με το τυποποιημένο ντύσιμο-γραβάτα-, που κατά τον ίδιο, «αποτελεί μία στολή εργασίας». 

« Έχω καταφέρει, είπε, να είμαι ίσως ο μοναδικός ευρωπαίος ηγέτης που έχω μπει στα πιο σημαντικά, αν θέλετε, φόρα και στις πιο σημαντικές έδρες κυβερνήσεων, από το Κρεμλίνο μέχρι τον Λευκό Οίκο, και από το Βατικανό έως τη Downing Street, και σε όλον τον κόσμο, και στο Πεκίνο και παντού, χωρίς γραβάτα. Συνεπώς, νομίζω ότι αυτή είναι μια κατάκτηση».

Πράγματι πρόκειται για μεγίστη κατάκτηση! Τέτοια που δεν είχαν κατορθώσει γιαλατζί αριστεροί και επαναστάτες όπως ο Λένιν, ο Φιντέλ, ο Χότζα, ο Τσαουσέσκου,  γραβατοφορεμένοι  όλοι σε επίσημες στιγμές. Αν όμως ο ίδιος θεωρεί κατάκτηση το ότι με την απόφασή του να μην φορά γραβάτα ...επέβαλε στα διεθνή φόρα την ενδυματολογική του εμφάνιση  και έλαβε «ιστορικές» για το μέλλον της χώρας, όπως είπε αποφάσεις, κάποιος θα πρέπει να του θυμίσει μερικές ,όπως:

. Η μη κατάργηση των μνημονίων με έναν νόμο και ένα άρθρο, κατα πως είχε υποσχεθεί.

.Η  αποτροπή της αποπομπής της χώρας από την ΕΕ, που ο ίδιος πυροδότησε με την πολιτική του, αλλά τώρα το «πουλάει» για κατόρθωμα!

. Η χρέωση της χώρας με ένα αχρείαστο μνημόνιο και επιπρόσθετο βάρος 10 δισ. ευρώ

. Η υποθηκεύση για έναν αιώνα της κινητής και ακίνητης περιουσίας της χώρας σε ξένους.

.Η ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ , αεροδρομίων , λιμανιών, ΕΥΑΘ, τον δημόσιο χαρακτήρα των οποίων είχε υποσχεθεί

. Το διπλό «δώρο» στα Σκόπια της μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας κ.ά.

Αυτές είναι πράγματι κατακτήσεις ,«ιστορικές αποφάσεις» που έχει λάβει  μέχρι σήμερα ο πρωθυπουργός. Και για τις οποίες επαίρεται. Όπως επαίρεται και για τη γραβάτα που δεν φορά  όταν βρίσκεται με ανθρώπους με τα «γκρίζα κοστούμια» είτε στη Μόσχα, είτε στο Πεκίνο, είτε στο Λευκό Οίκο, είτε στις Βρυξέλες . Μήπως όμως πραγματική «κατάκτηση»  θα ήταν να εμφανιζόταν ο Αλέξης Τσίπρας σε σύνοδο κορυφής με... «κίτρινο γιλέκο», μέρες πούναι;

Να θυμίσει έτσι στους  «κύριους της συντηρητικής νομενγκλατούρας» , τους  ..κακόβουλους  (“go back  κυρία Μέρκελ, go back  κύριε Σόϊμπλε και λοιποί»),  ότι παραμένει στο πλευρό των φτωχών και των αδικημένων της παγκοσμιοποίησης, όπως λίγο –πολύ μας είπε και πάλι( λαϊκίζοντας)  την Τρίτη στη Βουλή ; Αυτό ναι, το πέρασμα από τη γραβάτα στο κίτρινο γιλέκο  θα ήταν μεγάλη κατάκτηση...

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 16 Δεκεμβρίου 2018

Δημοφιλείς Απόψεις