Λόγια του Βαρδάρη

 • Μήνυμα Λοβέρδου σε Παπανδρέου με φόντο... Παπανδρέου
  19/10/2021 19:01

  Μήνυμα Λοβέρδου σε Παπανδρέου με φόντο... Παπανδρέου

  Μήνυμα με αποδέκτη όπως φαίνεται τον Γιώργο Παπανδρέου που φέρεται να είναι ένα βήμα πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έστειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος, από το Κελέντζι Αχαΐας τη γενέτειρα των Παπανδρέου. 

  Ακριβώς μπροστά από τον Ανδριάντα του Ανδρέα Παπανδρέου με αφορμή την σημερινή ημέρα που συμπληρώνονται 40 χρόνια από την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ του 1981, ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στην οικοδόμηση του ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα. 

  Ο Ανδρέας Λοβέρδος επισκέφτηκε την περιοχή στο περιθώριο της εκστρατείας του για την κάλπη ανάδειξης αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ στις 5 Δεκέμβρη. Ωστόσο, η επιλογή του μέρους και του... φόντου δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς στέλνει με αυτόν τον τρόπο μήνυμα στον Γιώργο Παπανδρέου ότι δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω. 

  246177015-5252957418054463-5408742942754176976-n.jpg


  Αναφέρει στο μήνυμά του: 

  «Σήμερα 40 χρόνια μετά τον θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο του 1981 που ήταν η ανατολή της Δημοκρατικής Παράταξης στον ορίζοντα της ελληνικής ιστορίας είμαι εδώ στο Καλέντζι δίπλα από τον ανδριάντα του Ανδρέα Παπανδρέου για να στείλω ένα μήνυμα νίκης και αναγέννησης. Στις 5 Δεκεμβρίου σφραγίζουνε το εισιτήριο για το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα. Θα νικήσουμε. Τίποτε δεν μας σταματά. Για την Ελλάδα. Για τις Ελληνίδες. Για τους Έλληνες».

  Η ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης είναι μια εξαιρετικά σοβαρή πολιτική υπόθεση, για να την αφήσουμε έρμαιο ανομολόγητων σκοπιμοτήτων και επιδιώξεων.

  Η ανασύσταση του κέντρου και της κεντροαριστεράς υπερβαίνει τις προσωπικές και ηγετικές φιλοδοξίες όλων μας. Η αξία και η χρησιμότητα της συνδέεται πρωτίστως με τη ζωτική ανάγκη προοδευτικού αναπροσανατολισμού της χώρας.

  Με πυξίδα αυτή την προτεραιότητα είμαστε υποχρεωμένοι να επιδείξουμε υπευθυνότητα και σοβαρότητα, αποφεύγοντας άγονες αναμετρήσεις.

  Η εκλογή της νέας ηγεσίας θα κριθεί απ’ τον κόσμο του κέντρου και της κεντροαριστεράς στο πεδίο των ιδεών και των αντιλήψεων, των προτάσεων και των θέσεων. Και κυρίως σε εκείνο, της αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας μας με τους ίδιους τους πολίτες.

  Η γέννηση του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα είναι η επέτειος της μεγάλης αλλαγής, ήταν η ανατολή στον ορίζοντα της Δημοκρατικής Παράταξης, στον ορίζοντα της ιστορίας.

  Ας αντιληφθούμε λοιπόν όλοι τη βοή των νέων ποταμών, των υπόγειων ρευμάτων, για να δώσουμε πνοή στη Δημοκρατική Παράταξη.

  Η αναζωογόνησή της είναι διαλεκτικά συνδεδεμένη με την αλλαγή. Τίποτα δεν μένει στατικό. Το μόνο σταθερό είναι η αλλαγή.

  Η φυσιολογική ροή των εξελίξεων μας υποδεικνύει το δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε για να γίνουμε ξανά αυθύπαρκτοι, επίκαιροι και πρωταγωνιστές».

  Σημειώνεται ότι ο κ. Λοβέρδος συνοδευόταν από τον συνάδελφό του βουλευτή και υποστηρικτή του, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο. Δείτε ακόμα