ΑΠΟΨΕΙΣ

Μην πεις πως ΔΕΘες να ξέρεις…

 16/09/2022 17:00

Για άλλη μια χρονιά το ιστορικό γεγονός - ορόσημο για τη Θεσσαλονίκη άρχισε.

Επισκέψεις, προγραμματισμοί, ανακοινώσεις, συναντήσεις, πολιτικές, πολιτικοί όλα μέσα στο δεκαήμερο που ανοίγει σήμερα αυλαία…

Κι ανάμεσα σε όλα αυτά αναμνήσεις. Από την κορυφαία διοργάνωση της πόλης που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθος κόσμου, αν και πέρυσι ο κορονοϊός κράτησε αρκετούς μακριά της.

Αναμνήσεις από γνωστά πρόσωπα ή και απλούς πολίτες -άλλωστε λίγοι είναι αυτοί που δεν είχαν έστω μία εμπειρία από τη ΔΕΘ στη διάρκεια των 86 ετών που διανύει.

Αναμνήσεις όμως και από καταξιωμένους καλλιτέχνες και φορείς της πόλης που ασχολούνται με τον πολιτισμό.

Μέσα από το περίπτερο του δημοσιογραφικού συγκροτήματος «Μακεδονία Ενημέρωση» που θα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο των εγκαταστάσεων της Helexpo στη διάρκεια όλων των ημερών της διοργάνωσης θα «παρελάσει» μία σειρά εκπροσώπων του πολιτισμού που θα ξεδιπλώσουν μνήμες, θα ανακοινώσουν προγραμματισμούς, θα μιλήσουν για τη φύση των φορέων που εκπροσωπούν, θα δώσουν ειδήσεις γενικώς και ειδικώς.

Σε μία σειρά από χαλαρές και αυθόρμητες συζητήσεις που θα βιντεοσκοπούνται και θα προβάλλονται μέσα από το πόρταλ makthes.gr οι άνθρωποι του πολιτισμού της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο θα έχουν ένα βήμα για να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους, να μιλήσουν για τα προβλήματά τους, να αναλύσουν τις απόψεις τους.

Ο πολιτισμός, ένα παραμελημένο αντικείμενο τόσο στους κρατικούς προϋπολογισμούς και προγραμματισμούς όσο και στα περισσότερα ΜΜΕ, αποτελεί ένα κεφάλαιο ουσιώδες για το συγκρότημά μας, οι επικεφαλής του οποίου και γνωρίζουν και κατανοούν -πράγμα καθόλου αυτονόητο- την αξία και τη δυναμική του σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που θα έπρεπε να αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» της.

Γι’ αυτό μην πεις πως ΔΕΘες να ξέρεις όλα όσα θα ειπωθούν γι’ αυτό το κομμάτι στο περίπτερό μας. Συντονίσου στο makthes.gr και θα μάθεις πολλά για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια της τέχνης του να ζεις, να ευημερείς και διαρκώς να κερδίζεις!

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 10-11.09.2022